روحانی: نگران هستم که کلمه جمهوریت به جرم تبدیل شود

زیتون– حسن روحانی، رییس‌جمهوری٬ با انتقاد تلویحی از روند برگزاری انتخابات مجلس گفته است: «نگران هستم روزی کلمه جمهوریت به جرم تبدیل شود».

به گزارش ایرنا، او که در جمع استانداران سخنرانی می‌کرد، از روند تایید صلاحیت‌ها انتقاد کرد و گفت: «یکی را فرستادند سرکوچه‌ای و معلوم نیست با چه کسی صحبت کرده و چه گفته، بعد گزارشی نوشته؛ مگر می‌شود با چنین روشی کشور را اداره کرد؟»

رییس جمهوری در ادامه گفت که «انتصابات بزرگترین خطر برای دموکراسی و برای حاکمیت ملی» ایران است و این خطر را روزی دانست که «انتخابات تشریفات شود» و افراد را «جای دیگری انتصاب فرمایند، بعد مردم پای صندوق بروند تشریفات انتخابات را انجام دهند.»

حسن روحانی با اشاره به انتخابات پیش رو مجلس ایران در اسفندماه گفته است: «بسیار مهم است که مردم احساس کنند باید میان چند نمونه یکی را برگزینند.»

او افزود: «فرض کنید کشوری و جامعه‌ای داریم که سه سلیقه دارد، یک سلیقه اصولگراست، یک سلیقه اصلاح طلب و دیگر اعتدال‌گراست و اگر بر این فرض در انتخابات، جامعه ما سه قسمت شد و سه جور سلیقه داشت. یک سلیقه فراوان است و در یکی دیگر باید با ذره‌بین و تلسکوپ یک نفر را پیدا کرد و یک سلیقه هم اصلاً وجود ندارد.»

رییس جمهوری در خصوص نوع برگزاری انتخابات از نگاه قانون اساسی جمهوری اسلامی، استانداران و فرمانداران را مامور اجرای انتخابات و وظیفه نهاد دیگر را نظارت خواند و گفت: «حالا برعکس شد، ناظر شد مجری، و مجری شد لجستیک.»

روحانی همچنین با اشاره مجدد به موضوع همه‌پرسی گفت: «بعضی‌ها از کلمه رفراندوم خوش‌شان نمی‌آید» ولی «نظام ما روی رفراندوم» است.

رییس جمهوری با «متفاوت‌خواندن» شرایط امروز ایران دوباره از لزوم فعال‌کردن مکانیسم رفراندوم در حل و فصل مسائل کلان کشور سخن گفت و جناح مقابل را به بی‌اعتنایی به این اصل متهم کرد.

او با مقایسه حساسیت منفی مخالفان به مسئله رفراندوم این حساسیت را با بیماری کرونا مقایسه کرد و گفت: «اخیراً بعضی‌ها نسبت به این کلمه همهپرسی حساسیت پیدا کرده‌اند و بعضی از حساسیت‌ها به اندازه کرونا خطرناک است و آدم باید مواظب باشد که این بیماری سرایت نکند و یک اصل مهم و اساسی را که در کشور ما و در قانون اساسی ما است ، نظر دیگری نسبت به آن پیدا نکنیم.»

رییس‌جمهور ایران در سال‌های گذشته هر چند ماه یک‌بار به موضوع همه‌پرسی اشاره کرده که معمولاً با انتقاد چهره‌های اصولگرا مواجه شده و موضوع به حاشیه رفته است.

او همچنین با اشاره غیرمستقیم به عدم تصویب لوایح پول‌شویی در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است: « با این روند روابط ما با دنیا دچار مشکل ‌شود، مگر می‌شود روابط بانکی ایران با دنیا قطع شده و به هم بریزد؟ چه کسی در این کشور تصمیم‌گیر است؟»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

3 پاسخ

  1. این روحانی هم داره کم کم روشنفکر میشه! چی شده؟ خدا میدونه.
    عصر عجایب است و ترامپ و سیاست سیاست بازان حقگو، بوقت درماندگی.
    من فکر کنم ترامپ هم روزی طرفدار ازادی و اخلاق بشود. بولتون دارد میشود!

  2. سلام
    من هر دو بار به این شخص رای دادم. ولی مدتیه که دودوزه بازی های او و امثال او دیگه برام رو شده. اینها در ظاهر یه چیزی میگن برای فریب مردم، ولی باطنشون یک چیز دیگه هس. این آقا! اصلن به مردم و مردمسالاری هیچ اعتقادی نداره. هر کسی مزخرفهای اینو باور کنه، به نظرم جاش توی تیمارستان یا حداقل بیمارستانه.

    زنده باد ایران

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »