محمداسماعیل کوثری، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه٬ گفت که برخی از بازداشتشدگان، در بازجوییها، «ارتباط» با اسرائیل را «قبول» کردند.
او در پاسخ به پرسشی درباره ادعای احتمال ارتباط برخی از معترضان با اسرائیل، گفته است: «وقتی که مسئولان گفتند قطعاً سندهایش موجود است و در بازجوییهای انجامشده خودشان این ارتباط را قبول کردند و این مسئله در حال پیگیری است که تمام زوایای آن مشخص شود.»
کوثری جزئیات بیشتری ارائه نکرده و تنها، «وجود سند در این زمینه» را به «گفتههای مسئولان» معطوف کرده است./خبرگزاری فارس
گران هیواد، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان٬ کشته شدن ۹ نفر از مهاجران افغان در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ را تایید کرده است.
او گفته است که خانواده سه نفر از افراد کشتهشده به وزارت خارجه افغانستان مراجعه کرده و خواستار کمک این وزارتخانه برای تحویل اجساد کشتهشدگان شدهاند.
وزارت خارجه افغانستان از طریق دیپلماتیک در حال پیگیری این موضوع است و ایران تعهد داده که اطلاعات لازم را در این باره ارائه دهد./رادیو فردا
محمود صادقی، نماینده مجلس، خبر داد که در جریان اعتراضات اخیر، برخی دانشجویان با وجود عدم حضور در تجمعات «به صورت پیشگیرانه» بازداشت شدهاند.
آقای صادقی در این رابطه گفت: «باید بازداشت دانشجویانی که در تجمعات حضور نداشتند اما برای جلوگیری از اقدامات، پیشگیرانه دستگیر شدهاند مورد بررسی قرار گیرد، این کار به هیچ عنوان محل قانونی ندارد و باید مشخص شود که چرا صورت گرفته است.»/ایلنا
علی مطهری٬ نماینده مجلس٬ با انتقاد از عدم اجرای مفاد حقوق ملت گفت: «در اجرای حقوق شهروندی موفق نبودیم و فصل سوم قانون اساسی که در خصوص حقوق ملت است، به درستی اجرا نشده است. ریشه حوادث اخیر هم این است که حق اعتراض را برای مردم به رسمیت نمیشناسیم؛ به ظاهر میگوییم “هر کس اعتراض دارد میتواند مسالمت آمیز بیان کند و ما فقط با تخریب مخالف هستیم”، ولی در عمل این گفته خودمان را رعایت نمیکنیم.»
نایب رییس پیشین مجلس ادامه داد: «هر کسی به طور مسالمت آمیر تجمع میکند را بازداشت میکنیم؛ بنابراین هرگونه تجمعات، بلافاصله به درگیری کشیده میشود؛ باید تکلیف اعتراضها را روش کنیم. کسانی که اعتراض صنفی و سیاسی دارند باید به راحتی بتوانند حرفشان را بزنند و تجمع کنند؛ قانون اساسی هم این اجازه را داده است اما مانع شدن ما، همواره باعث بروز این مشکلات در کشور شده است.»/شفقنا
روزنامه نیویورکتایمز در تیتر نخست وبسایت خود در روز یکشنبه ۱۰ آذر، با اشاره به کشتهشدن دستکم ۱۸۰ تن در اعتراضات آبانماه، وقایع را «بدترین» ناآرامی در ایران طی چهار دهه گذشته توصیف کردهاست.
در گزارش این روزنامه آمریکایی، شمار کشتهشدگان اعتراضات ایران «دستکم ۱۸۰ نفر» عنوان شدهاست./رادیو فردا
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…