حسن روحانی، رییس جمهوری٬ در جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان به مناسبت روز دانشجو گفت: «کشور دانشجویی میخواهد که با صراحت و شهامت حرف بزند و مسئولان را نقد کند.»
او همچنین گفت که «دانشگاهها در رژیم گذشته، اینچنین بودند که دانشجو نمیتوانست در برابر مقامات بایستد و آنچه را در دل دارد بگوید» و اضافه کرد که «این بیان آزاد و اظهارنظر در دانشگاهها از آثار انقلاب اسلامی است.»
حسن روحانی تأکید کرد که «معتقدم در نقادی، دانشجو باید بیمحابا، اما با محتوا نقد کند.»
رییس جمهوری این سخنان را در حالی طرح کرد که تعداد زیادی از دانشجویان در زندان هستند و حداقل ۷۰۰۰ تن از معترضان آبان ماه در بازداشت به سر میبرند.
وزیر خارجه و سخنگوی دولت٬ به صورت جداگانه برای تبادل همه زندانیان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کردند.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه، در توئیتر خود نوشت: «حال که گروگان خود را این هفته پس گرفتیم کاملاً آماده مبادله جامع زندانیان هستیم. توپ الان در زمین آمریکا است.»
علی ربیعی، سخنگوی دولت، نیز در یک نشست خبری گفت که پیشنهاد مبادله زندانیان از یک سال پیش از سوی ایران و در جریان نشست مجمع عمومی سازمان ملل از طرف ایران مطرح شده اما آمریکا با آن مخالفت کرده بود.
به گفته ربیعی، حدود سه ماه پیش و پس از پیام یکی از مقامات سابق آمریکا این مبادله انجام شده است./ایرنا
شهرام ناظری اعلام کرد که برای همدردی با کردهای سوریه و «به احترام مردم فداکار» ایران آذرماه در قونیه ترکیه کنسرت برگزار نخواهد کرد.
ناظری که هر ساله در اواخر آذرماه مشتاقان و علاقمندان را به صورت رایگان به «بزم مولانا» دعوت میکرد، در بیانیهای علت انجام نشدن کنسرت امسال قونیه را چنین شرح داد: «امسال برای همدردی با درد و رنج زنان، مردان و کودکان کرد سوریه و به احترام مردم فداکار و نازنین کشورم کنسرت آذرماه در قونیه را برگزار نخواهم کرد، چراکه مولانا سخنگوی وجدان انسانی و منادی صلح و دوستی در جهان است. او همواره درس خوبی، انسانیت و عشق را در هفتاد هزار بیت آواز کرده است.»/ایسنا
سروش فرهادیان، روزنامهنگار٬ توسط شعبه ۱۵دادگاه انقلاب استان تهران به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال زندان و دو سال محرومیت از کار رسانهای محکوم شد.
سعید میرمحمدی، وکیل مدافع این روزنامه نگار، ضمن اعلام این خبر گفت که این سومین حکم محکومیت صادر شده برای موکلش توسط دادگاه انقلاب در سه سال گذشته به همین اتهام است.
بنا به گفته سعید میرمحمدی، وزارت اطلاعات، شاکی خصوصی پرونده اخیر این روزنامهنگار بوده است.
سروش فرهادیان سابقه فعالیت در روزنامهها و مجلههایی مانند یاس نو، اقبال، شرق، اعتماد، صبح آزادی و ایران فردا را دارد./اصلاحاتنیوز
اسحاق جهانگیری٬ معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد که «تفاوت ما با دولت قبل در مبارزه با فساد است.»
او افزود: «آنچه ما از ابتدای دولت اعلام کردیم و تا امروز هم روی آن ایستادهایم این بوده که دولت هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد ندارد و هر کس در هر ردهای فساد کرد باید با او برخورد شود. این نخستین تفاوت ما با دولت قبل است.»
جهانگیری ادامه داد که دوم آنکه ما برای خودمان هم سازوکاری طراحی کردیم که گلوگاههای فسادخیز داخل دولت را شناسایی کنیم و بسیاری از آنها برطرف شدند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: «سوم تلاش برای ایجاد سامانههایی است که بتوانیم از هر حرکت اقتصادی که میتواند منجر به فساد شود بهموقع اطلاع داشته باشیم. مثلا خانمی در یکی از شعبات یکی از بانکها در یکی از شهرهای کشور هزار حساب بانکی داشت که توسط این سامانه شناسایی شد. همه سازمانها بهتدریج به این سامانه وصل میشوند، کمااینکه گمرک به این سامانه وصل شده و پرونده نظام سلامت اداری نیز تقریبا کامل شده است.»
به گفته او بهطور کلی مجموعه اقدامات اخیر مانند بهادادن به شفافیت اقتصادی میتواند تاحد زیادی در مبارزه با فساد کمککننده باشد. یکی از نخستین تصمیمات در دولت آقای روحانی، تشکیل کارگروهی با مسئولیت معاون اول رئیسجمهور بود که از همه سازمانها و وزارتخانهها و دستگاهها بخواهد گلوگاههای فساد را در دستگاه خود مشخص و برای ازبین بردن آنها برنامهریزی کنند./روزنامه اطلاعات
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا،ضمن صدور بیانیهای از مقامات ایران خواست تا اطمینان دهند که «تحقیقات شفاف و موثقی برای مشخص کردن تعداد کشتهشدگان و زندانیان» اعتراضات اخیر در کشور انجام خواهد گرفت.
در این بیانیه آمده است که در چند هفته اخیر، بسیاری از مردم در سراسر ایران با استفاده از حق بنیادین خود برای تجمع، شکایتشان از وضع اقتصادی کشور را بیان کردند.
بورل در ادامه میگوید که اما به رغم درخواستهای مکرر از ایران برای خویشتنداری، شواهدی که تعداد آنها به گفته او رو به رشد است، نشان از آن دارند که پاسخ نامتناسب نیروهای امنیتی ایران به تظاهراتکنندگان به آمار بالای کشتهشدگان و مجروحان انجامیده است./دویچه وله فارسی
علی ذوعلم٬ معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس ستاد بزرگداشت هفته پژوهش در وزارت آموزش و پرورش گفت که پیشنهاد دادهایم که زبان چینی و زبان عربی در کنار زبانهای دیگر نه به شکلی که هم اکنون در مدارس آموزش داده میشود، به فهرست آموزشهای ما افزوده شود.
به گفته او وزیر آموزش و پرورش این این پیشنهاد استقبال کرده است./ایسنا
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…