Categories: خبرها

حسن روحانی: استعفا ندادم، درخواست استعفا دادم

زیتون– حسن روحانی٬ رییس جمهوری٬ امروز (یکشنبه) در نشست خبری خود با رسانه‌های داخلی و خارجی شایعه «استعفای اخیرش» را شدیداً تکذیب کرد.

او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شایعه استعفای اخیر وی چیست و تحلیل او از آن چیست، گفت: «استعفا که معنا ندارد و از آغاز انتخابات آمدیم به مردم وعده و قول دادیم و تا ساعت آخر ان‌شاءالله پای قول خود می‌مانیم و تلاش می‌کنیم تا حد امکان این وعده‌ها را عملی کنیم.»

روحانی اما در ادامه سخنانش تایید کرد که دوبار درخواست استعفا داده است.

یک بار در همان روزهای اول دولت در حالی که هنوز مراسم تحلیف انجام نشده بود. به گفته رییس جمهوری «خدمت رهبری گفتم که اگر کسی یا دولت بهتری وجود دارد که می تواند خدمت کند من حاضرم کنار بروم اما ایشان شدیداً رد کردند و گفتند دوست دارم تا آخرین روز خدمت کنید.»

دومین بار اما در سال ۹۷ حسن روحانی درخواست استعفا داده است.

رییس جمهوری در این باره توضیح داد: «به دلیل مسائلی که در دولت پیش آمد همین موضوع را با ایشان مطرح کردم و ایشان این بار گفتند که من حتی یک ساعت زودتر هم اجازه نمی دهم که کار دولت خاتمه یابد.»

اما سال ۹۷ چه اتفاقاتی رییس جمهوری را تا مرز استعفا پیش برد؟

حسین فریدون٬ برادر حسن روحانی در اسفندماه سال ۹۶ و آستانه آغاز انتخابات ریاست جمهوری توسط ابراهیم رئیسی و محمدرضا قالیباف، دو رقیب حسن روحانی به فساد مالی متهم شد. او به «دخالت در برخی عزل ‌و نصب‌ها» نیز متهم شد.

البته او یک بار هم در سال ۹۶ بازداشت شده بود. غلامحسین محسنی‌اژه‌ای٬‌سخنگوی وقت قوه‌قضاییه تیرماه سال ۹۶ خبر داده بود که حسین فریدون به دلیل اینکه نتوانسته قرار وثیقه را تأمین کند به زندان معرفی شد.

در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم٬ ابراهیم رئیسی در یکی از مناظره‌های زنده تلویزیونی، حسن روحانی را متهم کرد که مانع رسیدگی به جرایم «نزدیک‌ترین» افرادش شده‌است. او گفت معاون اول قوه قضاییه و دادستان کل کشور با اسناد و مدارک کافی به دفتر رییس‌ جمهوری رفته‌اند اما حسن روحانی گفته موضوع فعلاً نباید پیگیری شود.

یکی از دلایل استعفای حسن روحانی در سال ۹۷ می‌تواند همین موضوع باشد٬ حمایت از برادرش.

برادر فاسد رییس جمهوری

در اواخر سال ۱۳۹۵ شماری از نمایندگان اصولگرای مجلس، حسین فریدون را به ارتباط با رسول دانیال‌زاده متهم کردند؛ فردی که به گزارش برخی از وب‌سایت‌های خبری در ایران، از بدهکاران بزرگ بانکی است و روز ۲۵ دی ۹۵ بازداشت شده‌ بود. رسول دانیال زاده مالک شرکت فولاد کاویان و شرکت فولاد گیلان و… بود.

در ۱۲ بهمن همان سال، اکبر رنجبرزاده، یکی از اعضای هیئت رییسه مجلس اعلام کرد که حسین فریدون در نامه‌ای به رییس مجلس به اتهاماتی که برخی نمایندگان مجلس به او نسبت داده‌اند، اعتراض کرده‌است. ۴۶ نماینده اصولگرای مجلس روز ۱۵ دی در نامه‌ای، فریدون را به «فساد اقتصادی» متهم کرده و از حسن روحانی خواسته بودند تا برادرش را به قوه قضاییه معرفی کند.

در نهایت سرپرست مجتمع قضائی کارکنان دولت ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ خبر داد که حکم پرونده حسین فریدون صادر شده‌است.

قاضی حسینی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه دادستان تهران گفت که این فرد در حکم دادگاه در ارتباط با برخی اتهامات تبرئه و در ارتباط با بخش دیگری از اتهامات، به حبس محکوم شده که با توجه به قطعی نبودن حکم صادره از بیان جزئیات معذور است.

او به این سؤال که فریدون پرونده دیگری نیز در دادسرا دارد٬ پاسخ داده بود: «آن پرونده در دادسرا است و فعلاً برای ما ارسال نشده‌است. حسینی در خصوص سایر متهمان این پرونده هم گفت: برای سایر متهمان هم حکم صادر شده‌است.»

در ۹ مهر ۱۳۹۸ سخنگوی قوه‌قضائیه اعلام کرد حسین فریدون به اتهام اخذ رشوه به ۵ سال حبس قطعی و رد مال به مبلغ ۳۱ میلیارد تومان محکوم شده‌است. هرچند در رای نهایی دادگاه تجدیدنظر، حکم هفت سال حبس فریدون به پنج سال تقلیل یافته‌‌است.

حسین فریدون سرانجام بعد از قطعی شدن حکمش در روز ۲۴ مهر ۱۳۹۸ خود را به دادسرا معرفی کرد و برای گذراندن دوران محکومیت ۵ ساله خود به زندان اوین منتقل شد. این اتفاق در حالی رخ داد که برادر وی، حسن روحانی در دانشگاه تهران و در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه ها در حال سخنرانی بود.

یکی از دلایل تغییر رویکرد حسن روحانی در دوران دولت دومش به نسبت دولت اول و بخصوص تبلیغات انتخاباتی برای دولت دوازدهم نیز را می‌توان برخورد قضایی با حسین فریدون دانست.

شایعه استعفا

طی روزهای اخیر اما دوباره شایعه استعفای حسن روحانی منتشر شده بود.

پس از اسقاط هواپیمای مسافربری اکراینی به دست سپاه پاسدارن و پس از رد صلاحیت‌های گسترده داوطلبان انتخابات مجلس٬ دوباره دیگر نیز شایعه استعفای حسن روحانی طرح شد.

علی ربیعی، سخنگوی دولت، اما ۲۳ بهمن ماه امسال گزارش‌های تائیدنشده درباره استعفای حسن روحانی را تکذیب کرد.

ربیعی در این رابطه گفت: «قبلا نوشته‌ام که تا ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ دولت در کنار مردم بوده و نگاه رو به جلو هم دارد. از این پس هم هر شایعه‌ای درباره استعفای رئیس جمهور را پیشاپیش تکذیب می‌کنیم.»

 

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳