انتشار اسناد جدید از نحوی اسقاط هواپیمای مسافربری اکراین

همه می‌دانستند

زیتون– صبح امروز (دوشنبه) به وقت تهران اسناد جدیدی در رابطه با نحوی اسقاط هواپیمای مسافربری اکراین منتشر شد.

خبرگزاری اطلاعات و اخبار مستقل اوکراین، یونیان، اقدام به انتشار متن مکالمات برج مراقبت فرودگاه تهران در روز ساقط شدن هواپیمای اوکراینی کرده است که براساس آن برج مراقبت از طریق خلبان پرواز “آسمان” در جریان شلیک موشک و ساقط شدن هواپیمای اوکراینی قرار گرفته بود.

فایل صوتی این مکالمات را یک بولتن خبری در تلویزیون اوکراین منتشر کرده و در آن مکالمات برج مراقبت تهران و خلبان پرواز “آسمان به شماره ۳۷۶۸” و پرواز “۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین” شنیده می‌شود.

این مکالمات از ساعت ۵ و ۱۲ دقیقه صبح (به وقت ایران) به بعد را شامل می‌شود.

براساس مکالمات منتشر شده در این فایل صوتی، برج مراقبت به پرواز اوکراینی «اجازه حرکت در مسیر» را پس از پرواز تایید می‌کند و همزمان پرواز خطوط هوایی آسمان در حال گفتگو با برج مراقبت برای گرفتن اجازه فرود است.

در میان گفتگوهای برج مراقبت و خلبان پرواز آسمان، خلبان به برج مراقبت می‌گوید که «نوری» را در آسمان می‌بیند که مانند «موشک» بوده و پرسیده «یک سری نورهایی مثل موشک، حالا موشک است. چیزی هست؟»

برج مراقبت از خلبان در مورد موقعیتی که چنین نوری را دیده سوال می‌کند و خلبان می‌گوید که از «سمت (فرودگاه) پیام و کرج» فکر می‌کند این نور را دیده است.

لحظاتی بعد خلبان پرواز آسمان مجددا به برج مراقبت اعلام می‌کند که «نور» دیگری به آسمان حرکت کرده و برج مراقبت می‌گوید «چیزی به ما گزارش نشده. نمی‌دونم» و سوال می‌کند که «اچه جوریه؟ نورش به چه صورتیه؟»

خلبان در پاسخ با قاطعیت اینبار پاسخ می‌دهد که نوری که دیده از یک موشک است.

برج مراقبت از خلبان سوال می‌کند که آیا به سمت شهر تهران این نور در حال حرکت است که خلبان پاسخ می‌دهد بله به سمت تهران حرکت می‌کند.

مامور برج مراقبت از خلبان می‌خواهد که همچنان آنچه را که مشاهده می‌کند به او گزارش دهد.

در ادامه مامور برج مراقبت برای چندین بار پیاپی تلاش می‌کند تا با پرواز ۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین تماس بگیرد که بی‌پاسخ می‌ماند و سپس از خلبان هواپیمای آسمان می‌پرسد آیا چیز دیگری دیده است؟

خلبان پرواز آسمان در جواب می‌گوید که ما یک «انفجار» دیدیم و یک «نور بسیار بزرگی» بود که متوجه نشدیم چه بوده.

افشای این سند اثبات می‌کند که سازمان هواپیمایی کشور٬ وزارت راه و به طبع آن دولت از اولین لحظات پس از برخورد موشک با هواپیمای مسافربری در جریان آن بودند و تا امروز بی‌دلیل دست به کتمان زده بودند.

پس از انتشار این فایل حسن رضایی‌فر، مدیرکل سوانح سازمان هواپیمایی کشوری به خبرگزاری مهر گفته است که از انتشار این گفتگو متعجب شده و «این فایل از مجموعه اسنادی بوده که در تیم مشترک بررسی سانحه هوایی در اختیار گروه کارشناسان اوکراینی قرار گرفته است.»

او همچنین تهدید کرده است که انتشار این فایل روی همکاری‌‌های آینده این سازمان با کشور اکراین تاثیر خواهد گذاشت.

هواپیمای مسافربری اوکراین صبح چهارشنبه ۱۸ دی ماه ساعاتی پس از حمله موشکی ایران به پایگاه های محل استقرار نیروهای آمریکایی، هدف پدافند موشکی ایران قرار گرفت و سقوط کرد.

در مجموع سه فیلم متفاوت از لحظه برخورد موشک با این هواپیمای مسافربری و صحنه سقوط آن در شبکه‌های مجازی منتشر شد.

کانتی که اولین فیلم را منتشر کرده بود٬ چند ساعت پس از انتشار آن فیلم که کامل‌ترین فیلم منتشر شده نیز بود٬ از شبکه اجتماعی توییتر حذف شد.

ایران ابتدا گزارش‌ها از هدف گرفتن پرواز ۷۵۲ خطوط بین‌المللی اوکراین از تهران به کی یف را تکذیب می‌کرد و یک سخنگوی دولت حتی کشورهای غربی را به «دروغگویی و مشارکت در جنگ روانی» متهم کرد.

هواپیمای مسافربری اکراین دقایقی پس از برخاستن از فرودگاه امام خمینی تهران در جنوب غربی این شهر هدف قرار گرفت و سقوط کرد.

قربانیان شامل ده‌ها ایران و کانادایی، و همچنین از افغانستان، اوکراین، بریتانیا و آلمان بودند.

تعداد زیادی از شهروندان ایرانی در شهرهای مختلف به عزای کشته شدگان این پرواز نشستند که اغلب نیز با خشونت ماموران امنیتی مواجه شدند.

پیشتر علی‌اصغر گرجی، عموی پونه گرجی، یکی از قربانیان حادثه سرنگونی هواپیمای مسافربری به دست سپاه، در یک پست فیس‌بوکی از ثبت شکایت علیه آیت‌الله خامنه‌ای و سپاه پاسداران در این رابطه خبر داده بود.

او ساقط کردن هواپیما را «عمل تروریستی» خوانده و می‌گوید که «بعضی از خانواده‌های قربانیان» اقدام به شکایت و ثبت آن در دادگاه انتاریوی کانادا کرده‌اند.

او همچنین نوشت که خانواده‌های قربانیان قرار است به «دادگاه بین‌المللی جنایی» نیز شکایت کنند.

علی‌اصغر گرجی به تعداد و اسامی خانواده‌های شاکی اشاره نکرده و توضیح داده است که «به خاطر فشارهای احتمالی» جمهوری اسلامی، اسامی افرادی که پیگیر شکایت هستند «ناشناس» می‌ماند.

او از سایر خانواده‌ها خواسته است که به جمع شاکیان این پرونده بپیوندند.

پونه گرجی که همراه با همسرش آرش ضرابی ساکن کانادا بودند، از جمله ۱۷۶ نفری بودند که در حادثه سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی با شلیک دو موشک سپاه پاسداران جان باختند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

5 پاسخ

  1. اصلا همین عدم اطلاع رسانی و پنهان کاری و دروغ گفتن باعث شده که بسیاری از افراد به این نتیجه برسند
    که نکند که جریان عمدی بوده!
    البته در ان زمان که چند ساعت بعد
    از حمله به پایگاه امربکا بود. پدافند
    در سراَسر کشور در حالت اماده باش
    بوده. همان زمان حداقل شش جنگنده بسیار پیشرفته اف سیو پنج امریکا در کنار مرز ایران در پرواز بودند حداقل چیزی که مشخص است اینکه شخصی
    که موشک را شلیک نموده غیر حرفه ای بوده و از دستپاچگی که احتمال
    موشک یا هواپیمای دشمن است ان را
    شلیک نموده است.
    حالا بحث عمدی بودن یکطرف. اما حداقل مشخص است که سو مدیریت
    و بی کفایتی نظامی وجود داشته است.

  2. “همه می‌دانستند ”
    اینکه با موشک زده ا‌ند شکی نیست. حتی خودشان هم اقرار کرده‌اند. اینکه همه میدانستند هم اکنون مسجل شده است.
    آنچه هنوز نمیدانیم این است که آیا به عمد زده ا‌ند؟

  3. حالا هی روی این زخم نمک بپاشید.
    یک اپراتوری یک اشتباه انسانی کرده. یک عده تصمیم گیر احمق، از ترسشان، حماقتشان، پدرسوختگی شان، …، تلاش در پنهان کاری احمقانه ای داشته اند. حالا هم رسوا شده و اعتراف با تاخیر کرده اند. دیگر چه میخواهید؟

    1. ببخشید شما ناراحت می شوید! مرد حسابی ۱۷۶ نفر جان باختند اولا اشتباه کردند تا بالاترشان غلط کردند! ثانیا دروغ گفتند و همچنان به دروغ گویی ادامه میدهند! هیچکس عذرخواهی نکرده هیچکس استعفا نداده هیچکس از کار برکنار نشده ! محاکمه ای شروع نشده که تمام شود.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

انتشار اسناد جدید از نحوی اسقاط هواپیمای مسافربری اکراین

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »