زیتون– تعدادی از چهرههای اصلاح طلب خبر دادند که در جلسه امشب (سه شنبه) شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با اجماع مصوب شد که این شورا در تهران لیست انتخاباتی نخواهد داد.
بر اساس این خبر اما احزاب عضو میتوانند از نامزدهای مورد نظرشان حمایت کنند.
پیشتر عماد بهاور یکی از اعضای شورای عالی خبر از آن داده بود که تصمیم گیری برای عدم ارائه لیست انتخاباتی به پیشنهاد محمدرضا عارف و موسوی لاری تا روز چهارشنبه (فردا) به تعویق افتاده است.
در پی اعلام رد صلاحیت حدود ۹۰ نفر از نمایندگان کنونی مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان، سخنگوی این شورا، روز یکشنبه، ۲۲ دی، گفت صلاحیت این افراد «بیشتر به علت جرایم اقتصادی و سوءاستفادههای مالی» رد شده است.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، ضمن اعلام این خبر در یک گفتوگوی تلویزیونی اضافه کرد که «این بررسیها در مرحله نخست انجام شده و ممکن است در مرحله دوم این تعداد افزایش یا کاهش یابد».
به گفته کدخدایی هیأتهای نظارت استانی و مرکزی صلاحیت ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر را بررسی و از این تعداد، صلاحیت ۳۴ درصد را تأیید کردهاند.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین با بیان اینکه «در بررسی صلاحیتها تمایل سیاسی افراد را بررسی نمیکنیم»، تأکید کرد «کسانی که تأیید صلاحیت نشدهاند از هر دو طیف سیاسی کشور هستند».
از سوی دیگر، وبسایت سحامنیوز، نزدیک به مهدی کروبی، اعلام کرد که شورای نگهبان رکورد رد صلاحیتها در ادوار گوناگون را شکسته است. بنا به اعلام سحامنیوز، مقایسه آمار نمایندگان ردصلاحیت شده مجلس نهم و دهم حکایت از افزایش نزدیک به سهبرابری ردصلاحیتشدگان دارد.
همزمان، آذر منصوری، عضو شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان، با اشاره به رد صلاحیت «تقریبا همه کاندیداهای شاخص اصلاحطلب» اعلام کرد که با این شرایط، «این شورا امکان ارائه لیست و شرکت در انتخابات» نخواهد داشت.
علی مطهری، محمود صادقی، غلامرضا حیدری، فاطمه سعیدی، الیاس حضرتی، محمدرضا تابش، طیبه سیاوشی و فاطمه سعیدی از اعضای شاخص فراکسیون امید (اصلاحطلبان) و محمدعلی پورمختار و نادر قاضیپور، از نمایندههای مشهور اصولگرا هستند که خبر رد صلاحیت آنها منتشر شده است.
انتخابات مجلس قرار است ۲ اسفند ۹۸ برگزار شود.
در همین رابطه ساعتی پیش محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، در نامهای به رئیس قوه قضائیه از بازداشت برخی از «دلالان میلیاردی» تائید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس خبر داد.
محمود صادقی در نامه به ابراهیم رئیسی نوشت که گزارشهای متعددی از نمایندگان فعلی و سابق مجلس در این زمینه وجود دارد که نشان دهنده «عمق و گستردگی» این پدیده است.
این نماینده مجلس به رئیس قوه قضائیه پیشنهاد کرد که طی فراخوانی از افراد مطلع درخواست شود تا اطلاعات خود را ارائه کنند.
اکبر اعلمی، نماینده سابق مجلس، نیز در کانال تلگرامی خود از بازداشت برخی از دلالان تائید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس در خبر داده است.
وی نوشت که «شبکه خرید و فروش صلاحیت» با مداخله نهاد امنیتی و «با ادله و مدارک کافی و حضور شهود مختلف کشف شد».
اکبر اعلمی وعده داد که اسامی برخی از این افراد و شماره و شیوه کار آنان را منتشر خواهد کرد.
موضوع دریافت رشوه برای تائید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس پیش از این نیز چندین بار توسط محمود صادقی و برخی از دیگر نامزدهای مجلس مطرح شده بود.
به گفته محمود صادقی، افرادی که در تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم نقش دلال را ایفا میکنند، گاهی تا چهار میلیارد تومان رشوه دریافت میکنند.
این نماینده مجلس پیش از این نیز سخنان مشابهی را مطرح کرده بود که به شکایت شورای نگهبان از او منجر شد.
وبسایت روزنامه اعتماد هم به نقل از محمدطاهر کنعانی، وکیل و یکی از نامزدهای انتخابات مجلس، نوشته بود که برخی افراد از او رشوه ۶۰۰ میلیونی برای تایید صلاحیت در انتخابات طلب کرده بودند.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…