Categories: خبرها

حمله شورای نگهبان به رییس جمهوری برای انتقاد از «رد صلاحیت‌ها»

زیتون– عباسعلی کدخدایی٬ سخنگوی شورای نگهبان گفت: «جنجال برای تایید افراد فاقد صلاحیت تازگی ندارد، اما پیشگامی رییس جمهور در این پروژه ضدملی تاسف بار است.»

او در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشت که انتقادها از رد صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی را «پروژه‌ای ضدملی» توصیف کرد و در انتقادی تند حسن روحانی، رئیس‌ جمهور، را «پیشگام» آن دانست.

این انتقاد سخنگوی شورای نگهبان پس از آن طرح شد که حسن روحانی امروز در هیئت دولت انتقاداتی به شورای نگهبان وارد کرد.

حسن روحانی امروز (چهارشنبه) در بخشی از سخنان خود، از دست‌اندرکاران انتخابات خواست: «آن جایی که روشن است تا صلاحیت فردی رد شود، آن را رد کنید، اما آن جاهایی که نامشخص است یا احتمالات ضعیف است، مردم را ناراحت نکنید.»او به طور غیرمستقیم شورای نگهبان را به عملکرد جناحی متهم کرد و افزود:‌ «به مردم نگوییم در برابر یک صندلی مجلس ۱۷ نفر، ۱۷۰ و یا ۱۷۰۰ نفر کاندیدا هستند، ببینیم از چند جناح ۱۷۰۰نفرکاندیدا هستند؟ ۱۷ نفر از چند جناح، از یک جناح؟ این که انتخابات نمی‌شود.»

روحانی با بیان این که «با یک جناح نمی‌شود، کشور را اداره کرد» افزود: «بگذارید در میدان انتخابات همه احزاب و گروه‌ها شرکت کنند، قطعا ضرر نمی‌کنید… شما یک جناح و جمعیت بزرگ را مخالف می‌کنید.»

شورای نگهبان مسئولیت تائید صلاحیت نامزدهای ادوار انتخابات در ایران از جمله یازدهمین دوره انتخابات مجلس که قرار است دوم اسفند برگزار شود، را بر عهده دارد.

۲۳ دی، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان از رد صلاحیت ۹۰ نفر از نمایندگان فعلی مجلس از سوی هیئت‌های نظارت خبر داد و دلیل آن را نیز «سوءاستفاده مالی و اقتصادی» عنوان کرد.

به گفته وی، مهم‌ترین دلایل رد صلاحیت‌ نامزدها، «مفاسد اقتصادی، مفاسد اخلاقی و ضدیت با حاکمیت» است و «سوء استفاده از اموال عمومی، تحصیل مال نامشروع، اختلاس، استعمال مواد مخدر، مفاسد اخلاقی، محکومیت جنایی، سابقه شرارت، چاقوکشی و سابقه فروش مواد مخدر از جمله مصادیق رد صلاحیت‌ها است.»

علی مطهری، محمود صادقی، غلامرضا حیدری، فاطمه سعیدی، الیاس حضرتی، محمدرضا تابش، طیبه سیاوشی از اعضای شاخص فراکسیون امید (اصلاح‌طلبان) و محمدعلی پورمختار، محسن کوهکن و نادر قاضی‌پور، از نماینده‌های مشهور اصولگرا هستند که خبر رد صلاحیت آنها منتشر شده است.

برخی از نامزدهای رد صلاحیت شده از جمله الیاس حضرتی و علی مطهری نسبت به رویکرد شورای نگهبان در این انتخابات انتقاد داشته‌اند.

علی مطهری٬ نماینده فعلی مردم تهران در مجلس٬ در مورد رد صلاحیت برخی نمایندگان مجلس و چهره های سیاسی به عصر ایران گفت: «نوع رد صلاحیت‌ها تا حدودی این شائبه را به ذهن می‌آورد که شاید اراده‌ای وجود دارد که می‌خواهد ترکیب مجلس آینده را مهندسی کند ولی باید منتظر نتیجه کار باشیم و ببینیم این شورا در نهایت چه تصمیمی اتخاذ می کند.»

الیاس حضرتی نیز طی نامه‌ای سرگشاده از شورای نگهبان خواست تا مستندات رد صلاحیتش را به صورت رسمی اعلام کنند.

 

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳