زیتون– حسن روحانی، رییسجمهوری٬ با انتقاد تلویحی از روند برگزاری انتخابات مجلس گفته است: «نگران هستم روزی کلمه جمهوریت به جرم تبدیل شود».
به گزارش ایرنا، او که در جمع استانداران سخنرانی میکرد، از روند تایید صلاحیتها انتقاد کرد و گفت: «یکی را فرستادند سرکوچهای و معلوم نیست با چه کسی صحبت کرده و چه گفته، بعد گزارشی نوشته؛ مگر میشود با چنین روشی کشور را اداره کرد؟»
رییس جمهوری در ادامه گفت که «انتصابات بزرگترین خطر برای دموکراسی و برای حاکمیت ملی» ایران است و این خطر را روزی دانست که «انتخابات تشریفات شود» و افراد را «جای دیگری انتصاب فرمایند، بعد مردم پای صندوق بروند تشریفات انتخابات را انجام دهند.»
حسن روحانی با اشاره به انتخابات پیش رو مجلس ایران در اسفندماه گفته است: «بسیار مهم است که مردم احساس کنند باید میان چند نمونه یکی را برگزینند.»
او افزود: «فرض کنید کشوری و جامعهای داریم که سه سلیقه دارد، یک سلیقه اصولگراست، یک سلیقه اصلاح طلب و دیگر اعتدالگراست و اگر بر این فرض در انتخابات، جامعه ما سه قسمت شد و سه جور سلیقه داشت. یک سلیقه فراوان است و در یکی دیگر باید با ذرهبین و تلسکوپ یک نفر را پیدا کرد و یک سلیقه هم اصلاً وجود ندارد.»
رییس جمهوری در خصوص نوع برگزاری انتخابات از نگاه قانون اساسی جمهوری اسلامی، استانداران و فرمانداران را مامور اجرای انتخابات و وظیفه نهاد دیگر را نظارت خواند و گفت: «حالا برعکس شد، ناظر شد مجری، و مجری شد لجستیک.»
روحانی همچنین با اشاره مجدد به موضوع همهپرسی گفت: «بعضیها از کلمه رفراندوم خوششان نمیآید» ولی «نظام ما روی رفراندوم» است.
رییس جمهوری با «متفاوتخواندن» شرایط امروز ایران دوباره از لزوم فعالکردن مکانیسم رفراندوم در حل و فصل مسائل کلان کشور سخن گفت و جناح مقابل را به بیاعتنایی به این اصل متهم کرد.
او با مقایسه حساسیت منفی مخالفان به مسئله رفراندوم این حساسیت را با بیماری کرونا مقایسه کرد و گفت: «اخیراً بعضیها نسبت به این کلمه همهپرسی حساسیت پیدا کردهاند و بعضی از حساسیتها به اندازه کرونا خطرناک است و آدم باید مواظب باشد که این بیماری سرایت نکند و یک اصل مهم و اساسی را که در کشور ما و در قانون اساسی ما است ، نظر دیگری نسبت به آن پیدا نکنیم.»
رییسجمهور ایران در سالهای گذشته هر چند ماه یکبار به موضوع همهپرسی اشاره کرده که معمولاً با انتقاد چهرههای اصولگرا مواجه شده و موضوع به حاشیه رفته است.
او همچنین با اشاره غیرمستقیم به عدم تصویب لوایح پولشویی در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است: « با این روند روابط ما با دنیا دچار مشکل شود، مگر میشود روابط بانکی ایران با دنیا قطع شده و به هم بریزد؟ چه کسی در این کشور تصمیمگیر است؟»
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…
تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقهی پرآشوب و بیثبات خاورمیانه…
تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صفبندیهای قابل تأملی واداشته…
ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد. سهگانۀ…