زیتون– شرکت علی بابا اولین شرکتی بود که به صورت رسمی اعلام کرد نمیتواند از بحران پیش آمده به دلیل شیوع ویروس کرونا عبور کند.
این شرکت امروز (چهارشنبه) ۱۸۲ نفر را تعدیل کرد. شرکت علیبابا که در سالهای اخیر در حال گسترش بود، به دلیل شرایط خاص ایجاد شده در گردشگری، قرارداد ۱۸۲ نفر از نیروهای خود را تمدید نکرد.
در روزهای اخیر مدیران این شرکت از ضرر سنگین این شرکت گفته بودند. ترکشهای ضرر هم ابتدا به نیروی کار خورد.
صنعت توریسم اولین هدف
علی بابا اما تنها شرکتی نبود که نتوانست از بحران اقتصادی حاصل از کرونا جان سالم به در ببرد.
شیوع ویروس کرونا و لغو سفرهای نوروزی در ایران خسارت «چند صد میلیاردی» برای هتلداران ایران بر جا گذاشته است.
ایلنا امروز خبر داد که هتلداران بهدلیل بازپرداخت هزینه رزرو اتاقها متحمل این خسارت شدهاند و دولت نیز «هیچ بسته حمایتی خاصی» برای آنها در نظر نگرفته است.
به گفته جمشید حمزهزاده، رییس جامعه حرفهای هتلداران ایران، در حال حاضر، ضریب اشغال هتلهای کل کشور به «زیر پنج درصد» رسیده است.
رییس جامعه حرفهای هتل داران ایران در حالی که برای نوروز ۹۹ درخواست سفرهای نوروزی بسیار بالا بود، به دلیل شیوع کرونا برخی هتلداران به صورت «خودجوش» و برخی به «اجبار» تعطیل کردهاند.
او خسارت لغو برگزاری همایشها، مراسم و عروسیها در هتلها را ۱۰ برابر بیشتر از خسارت لغو اقامت در اتاقهای هتلها اعلام کرد.
بیشتر بخوانید:
کرونا در گیلان؛ بیمارانِ سرگردان و کمبود امکانات
کرونا در قم؛ برخورد علم و ایمان
نابودی کسب و کارهای خرد
از سوی دیگر بیش از ۴۰ درصد بخش خدمات در ایران، مربوط به حمل و نقل، عمدهفروشی و خردهفروشی، همچنین فعالیتهای خدماتی مربوط به تأمین جا و غذاست. این بخشها در واقع آسیبپذیرترین حوزهها در مقابل ویروس کرونا هستند.
بخش عمده مشاغل خدماتی دیگر از جمله آرایشگاهها٬ فروشگاههای لباس و مراکز خدماتی فعال در حوزه نظافت از دیگر مشاغلی بودند که به دلیل کرونا با رکود مواجه شدند.
بازار این دست مشاغل به صورت معمول بهترین فصل کاریشان اسفند ماه بود؛ اما امسال به دلیل شیوع کرونا با رکود کمنظیری مواجه هستند.
حبیب طهماسبینیک٬ رییس اتحادیه خیاطان مردانه و زنانهدوز تهران٬ امروز در این رابطه به ایلنا گفت: «صنف ما نیز مانند اکثر صنوف اسیر شیوع این ویروس شده و اکنون در رکود کامل به سر میبریم. فضای به وجود آمده در کشور به گونهای است که مردم بسیار احتیاط میکنند و فقط برای اقلام خوراکی و بهداشتی هزینه میکنند. اگر بخواهیم با سال قبل مقایسه کنیم، فروش ما بیش از ۵۰ درصد افت کرده است.»
غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران، روز گذشته با نوشتن نامهای به حسن روحانی، رییسجمهوری، ضمن ابراز نگرانی از پیامدهای شیوع کرونا بر وضعیت کسبوکار در مورد امکان بروز «سکته گسترده» در اقتصاد هشدار داد.
در این نامه شافعی خطاب به روحانی نوشته است: «با توجه به انتشار بیماری کرونا در سطح کشور، امکان دارد شاهد بروز یک سکته تقریبا گسترده در گردش مالی، ظهور بدهیهای انباشته، نکول تعهدات مالی و بروز موجی از ورشکستگیها و تعطیلی بعضی کسبوکارها باشیم.»
به گفته او، این شوک اقتصادی میتواند از بدنه کسب و کارهای کوچک، متوسط و بنگاههای بزرگ بالادستی و نظام بانکی منتقل شود و «متغیرهای اقتصاد کلان» را با بحران رو بهرو کند.
شافعی در همین زمینه هشت پیشنهاد بخش از جمله «تسریع فعالسازی دیپلماسی»، «تسهیل فرایند ثبت سفارش واردات»، «ارتقای اولویت بازپرداخت بدهکاری»،«تمدید ششماهه کلیه مزایا و معافیتها»، «امهال و تنفس ششماهه وصول کلیه مطالبات بانکها» و «بخشودگی مالیاتی» را مطرح کرده است.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…