زیتون– پیکر قاسم سلیمانی هنوز دفن نشده است که «نام و عنوان او» تبدیل به دلیلی جدیدی برای سرکوب مخالفان شده است.
اولین هزینه را مدیر مسئول خبرآنلاین پرداخت. روز شنبه این هفته مدیر مسئول خبرآنلاین به دلیل «توهین» به سردار سلیمانی احضار شد. خبرآنلاین در یک خبر در خصوص تاثیر مرگ قاسم سلیمانی بر بازارهای اقتصادی از واژه «شهید» برای او استفاده نکرده بود.
ساعتی پس از انتشار این خبر قوه قضائیه طی اطلاعیه خبر داد که «در پی انتشار مطلبی توهینآمیز در رابطه با سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی توسط خبرآنلاین که انتقادات زیادی از سوی افکار عمومی و کاربران فضای مجازی به همراه داشت، مدیر مسئول این رسانه احضار و تحت تعقیب قضایی قرار گرفت.»
آتش توپخانه روزنامه کیهان
روزنامه کیهان روز گذشته در مقالهای در رابطه با کشته شدن قاسم سلیمانی نوشته بود: «اما در داخل کسانی که متوهّمانه تصور میکردند زمان گفتمان است نه موشک! و میتوانند با دیپلماسی و مذاکره و برجام سایه جنگ را از سر کشور دور کنند، اولا باید با ریختن خون این شهید عزیز به خود بیایند که دیگر جای هیچگونه دیپلماسی با آمریکا وجود ندارد و از امروز به بعد هر مقام و مسئولی که بخواهد از آمادگی برای مذاکره با آمریکا تحت هر عنوانی سخن بگوید، از نظر ملت ایران نه تنها حماقت بلکه خیانت آشکار به خون شهید سلیمانی و منافع ملی کشور و ملتهای منطقه تلقی میشود و مستوجب محاکمه و مجازات خواهد بود. ثانیا کسانی که بدون هیچ استدلال منطقی هر از گاهی دم از ضرورت تصویب CFT و پالرمو میزنند بدانند آمریکاییها خیلی تلاشکردند که با تصویب این لوایح در داخل ایران، بتوانند شهید حاج قاسم سلیمانی را به اتهام تروریستی حذف کنند، ولی بهدلیل اینکه تصویب کامل قوانین استعماریFATF محقق نشد، نتوانستند صبر کنند و نهایتا با موشکهایشان ناجوانمردانه سردار سلیمانیِ عزیز را از سر راه خود برداشتند. لذا ملت انتظار دارد دولت در اسرع وقت این لوایح را پس بگیرد و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز برای همیشه این لوایح را از دستور کار خود خارج کند و به بایگانی بسپارد.»
این روزنامه امروز نیز نوشت که باید #انتقام_سخت را از «خفه کردن حنجرههای اجارهای ترامپ و نتانیاهو در داخل ایران» شروع کرد.
توصیه روزنامه کیهان پیش از پایان روز به اجرا در آمد.
عصر امروز (دوشنبه) دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شهرضا خبر از دستگیری چهار نفر به جرم «توهین علیه مقدسات» شد.
به گفته اودر طی چندروزگذشته برخی افراد در فضای مجازی اقدام به توهین به «مقام شهید سردار سلیمانی» کرده و موجب ناراحتی بیشتر مردم داغدار شدند که چهارنفر از این افراد دستگیر شدند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شهرضا در این رابطه توضیح داد: «انتشار مطالب توهین آمیز به شخصیت شهدای جامعه مشمول عنوان های مجرمانه فعالیت تبلیغی علیه نظام و به لحاظ مقدس بودن جایگاه شهید حسب مورد توهین به مقدسات تلقی شده و به بازداشت و مجازات ختم می شود.»
در همین رابطه منابع دانشجویی نیز خبر دادند که در دانشگاه علامه سه نفر از دانشجویانی که در اینستاگرام استوری یا پست انتقادی و ناهمسو با تفسیر حکومت در خصوص قاسم سلیمانی گذاشته بودند به دلیل «توهین به سردار» به کمیته انضباطی احضار شدهاند.
بر اساس این شواهد نظام جمهوری «انتقام سخت» را از داخل آغاز کردهاند.
قاسم سلیمانی٬ فرمانده سپاه قدس٬ ابو مهدی المهندس، معاون رهبر حشد الشعبی و محمدرضا الجابری، مدیر روابط عمومی این گروه در ساعات ابتدایی روز جمعه کشته شدند.
این افراد در جریان یک حمله هوایی در فرودگاه بغداد به کاروان خودرو حامل فرماندهان سپاه قدس و حشد الشعبی کشته شدند. پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا هم ضمن تایید این خبر تصریح کرده است که دستور این حمله هوایی را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و فرمانده کل قوای این کشور صادر کرده بوده است.
پس از آن بود که مقامات جمهوری اسلامی بر انتقام تاکید کردند.
آیتالله خامنهای٬ رهبر جمهوری اسلامی٬ مهمترین پیام سیاسی را پس از کشته شدن قاسم سلیمانی صادر کرد. آیتالله خامنهای در ساعات اولیه روز جمعه پیام تسلیتی فرستاد و گفت که :«انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثهی دیشب آلودند.»
پس از او دیگر شخصیتهای سیاسی و نظامی٬ یکی پس از دیگری «شهادت» قاسم سلیمانی را «تبریک و تسلیت» گفتند و وعده «انتقام» دادند؛ اما در موقعیتی مقتضی. حسن روحانی٬ رییس جمهوری٬ در پیام تسلیتش نوشت: «بیتردید انتقام این جنایت هولناک را ملت بزرگ ایران و دیگر ملتهای آزاده منطقه، از آمریکای جنایتکار خواهند گرفت.»
سخنگوی دولت٬ علی ربیعی٬ نیز در این رابطه توییت کرد: «قاسم سالها به دنبال شهادت بود اما پاسخ سخت، دور نیست.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…