زیتون :تعداد پرندگان تلف شده در میانکاله به ۱۵ هزار بال رسیده است.
روز گذشته معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با اعلام اینکه هنوز علت تلف شدن پرندگان تالاب میانکاله در دست بررسی است گفت که اما «شواهد نشان میدهد که احتمالا مسمومیت با سم بوتولیسم عامل آن است.»
از حدود یک هفته پیش که مرگ حدود ۵۰۰ پرنده گزارش شده بود، این تعداد در حال افزایش است و حالا فعالان محیط زیست از ۱۵ هزار پرنده از بین رفته صحبت میکنند.
حال رییس سازمان دامپزشکی کشور هم میگوید که با توجه به این که آب تالاب میانکاله نیز راکد و باتلاقی است، بیماری بوتولیسم نیز ناشی از همین شرایط منجر به تولید سم در گیاه و آب در این منطقه شده و با تغذیه پرندگان از این آب و گیاه منجر به تلفات آنها شده است.
به گفته رفیعیپور در گفتگو با ایسنا ۳۰ تیپ از بیماری بوتولیسم در جهان شناسایی شد و «نوع بیماری که در پرندگان میانکاله مشاهده شده از نوع تیپ ” سی ام ” است که قابلیت انتقال از پرندگان به انسان را ندارد.»
رفیعیپور مرگ و میر پرندگان با درصد بالا بر اثر این سم را «طبیعی» دانست و افزود: «در بازه زمانی ۷ تا ۸ روز کاملا مرتفع میشود و شرایط به حالت عادی برگشته و قربانی نخواهد گرفت.»
برخی از کارشناسان چون اسماعیل کهرم، مرگ پرندههای مهاجر به دلیل به دلیل بوتولیسم را رد می کند. او می گوید:«بوتولیسم منشاء حیوانی دارد نه گیاهی.» کهرم معتقد است که این مرگ میر منشا انسانی دارد و از موافقان دخالت کشاورزان و دامداران منطقه در مرگ پرندگان مهاجر میانکاله است.
خبرنگاران محیط زیست نیز با استناد به اینکه این کشتار فقط درباره پرندگان اتفاق افتاده و نه سایر آبزیان درباه اینکه عامل کشتار بوتولیسم بوده باشد تشکیک کرده اند.
آیا واقعا دلیل مرگ پرندگان مهاجر #میانکاله #بوتولیسم است؟ آیا بوتولیسم روی آبزیان و ماهی ها تاثیر ندارد؟ چرا هیچ شواهدی از مرگ آبزیان تالاب وجود ندارد. چرا مازندران ابتدا اعلام کرد که علت مرگ ها بوتولیسم است اما بعد حرفش را پس گرفت و پاسخ گویی را به دامپزشکی کل واگذار کرد؟ https://t.co/wEWU4RaXki
— زهرا کشوری (@zahrakeshvari) January 28, 2020
۲۳ گونه مختلف پرنده شامل فلامینگو، پلیکان، کاکایی، قو، غاز پا خاکستری، انواع مرغابی در این تالاب تلف شدهاند و بیشترین میزان تلفات یعنی ۹۰ درصد آن از گونه چنگرها بوده است.