در آستانهی چهل یکمین سالگرد انقلاب ۵۷،جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی٬ طی بیانیهای درباره عواقب بحرانهای کنونی هشدار دادند و بر ضرورت آغاز اصلاحات ساختاری تاکید ورزیدند.
امضا کنندگان این بیانیه ضمن برشمردن دستاوردهای نظام حاکم، چهار دهه پس از پیروزی انقلاب، تاکید کردند که در یک ارزیابی کلان در شرایط کنونی، کشور با بحرانهای بزرگ و چندوجهی، همچون دالانی تودرتو از مشکلات اقتصادی و اجتماعی، سیاسی و حقوقی، روبهرو است.
به گزارش «زیتون» در ادامه این بیانیه آمده است که سیر رخدادهای دو دههٔ گذشته، و بهویژه دو سال گذشته و بهصورتی حادتر در نیمه دوم سال جاری، وخیم شدن این بحران را، بالأخص در بُعد اقتصادی و معیشتی، نشان میدهد. ریشهٔ اصلی بحرانهای اقتصادی و اجتماعی کنونی اما، سیاسی است؛ چنانکه ریشهٔ بحران سیاسی و حقوقی، در تحلیل نهایی، فرهنگی و اعتقادی است.
این فعالان سیاسی و اجتماعی افزودند: «آشکاراست که راه برونرفت از این بحران چندساحتی «اصلاحات ساختاری» در راستای استقرار کامل «حاکمیت قانونبنیاد» است. برقراری عدالت و کفایت و کاهش نابرابریها و ناکارآمدیها نیارمند بازبینی قوانین اساسی با مراجعۀ مجدد به آرای عمومی است. هدف ومنظور از این بازبینی رفع کلیهٔ تبعیضات و امتیازات به نفع یک جناح، قشر و تفکر است؛ نیز، از میان برداشتن امکان اعمال رویههای فراقانونی، استثنایی، اختیاری و اقتدارگرایانۀ حکومتی؛ گام نهادن به راهی دیگر و آغاز دورانی نو در اصلاحگری اساسی و کنشگری مدنی و تحولطلبی بنیادین در جهت احقاق حقوق شهروندی که یکی از مهمترین آنها حق انتخابات آزاد است، حقی که با تداوم «نظارت استصوابی» برای تصفیهٔ نمایندگان غیرخودی به نقض حاکمیت ملی، تعمیق بحران «مشروعیت»، عدم مشارکت مردم و امتناع مردمسالاری انجامیده است.»
متن کامل بیانیه را اینجا بخوانید
بهاره هدایت٬ فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق٬ ظهر امروز مجددا بازداشت شد.
به گزارش «زیتون» در حالی که این فعال دانشجویی برای روز چهارشنبه ۲۳ بهمن احضار شده بود٬ امروز به حراست دانشگاه تهران احضار و پس از آن بازداشت شد.
تا این لحظه از نهاد بازداشتکننده او اطلاعی در دست نیست.
محمود صادقی خبر از آن داد که وزیر اطلاعات از تعیین شعبه ویژه در دادسرای نظامی برای «پرونده متهمان ترور هسته ای» خبر داده است.
بیبیسی فارسی مرداد امسال با مازیار ابراهیمی، یکی از متهمان «پرونده ترور دانشمندان هستهای« گفتوگو کرده و او از فشار وزارت اطلاعات برای اعترافات ساختگی و پروندهسازی دستگاه قضایی سخن گفته بود.
محمود صادقی ۳۱ شهریور ماه نامهای به محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران نوشته و در ده مورد از او توضیح «مستند» خواسته بود. از جمله خواستهها «چگونگی اعترافگیری از متهمان» و «لزوم تعقیب و مجازات مسئولان خاطی» بود.
آیدین آرام، عضو هیئت رئیسه انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، خبر داد که شرکت سامسونگ به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران، خدمات خود در ایران را قطع میکند.
او گفت: «به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران، شرکت سامسونگ مانند سایر تولیدکنندگان و عرضهکنندگان تلفن همراه به مصرفکنندگان خود اعلام کرده در تاریخ ۶ اسفند دیگر برنامهها و اپلیکیشنهای پولی خود را نمیتواند در اختیار ایرانیان قرار دهد اما آن دسته از اپلیکیشنهای رایگان همچنان قابل استفاده هستند.»
عضو هیئت رئیسه انجمن واردکنندگان موبایل اضافه کرد که «این شرکت تا پیش از این اجازه میداد تا مشتریان از پلیاستور به صورت ریالی خریداری کنند در صورتی که سایر برندها این امکان را نداشتند و باید حتماً به صورت دلار یا یورو پرداخت صورت میگرفت. اکنون نیز علت اصلی به دلیل عدم امکان جابهجایی پول و تحریمهای بانکی است پس نمیتوان سامسونگ را در این خصوص مسئول دانست زیرا بانکهای ما نمیتوانند پولی را انتقال دهند.»/ایلنا
خبرگزاری تصویری بینالمللی ایران پرس در سایت خود اعلام کرد که شبکه اجتماعی اینستاگرام صفحه ایران پرس در این شبکه را حذف کرده است.
ایران پرس اعلام کرده که مدیریت این خبرگزاری «توجه زیادی به قوانین اینستاگرام منبی بر محدویتهای موضوعات پستها و هشتکها داشت، اما مکاتبه با مدیریت اینستاگرام به نتیجهای نرسیده و صفحه ایران پرس در این شبکه حذف شده است.
صفحه این خبرگزاری در شبکه فیسبوک نیز ماه گذشته برای چند روز مسدود شد و به گفتهمسئولان ایران پرس همچنان با محدودیتهایی روبروست.
کانون کارگردانان سینمای ایران انتقادات شهاب حسینی به مسعود کیمیایی را محکوم کرد و آن را «بیحرمتی به فیلمساز برجسته موج نو سینمای ایران» خواند.
شورای مرکزی کانون کارگردانان در بیانیه خود «بیاحترامی، اتهام و اظهارات ناشایست نسبت به تنها یک ابراز عقیده و نظر شخصی» را شدیداً محکوم کرده است.
شهاب حسینی، تهیهکننده و بازیگر فیلم «شین»، روز یکشنبه در نشست خبری این فیلم بهشدت به مسعود کیمیایی و سایر کسانی که جشنواره فیلم فجر را تحریم کردهاند تاخت.
شماری از کارگردانان، سی و هشتمین جشنواره فجر را در اعتراض به سرنگونی هواپیمای مسافری توسط سپاه تحریم کرده بودند.
در بیانیه کانون کارگردانان سینمای ایران آمده است: «بسیار متأسفیم که در تریبون رسمی جشنواره فیلم فجر، فرصت این بیحرمتیها داده میشود و جشنواره این چنین جولانگاه تخریب هنرمندان شده است».
همزمان با فرارسیدن ۲۲ بهمن برخی کاربران فضای مجازی شایعه استعفای حسن روحانی را مطرح کردند.
بر اساس این شایعه رییس جمهوری در اعتراض به نظارت استصوابی تهدید به استعفا کرده است.
این شایعه درحالی در آستانه ۲۲ بهمن منتشر شده است که جلسه هیئت دولت شب گذشته به ریاست حسن روحانی تشکیل شده است.
همچنین بر اساس اعلام قبلی حسن روحانی سخنران مراسم ۲۲ بهمن در تهران است.
دادگاه رسیدگی به پرونده روحالله زم در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و به ریاست قاضی صلواتی ساعت ۸ صبح امروز برگزار شد.
متن کیفر خواست شامل ۱۵ بند اتهامی است.
پیش از این غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده آمدنیوز و روحالله زم گفته بود که کیفرخواست این متهم صادر شده است و به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال شده است. علت ارجاع این پرونده به شعبه ۱۵ این است که قبلاً نیز در همین شعبه پرونده برای این متهم تشکیل شده بود و هنوز برای دادگاه تعیین وقت نشده است.
در این پرونده ۵ نفر بازداشت هستند اما کیفرخواست آنها هنوز صادر نشده است. افراد بسیاری در این پرونده مطرح هستند و تحقیقات درحال انجام است و اظهارات متهم ردیف اول بررسی میشود. از طرفی برخی افراد در فرایند رسیدگی به این پرونده به دستگاه قضائی آمدند و ابراز ندامت کردند. از طیفهای مختلف در این پرونده اسامی مطرح است و تا زمانی که رسیدگی نشود، نمیتوان درباره آن صحبت کرد.
روز ۲۲ مهر ماه ۹۸ سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیه ای از دستگیری روح الله زم «سرشبکه سایت معاند و ضدانقلاب آمدنیوز در یک عملیات اطلاعاتی هوشمندانه توسط سازمان اطلاعات سپاه » خبر داد.
روح الله زم متولد سال ۵۷ مدیر کانال تلگرامی “آمدنیوز” بود. وی سابقه دستگیری در سال ۸۸ را دارد و پس از آن از کشور خارج و در پاریس فرانسه مستقر شد.
پدر او یعنی محمد علی زم، از روحانیون مشهور است که برای سال ها رئیس حوزه هنری بود./ایسنا
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…