اعتراف به نقش قاسم سلیمانی در سرکوب‌ اعتراضات داخلی

زیتون– شب گذشته (یکشنبه) اکانت توییتری منتسب به محمدعلی جعفری٬ فرمانده سابق سپاه٬ توییتی منتشر کرد مبنی بر نقش قاسم سلیمانی در سرکوب اعتراضات داخلی.

این اولین بار است که یک مقام بلند مرتبه سپاه پاسداران اشاره مستقیمی به نقش سپاه قدس و فرمانده پیشین آن در سرکوب‌ اعتراض‌های داخلی داشته است.

اصالت این اکانت به سرعت از سوی کاربران ارزشی تکذیب شد اما صبح امروز (دوشنبه) خبرگزاری فارس٬ وابسته به سپاه پاسداران٬‌ تایید کرد که این اکانت توییتری در اختیار محمدعلی جعفری است.

با این حال ساعتی پیش رمضان شریف٬ سخنگوی سپاه پاسداران٬ در باره این توییت محمدعلی جعفری گفت: «حاج قاسم مسئولیت و حضوری در قرارگاه ثارالله نداشته است. ماموریت اصلی آن شهید گرانقدر در حوزه برون مرزی و نیروی قدس سپاه و کمک به جبهه مقاومت و مقابله با توطئه های دشمن و تروریسم تکفیری علیه ملت‌های منطقه بوده است.»

او در گفت‌وگو با وب سایت مشرق نیوز٬ وابسته به سپاه پاسداران٬ افزود: «با توجه به شناختی که از حاج قاسم و مجموعه سپاه داریم این توییت بستری است برای عملیات روانی علیه سپاه است.» سردار رمضان شریف همچنین تاکید کرد: «برداشت من هم این است این مطلب دقیق نیست و حساب کاربری هم توسط سردار عزیز جعفری اداره نمی‌شود»

اما پیش از محمدعلی جعفری٬ «مدافعان حرم»  نیز تایید کرده بودند که در سرکوب اعتراضات آبان ماه نقش داشتند.

وب‌سایت «صدای مدافعان» که اخبار نیروهای موسوم به «مدافعان حرم» را پوشش می‌دهد٬ ۱۴ بهمن ماه ضمن انتشار خبری تایید کرد که «بسیاری» از نیروهای این گروه هم در سرکوب اعتراضات آبان‌ماه در شهرهای ایران شرکت کرده‌اند.

پس از اعلام افزایش قیمت بنزین در روز جمعه ۲۴ آبان، ده‌ها شهر ایران شاهد اعتراضات گسترده بود.

اعتراض‌های اخیر به گفته مقام‌های دولتی، در بیش از ۵۰۰ نقطه کشور، در ۲۷ استان، رخ داد و تنها شهر تهران شاهد بروز اعتراضات در ۱۰۰ نقطه از شهر بود. به نوشته رویترز در طی اعتراضات آبان ماه ایران ۱۵۰۰ تن کشته شدند.

بر اساس متنی که در توسط وب‌سایت «صدای مدافعان» منتشر شده نیروهای مسلحی که طی سال‌های گذشته تحت عنوان «مدافعان حرم» در سوریه برای سرکوب مردم این کشور آماده شده بودند٬‌برای سرکوب مردم به خیابان‌ها فرستاده شدند.

در این متن آمده‌است: «می‌بینیم که دولتی‌ها باز هم مدافعان حرم را به صف اول مبارزه با مردم کشور خود می‌فرستند و خود هیچ مسئولیتی نمی‌پذیرند.»

این متن ادامه می‌دهد: «همان‌طور که در آبان‌ماه شاهد بودیم، اعتراض‌های معیشتی به خشونت کشیده شد و بسیاری از بچه‌های مدافع حرم مجبور به ورود کردن به جریان شدند. در این میان متأسفانه برخی از این عزیزان مانند مرتضی ابراهیمی به شهادت رسیدند. در این جریان شاهد بودیم که باز هم مدافعان قربانی شدند و دولتی‌ها هیچ مسئولیتی نپذیرفتند.»

در جریان اعتراضات آبان، خبرگزاری ایسنا به نقل از سپاه سیدالشهدا استان تهران نوشته بود که مرتضی ابراهیمی، فرمانده گردان امام حسین، در شهرستان ملارد کشته شده‌است.

این متن، از «بی‌مهری» مسئولان به «مدافعان حرم»، محرومیت خانواده‌های کشته‌شدگان این گروه «از خدمات بنیاد و مشکلات حقوق و مزایا و بی‌حرمتی مسئولین نسبت به مدافعان حرم» و «سوء مدیریت‌ها و بی‌تدبیری‌های دولت» شکایت کرده است.

در ادامه این یادداشت آماده است که «نباید اجازه داد که مسئولین با فرافکنی، از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند و سربازان خط مقدم اسلام را قربانی نمایند. این موضوع را در جریان ناآرامی‌های آبان ماه و شهادت عزیزانی همچون مرتضی ابراهیمی شاهد بودیم و نباید بگذاریم که این روش، در جریان تحقیق و تفخص سقوط هواپیمای اوکراینی تکرار شود.»

اعتراضات آبان‌ماه که با سرکوب شدید روبه‌رو شد و به نوشته خبرگزاری رویترز ۱۵۰۰ کشته داد، پس از افزایش شدید قیمت بنزین در ایران آغاز شد و در شعارها، رنگ و بوی سیاسی ضد حکومتی به‌خود گرفت.

حسین همدانی٬ از فرماندهان پیشین سپاه که در سوریه کشته شد٬ نیز در مورد نقش سپاه در سرکوب اعتراضات مردمی  در سال ۸۸ مصاحبه کرده بود.

سردار حسین همدانی در آن مصاحبه تصریح کرده بود: «۵ هزار نفر از کسانی که در آشوب‌ها حضور داشتند ولی در احزاب و جریانات سیاسی حضور نداشتند بلکه از اشرار و اراذل بودند را شناسایی و در منزلشان کنترل می‌کردیم. روزی که فراخوان می‌زدند این‌ها کنترل می‌شدند و اجازه نداشتند از خانه بیرون بیایند. بعد این‌ها را عضو گردان کردم. بعداً این سه گردان نشان دادند که اگر بخواهیم مجاهد تربیت کنیم باید چنین افرادی که با تیغ و قمه سر و کار دارند را پای کار بیاوریم.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

5 پاسخ

  1. کاش این گزارش زیتون را به دکتر سروش می رساندید تا بلکه معرفتی به خرج دهد و از مخاطبانش عذر بخواهد و شعور مشتاقانش را به سخره نگیرد

  2. حالا فوقش اگه حاج قاسم در دوره ای در داخل ایران مشغول سرکوب نبوده حتماً به این دلیل بوده که در نقطه دیگه ای از منطقه مأموریت مهم تری در جهت کشتار و خونریزی، ترور، توطئه، شستشوی نیرو های نیابتی و هزار امر مقدس دیگه در جهت منویات آقا داشته.
    از یه سرباز صفر ولایت چه انتظار دیگه ای میشه داشت ؟

  3. اگه قرار باشه سردار سپهبد قاسم سلیمانی شهید گرانقدر به مردم قالب بشه باید از ابرو ریزی جلوگیری کرد! حقیقت اینه که خودشون هم میدونند کسانیکه از سپاه و بسیج” خودشون رو منتسب به قرارگاه ثارالله معرفی میکنند جزو بی ابروترین افراد در نگاه مردم هستند و باید سلیمانی رو از این جرگه بیرون کشید! اومدن بعد از کشته شدنش اینهمه فضیلت از هرجا که میشده براش دست و پا کردندکه اگه امکانش بود جای قدیسین جاش بزنند ” اونوقت یه ادم نادون مثل جعفری که بخاطر بی عرضه گی هاش از کار برکنارش کردند پریده وسط و میخواسته یه حرف گنده ای بزنه گفته شتر! قرارگاه ثارالله جای امثال کوثریه که اگه اقا ازش بخواد بیکینی بپوشه تو خیابون بیاد حتما این کاررو بخاطر اسلام و اقا میکنه!

  4. خیلی مشتاقم ببینم آنهایی که در همین سایت از قاسم سلیمانی به عنوان یک ایرانی وطن پرست که گویا داعش را هم شکست داده دفاع می‌کردند حالا چه خواهند گفت

  5. نگاه دیگریی باید کرد. واژه‌ها را باید شست.
    ما یادمان است چه واژه‌های به خورد ما دادید. ولی این‌ها هیچ کدام مهم نیستند. ملی گرا کسی است که روزی دو تا فحش به ترامپت، ده تا فحش به ناتان یابو، و چهار تا فحش به بن سلمان بدهد. اینکه این حاج آقا ایران را نابود کند و ایرانی را بکشد اصلا مهم نیست.
    تو این ۴۰ سال هر چی ما ملت داد زدیم ایران، ایران، ایران، ایران، صدای ما به هیچ جا نرسید.
    نگاه دگریی باید کرد. واژه‌ها را باید شست.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »