زیتون– سه تن از اساتید دانشگاه با انتشار نامهای سرگشاده ضمن اعلام این موضوع که در «کنار دانشجویان معترض ایستادهاند»٬ خطاب به آیتالله خامنهای نوشتند: « حضرت آقا٬ دروغ نگو!»
در این بیانیه آمده است: «گمشدهی این روزهای فضای سیاسی ایران، صدای مردم است؛ مردمی که بیش و پیش از هر چیز خواستار آزادی و برابری هستند و این صدا را به بهترین نحو در آبان ماه به گوش همگان رساندند. اتفاقات دو ماه اخیر تجلی تمام و کمال ناکارآمدی نظام حاکم بر ایران بود. نظامی که یگانه پاسخش به هر بحرانی سرکوب است. اگر این روزها «امنیت ملی» به لقلقهی زبانی همه تبدیل شده وقت آن رسیده است که بپرسیم منظور از امنیت، امنیت کدامین گروهها، طبقات و اقشار اجتماعی است.»
به گزارش «زیتون» امضا کنندگان این بیانیه در ادامه خطاب به آیتالله خامنهای نوشتند: «واکنش شورای عالی امنیت ملی با حضور و نظر مستقیم شما به حملهی تروریستی و محکوم ایالات متحده امریکا در بامداد جمعه ۱۳ دی در بغداد هیچ شباهتی به فوریت و قاطعیت واکنش و دستور مستقیم شما در صبح و بعد از ظهر یکشنبه ۲۶ آبان ماه در بیت رهبری به شورای عالی امنیت ملی که منجر به کشتار آبان ماه در سراسر ایران و بیشتر از میان کسانی که قبل ها مستضعف مینامیدید؛ ندارد! انگار که کشتن سرباز عادی آمریکایی به سادگی کشتار مردم عادی و قبلا مستضعفین ایرانی نیست.»
آنان در پایان خطاب به دانشجویان نوشتند: «دانشجویان عزیز در سراسر کشور! زندگی در راستی زیباست! خوشحالیم که این حقیقت از شما متجلی شد! زنده و پاینده باشید.»
متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته٬ به شرح زیر است:
دانشجویان عزیز در سراسر ایران!
ما با شما موافقیم و میگوئیم:
حضرت آقا! مردِ جنگ با امریکا نیستی! با مردم ایران هم نجنگ! دروغ نگو!
دانشجویان عزیز! با شما همداستان هستیم آن جا که نوشتید:
امروز از هر کران «شر» ما را احاطه کرده است. در حالیکه سیاستهای اقتصادی و سرکوب سیاسی نفَس مردم را به شماره انداخته حال سایه جنگ نیز بر سرمان آوار شده است. در میان رجزخوانی مداوم قدرتهای نظامی، گمشدهی این روزهای فضای سیاسی ایران، صدای مردم است؛ مردمی که بیش و پیش از هر چیز خواستار آزادی و برابری هستند و این صدا را به بهترین نحو در آبان ماه به گوش همگان رساندند. اتفاقات دو ماه اخیر تجلی تمام و کمال ناکارآمدی نظام حاکم بر ایران بود. نظامی که یگانه پاسخش به هر بحرانی سرکوب است. اگر این روزها «امنیت ملی» به لقلقهی زبانی همه تبدیل شده وقت آن رسیده است که بپرسیم منظور از امنیت، امنیت کدامین گروهها، طبقات و اقشار اجتماعی است. ترسی نداریم که فریاد بزنیم امنیت تهیدستان، طردشدگان و محرومان ایرانی سالهاست که به یغما رفته است. سیاستهای اقتصادی حاکم در طول سی سال اخیر در کنار طبقه ای رانتی، برخوردار و فاسد، کوهی از طردشدگان را بجا گذاشته است.
حضرت آقا!
واکنش شورای عالی امنیت ملی با حضور و نظر مستقیم شما به حملهی تروریستی و محکوم ایالات متحده امریکا در بامداد جمعه ۱۳ دی در بغداد هیچ شباهتی به فوریت و قاطعیت واکنش و دستور مستقیم شما در صبح و بعد از ظهر یکشنبه ۲۶ آبان ماه در بیت رهبری به شورای عالی امنیت ملی که منجر به کشتار آبان ماه در سراسر ایران و بیشتر از میان کسانی که قبلها مستضعف مینامیدید؛ندارد! انگار که کشتن سرباز عادی آمریکایی بهسادگی کشتار مردم عادی و قبلا مستضعفین ایرانی نیست.
حضرت آقا!
چرا در مقابل امریکا نرمشِ قهرمانانه کردید؟ وقتی که او فرد دوم نظام و چشم و چراغِ شما را ترور کرد؟
امریکاییها به شما پیغام دادند: اگر میخواهید انتقام بگیرید، متناسب با کاری که ما کردیم، انتقام بگیرید! اما سیلی اول شما در حمله ی شبانهی انتقام سخت اولا با اطلاع قبلی به نظامیان ناتو – حداقل ۶ ساعت قبل از حمله- نواخته شد و ثانیا حتی یک سرباز امریکایی را نکشت و بنا به گفتهی فرماندهی این حمله، به قصدِ کشتن انجام نشد! چرا؟ ملاحظه مردم ایران را کردید که جنگ نشود؟ اگر چنین است چرا در آبان ماه ۹۸ و در خرداد و تیر ۸۸ و در حوادث مشابه در دوران تصدی رهبری و قبل از آن ملاحظهی مردم ایران را نکردید؟ لابد به دلیل اینکه از نظر شما امریکا قدرت داشت و مردم ایران قدرت ندارند! مگر شما تابعِ قدرت هستید؟
دانشجویان عزیز در سراسر کشور!
زندگی در راستی زیباست! خوشحالیم که این حقیقت از شما متجلی شد! زنده و پاینده باشید.
۲۲ دی ماه ۱۳۹۸
امضا جمعی از اساتید حامی و همراه شما
محمدحسن محقق معین – سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی
تکمیلی: دو تن از امضا کنندگان این نامه با ارسال ایمیلی به زیتون اعلام کردند که امضاء خود را از پای این نامه پس گرفتهاند چون «با بخشی از آن موافقت ندارند».
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…