زیتون– ویروس کرونا از روز گذشته با اعلام وزیر بهداشت به صورت رسمی به ایران رسید.
ظهر روز گذشته (چهارشنبه) وزارت بهداشت برای اولین بار ابتلاع دو تن به بیماری کرونا را تایید کرد٬ ساعتی پس از آن نیز هر دو فرد مبتلا در گذشتند.
به دنبال فوت دو فرد مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانی در شهر قم، مقامهای مسئول اعلام کردهاند برای بررسی وضعیت شیوع این ویروس مدارس، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی این شهر پنجشنبه اول اسفند ماه تعطیل است.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته گفته بود، هر دو فرد مبتلا به ویروس کرونا، «با توجه به کهولت سن و نقص سیستم ایمنی در بخش مراقبتهای ویژه فوت» کردند.
گزارش رسانههای ایران حاکی است که این دو نفر از افراد مسن و از دو منطقه جداگانه قم بودهاند و نه تنها سفر خارجی، بلکه سفر خارج از استان قم هم نداشتهاند.
اما در همین رابطه شب گذشته کاربران فضای مجازی تصاویری از حرکت نیروهای نظامی به سمت این شهر به منظور قرنطینه آن منتشر کردند.
ساعتی پس از آن اخباری مربوط به قرنطینه چند بیمارستان در تهران٬ مشهد و بابل در همین رابطه منتشر شد.
صبح امروز (پنجشنبه) محمدرضا قدیری٬ رییس دانشگاه علوم پزشکی قم٬ ضمن اعلام مثبت بودن تست اولیه کرونای دو بیمار درگذشته تاکید کرد که تعداد بیماران بیشتر از این تعداد است.
او به خبرگزاری مهر گفت افرادی که با این دو نفر در ارتباط بوده اند تحت نظر هستند و باید در قرنطینه باشند و از آنها هم آزمایش گرفته شده است.
محمدرضا قدیری افزود: «طی ۴ روز گذشته شاهد گسترش بیماریهای تنفسی در قم بودیم.»
ساعتی پس از آن خبر شناسایی دو بیمار مشکوک به ابتلای به کرونا در بابل تایید شد.
مصطفی جوانیان٬ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل در مازندران٬ ضمن تایید این خبر گفت: «این دو فرد هم اکنون در قرنطینه قرار دارند و نمونه گیری از آنها در حال انجام است.»
پیش از این وزارت بهداشت بارها اعلام کرده بود که هیچ مورد آلودگی به ویروس کرونا در ایران وجود ندارد و همه خبرهایی که در این زمینه منتشر شده، شایعه است.
ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دیماه) در شهر ووهان،مرکز استان هوبی چین، شروع شد، علاوه بر استانهای چین به ۲۴ کشور دیگر در جهان نیز سرایت کرده است.
کرونا در چین تاکنون جان ۲۴۰۰ را گرفته و در دیگر قارهها از جمله اروپا نیز مرگبار از آب درآمده است.
گزارشهای مردمی از شهرهای مختلف
طی ساعتهای گذشته تصاویر زیادی از بیمارستانهای مختلف در ایران منتشر میشود مبنی بر اینکه در این بیمارستانها بیماران مبتلا به کرونا بستری شدهاند.
از جمله بیمارستان بوعلی در قزوین که بر اساس اخباری که شاهدان عینی منتشر کردند٬ شب گذشته دو بیمار مشکوک به کرونا در این بیمارستان بستری شدهاند. در ادامه این خبر آمده است که بیمارستان قرنطینه نشده است و افراد مشکوک در کنار دیگر بیماران بستری هستند.
پزشکی از بیمارستان امیرالمومنین تبریز نیز خبر داده است که شش مورد مشکوک به کرونا در این بیمارستان بستری شدهاند.
دستور العملهای سازمان بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی برای عموم مردم به منظور کاهش در معرض قرار گرفتن با عوامل میکربی بیماریزا و جلوگیری از انتقال طیف وسیعی از بیماریها ازجمله کرونا توصیه هایی را ارائه کرده است.
بر اساس این دستور العمل باید:
مرتبا دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید.
هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست های خود را بشویید.
از تماس نزدیک با هر کسی که تب و سرفه دارد خودداری کنید.
اگر تب، سرفه و یا هرگونه مشکلی در تنفس دارید، سریعا به پزشک مراجعه کنید و سابقه سفر قبلی خود را به پزشک اطلاع دهید.
هنگام بازدید از بازارهای زنده در مناطقی که در حال حاضر موارد ابتلا به کروناویروس گزارش شده است، از تماس مستقیم محافظت نشده با حیوانات زنده و سطوح در تماس با حیوانات خودداری کنید.
از مصرف محصولات حیوانی خام یا پخته نشده اجتناب کنید. گوشت خام، شیر یا اندامهای حیوانی خام باید با احتیاط نگهداری شوند تا از تماس آنها با غذاهای پخته شده و آلودگی غذا جلوگیری شود.
آماده باش شورای شهر تهران
ناهید خداکرمی٬ رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران٬ امروز از تهیه دستورالعملی برای مقابله با کروناویروس در وسایل حمل ونقل عمومی خبر داد.
ناهید خداکرمی در گفت وگو با ایسنا، گفت: «کمیته سلامت شورای شهر تهران در حال تهیه دستورالعمل نحوه مواجه با این ویروس برای وسایل حمل ونقل عمومی به خصوص مترو و اتوبوس است که ازدحام جمعیت را در آن شاهد هستیم.»
او با بیان اینکه این دستورالعمل امروز نهایی و برای اجرا به شهرداری ابلاغ خواهد شد، افزود: «در مترو و اتوبوس به دلیل آنکه افراد در نزدیکی یکدیگر قرار دارند باید مراقبت های بیشتری صورت گیرد که در نظر داریم این دستور العمل را در دو قالب مخصوص مسافران و مخصوص راهبران و رانندگان تدوین کنیم.»
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه در این دستورالعمل پیشنهاد عملیاتی در مورد نصب مواد ضدعفونی کننده در هر ایستگاه مترو و اتوبوس موردتوجه قرار گرفته است، گفت که همچنین در پایان هر شیفت کاری می بایست وسایل حمل ونقل عمومی چه اتوبوس و چه مترو شستشو و ضدعفونی شود.
خداکرمی در خاتمه با اشاره به نصب توصیه های بهداشتی در ایستگاه های مترو،اتوبوس و سطح شهر برای آموزش شهروندان به شهروندان توصیه کرد که اصول و نکات بهداشت فردی را رعایت کنند.