خیز مجلس برای خروج از NPT و قطع همکاری با آژانس انرژی اتمی

زیتون– علی لاریجانی٬ رییس مجلس٬ امروز (یک شنبه) گفت که اگر اروپا «رفتار غیرعادلانه» درباره اختلافات درباره برجام داشته باشد، ایران «تصمیم جدی» درباره ادامه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهد گرفت.

لاریجانی با انتقاد از رفتار کشورهایی اروپا گفت که «اروپا صرفا بیانیه سیاسی داده» و طرح مجلس شورای اسلامی درباره نوع همکاری با آژانس آماده است.

سه کشور اروپایی شریک برجام روز سه‌شنبه، ۲۴ دی‌ماه، خبر دادند که مکانیسم حل اختلاف را علیه تهران فعال می‌کنند، مکانیسمی که می‌تواند در نهایت باعث اعمال دوباره تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران بشود.

جمهوری اسلامی ایران روز ۱۵ دی‌ماه «گام پنجم و نهایی» عدول از تعهدات برجامی‌اش را اعلام کرد و توضیح داد که در گام پنجم «آخرین مورد کلیدی از محدودیت‌های عملیاتی خود در برجام، یعنی محدودیت در تعداد سانتریفیوژها را کنار می‌گذارد.»

ایران از ۱۸ اردیبهشت سال جاری، در سالگرد خروج آمریکا از برجام، رسما کاهش «برخی» تعهداتش در «چارچوب این توافق» را در قالب چند «گام» اعلام کرده بود.

طرف‌های اروپایی برجام ده روز پس از این اقدام  مکانیسم حل اختلاف در برجام را کلید زدند.

علاوه بر هشدار علی لاریجانی، برخی نمایندگان مجلس ایران نیز با صدور بیانیه‌ای با «بی‌جان» و «نافرجام» خواندن برجام اعلام کردند که درباره «ماندن و همکاری با آژانس تصمیم «قاطع و انقلابی» خواهد گرفت.

از سوی دیگر محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس٬ امروز به ایلنا گفت: «در حال کار بر روی طرح خروج ایران از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است.»

صادقی با بیان اینکه ایران می‌تواند به صورت کامل از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خارج شود یا اجرای بخشی از آن را متوقف کند، این اقدام را پاسخی به تصمیم کشورهای اروپایی برای فعال کردن مکانیسم ماشه در توافق هسته‌ای عنوان کرد و افزود: « طرف‌های برجام اینقدر غیرمنصفانه عمل می‌کنند، به جای اینکه به ایالات متحده آمریکا برای اجرای تعهدات خودش فشار بیاورند، طرف دیگر را در فشار قرار می‌دهند و می‌خواهند مکانیزم ماشه را اجرا کنند و به صورت غیر منصفانه قطع‌نامه‌های شورای امنیت را برگردانند.»

صادقی فعال شدن مکانیسم حل اختلاف را اقدامی غیرمنطقی دانست و گفت که در مقابل این اقدام ایران باید شدت عمل به خرج دهد و از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خارج شود.

او افزود: «این به معنای این نخواهد بود که ایران می‌خواهد بمب اتمی بسازد.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »