رضا ضراب امروز در نیویورک محاکمه می‌شود

زیتون- رضا ضراب، تاجر ترک-ایرانی، که یک ماه پیش در میامی دستگیر شده بود، امروز در دادگاهی در نیویورک محاکمه خواهد شد.

 ضراب در دادگاه فدرال منهتن به ریاست قاضی جی. ریچارد برمان حاضر خواهد شد. وی یک هفته پس از بازداشت با هواپیما از زندان فدرال اوکلاهاما سیتی به نیویورک منتقل گشت. مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند ضراب در سلولی در منهتن نگهداری می‌شود.

پریت بهارا، دادستان منطقه جنوبی نیویورک، نیز در صفحه توئیتری خود اعلام کرد که ضراب امروز محاکمه خواهد شد.

به رغم شراکت ضراب با بابک زنجانی و دخالت احتمالی او در فساد اقتصادی، رسانه های وابسته به سپاه پاسداران نوشتند که او «به اتهام دور زدن تحریم‌های ایران» در آمریکا بازداشته شده است. تسنیم در این باره نوشت: مقامات آمریکایی ضراب را متهم کرده‌اند که در انتقال صدها میلیون دلار برای دولت ایران و یا سایر نهادهای ایرانی دست داشته است.

هم زمان با اعلام بازداشت رضا ضراب، دادستانی ایالات متحده، دادگاه فدرالی در منهتن اتهام‌هایی را متوجه کاملیا جمشیدی، از همکاران آقای ضراب و حسین نجف‌زاده، از کارمندان ارشد بانک ملت نیز کرده‌ بود؛ دو متهمی که هنوز بازداشت نشده و تحت تعقیب هستند.

رضا ضراب، دارای تابعیت هر دو کشور ایران و ترکیه است. نام او به ویژه در جریانپرونده فساد مالی بزرگی در ترکیه به میان کشیده شد. پرونده‌ای در ارتباط با فساد مالی ۵۳ نفر، از جمله فرزندان وزیران پیشین دولت ترکیه و خود ضراب. رسانه‌های ترکیه گفته بودند که رضا ضراب، در زمان تحریم‌های اتمی، در انتقال غیرقانونی «حدود ۳۵ میلیارد یورو» از ایران به ترکیه نقش داشته است. دادستانی ترکیه در میانه سال ۱۳۹۳ پرونده را مختومه اعلام کرد. خود او نیز پس از بازداشتی دو ماهه در آن کشور، آزاد شد.

اما نام ضراب همچنان در میان خبرها باقی ماند. بابک زنجانی، کسی که پرونده زدوبندهای مالی و اقتصادی او، گسترده‌ترین از نوع خود در ایران تلقی می‌شود، در آذر ماه سال گذشته، زمانی که در مورد اتهام‌های «قاچاق طلا» از خود دفاع می‌کرد، نام او را به میان آورد. در همان زمان، روزنامه شرق، گفته بود دیگر نمی‌توان زنجانی و ضراب را از هم جدا دانست. به نوشته شرق، ضراب احتمالا «کلید بخشی از پول‌های گمشده در پرونده زنجانی است». پیش از این روزنامه «تودیز زمان» ترکیه، گفته بود رضا ضراب، در اعترافات خود از بابک زنجانی، به عنوان «رییس» خود نام برده‌ است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »