تغییرات گسترده در رسانه های وابسته به سپاه

زیتون- بر اساس اخباری که از درون خبرگزاری فارس،سایت خبری وابسته به سپاه، در اختیار «زیتون» قرار گرفته است، بخشی از کارمندان این خبرگزاری به دلیل «ناهمسو بودن» اخراج شده اند.

در آخرین روزهای سال ۹۴ سروان حمیدرضا طباطبایی که از وی بعنوان مدیرعامل جدید فارس نیز یاد می‌شود، با همکاری کامران قبادی سردبیر این خبرگزاری، معاونت خبر را از کار برکنار و بیش از ۵۰ نفر از خبرنگارانی که با این رسانه همسو نبودند را اخراج کرد. اخبار موثق حاکی است بزودی یک نیروی رسمی از سپاه پاسداران سردبیر فارس خواهد شد.

سروان طباطبایی که از سال گذشته مهره‌چینی خود را در معاونت‌های مختلف اجرایی، نظارت و ارزیابی، و خبر آغاز کرده است، برخلاف رویه سال‌های گذشته، حکم قراردادهای جدید پرسنل فارس را به جای سید نظام‌الدین موسوی (مدیر عامل کنونی فارس) امضا کرده که چنین اقدامی سابقه ندارد. طباطبایی در سال گذشته بعنوان نماینده تام‌‌الاختیار هیات مدیره فارس، مدیران پشتیبانی، اداری مالی، مدیر کل روابط عمومی، مدیر کل کارگزینی، و مدیر کل ارزیابی و نظارت را در اولین حرکت اخراج و نیروهایی از سپاه را که عموما بازنشسته و همکار وی هستند جایگزین آنها نمود.

مدیرعامل جدید فارس در اقدامی کودتاگونه سعی دارد با حذف معاونت خبر از خبرگزاری فارس، تحریریه این رسانه را با جایگزین کردن افراد بازنشسته از سپاه دگرگون سازد، و در گام بعدی نیز قرار است فردی از همکاران خود را جایگزین کامران قبادی نماید. از آنجا که سروان طباطبایی هیچ گونه سابقه‌ای در سطح رسانه‌ها جز کارکردن در چاپخانه سپاه ندارد، قرار است بعد از انتصاب رسمی‌اش بعنوان مدیرعامل فارس، در چند ماه آینده یاسر جبراییلی از خبرنگاران سابق روزنامه کیهان را بعنوان قائم مقام فارس نیوز منصوب کند. جبراییلی از جمله افراد ناکام در بورسیه‌های دکتری احمدی نژاد است که نام وی در لیست لو رفته سه هزار دانشجوی بورسیه رانتی بود.

یکی از خبرنگاران اخراجی این خبرگزاری به «زیتون» گفت، این اولین بار است که افرادی از حراست سپاه بعنوان مدیرعامل فارس نیوز منصوب می‌شوند. امنیتی شدن این رسانه، فضای داخل این خبرگزاری را پادگانی کرده است. پرونده سازی برای خبرنگاران و بهانه‌جویی برای اخراج آنها باعث شده تاکنون بیش از ۲۰ مدیر اجرایی و خبری برکنار شوند. انتظار می‌رود طی ماه‌های آینده فضای بسیار خفقانی را در این رسانه شاهد باشیم که از جمله می‌توان به منع ورود خانم‌های بدون چادر و تفکیک جنسیتی در طبقات این رسانه اشاره کرد. سروان طباطبایی در اقدامی دیگر برای زدن مدیریت فعلی مجموعه و نیروهای خبرنگار، اقداماتی از جمله تاخیر در پرداخت حقوق‌ها و عدم امضای احکام بسیاری از خبرنگاران در موعد مقرر را در دستور کار قرار داد.

همچنین وی از مدتی قبل یک تیم زبده از نیروهای سپاه را بعنوان بازرس در فارس نیوز مستقر کرده است که مسائل مالی، تمامی امور اجرایی و قراردادها را زیر ذره بین می برند. کودتای رسانه ای سپاه به فارس محدود نمانده و دامن مجموعه رسانه‌ای «اطلس»، قرارگاه «بصیرت»، «مشرق نیوز»، «نسیم» و «اشراف» را هم گرفته است؛ بطوری ‌که غلامرضا نوری مدیرعامل مجموعه رسانه‌ای اطلس سپاه و مدیریت چندین رسانه دیگر تحت پوشش این سازمان از جمله نسیم و اشراف هم از کار برکنار و تعدادی از خبرنگاران ناهماهنگ این رسانه‌ها نیز اخراج شده‌اند.

همچنین در اقدامی دیگر در وبسایت مشرق نیز، رضا داوری مدیرمسئول این رسانه که از نیروهای سپاه می‌باشد، حدود ۱۰ نفر از نیروهای این وبسایت از جمله حامد شیخ‌پور سردبیر، حمید داوودی دبیر تحریریه، دبیر فرهنگی و چندین تن از خبرنگاران دیگر را در شب عید از کار برکنار و اقوام و آشنایان خود را جایگزین آنها نمود. داوری در اقدامی دیگر سرهنگ گرمابدری سردبیر سابق نشریه «صبح صادق» متعلق به سپاه را بعنوان سردبیر جدید مشرق معرفی کرد. وی معاون اداری سپاه نیز بوده است.

در اقدام هماهنگ دیگر، حمید زندی از فعالان رسانه‌ای نزدیک به مدیرعامل فعلی فارس که مسئولیت قرارگاه بصیرت و سایت دانا را برعهده دارد، به زودی جای خود را به یک نیروی رسمی از سپاه خواهد داد. با این پاکسازی گسترده رسانه‌های سپاه از خبرنگاران قبلی خالی خواهد شد و بدنبال اعمال تغییرات جدید، موجی از استعفاها را شاهد خواهیم بود.

با روی کار آمدن نیروهای جدید سپاه در فارس، دستور حمله به دولت روحانی و حمایت از احمدی‌نژاد هم صادر شده است. پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده با توجه به تحرکات گسترده‌ی احمدی‌نژاد در عرصه سیاسی ایران و اعلام آمادگی وی برای ریاست جمهوری، حملات این رسانه‌ها به دولت روحانی شدت گیرد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »