زیتون– بالاخره صدا و سیما تسلیم «خواست عمومی» شد و تصمیم به فروش پیام رسان سروش گرفت.
انتشار آگهی «مزایدۀ مالکیت پیامرسانِ سروش» از جانب سازمان صدا و سیما ۱۸ اسفندماه بر روی وبسایت پارس نماد دیتا٬ پایگاه رسمی اطلاعرسانی مناقصات٬ قرار گرفت تا نشان دهند سازمان صدا و سیما در نظر دارد این پیامرسان را که قرار بود جایگزین تلگرام شود، به فروش برساند.
دهم اردیبهشت سال ۹۷ بیژن قاسمزاده٬ بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران٬ دستور مسدودسازی پیامرسان تلگرام را صادر کرد.
او از ارائهدهندگان خدمات اینترنتی در ایران خواست این دستور را اجرا کنند و اعلام کرد که در غیر این صورت با پیام رسانها برخورد خواهد شد. این دستور در پی نقش این پیام رسان در اعتراضات دی ماه سال ۹۶ صادر شده بود.
پس از انتشار این خبر تعدادی از وکلا از بازپرس صادر کننده این دستور شکایت کردند.
زینب طاهری٬ یکی از وکلایی که از بازپرس صادر کننده دستور فیلتر تلگرام شکایت کرده بود٬ در مصاحبه با خبرگزاری برنا گفته بود که «فیلتر کردن» شبکههای مجازی در «حوزه اختیارات دادستان نیست.»
به گفته طاهری، افرادی که در تلگرام اقدام به کسب درآمد میکردند و با صدور این حکم شغلشان را از دست دادهاند نیز میتوانند در این باره در دادسرای ویژه کارکنان دولت اعلام شکایت کنند.
با این حال عباس جعفری دولتآبادی٬ دادستان عمومی و انقلاب تهران٬ خبر از صدور قرار منع تعقیب برای بازپرس صادر کننده دستور فیلتر تلگرام داد.
دادستان تهران ضمن انتقاد از کسانی که بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه را به دلیل فیلتر تلگرام مورد هجمه قرار دادهاند، گفت: «این افراد علیه بازپرس شکایت کیفری کردند که این شکایت منتهی به صدور قرار منع تعقیب شد.»
پس از آن اسحاق جهانگیری٬ معاون اول رییس جمهوری٬ دستور داد که تمامی اعضای دولت و نهادهای وابسته به دولت باید کانالهای تلگرامیشان را ببندند و از شبکههای مجازی داخلی استفاده کنند.
در نهایت اما تمامی این دستورها و اعلام جرمها با بیاعتنایی مردم مواجه شد. کاربران ایرانی به جای ترک تلگرام٬ فیلترشکن نصب کردند. امروز بیش از چهل میلیون ایرانی کاربر شبکه پیام رسان تلگرام هستند.
پیامرسان پرهزینه سروش
پیامرسان سروش به موازات فرایند فیلترینگ تلگرام تولید و با تبلیغات گسترده شبکههای مختلف صداوسیما تلاش شد جایگزین تلگرام شود؛ به گونهای که مدیر این پیام رسان، فروردین ۹۷ گفته بود «سروش» با قابلیت های بیشتر جای تلگرام را میگیرد. با این حال هم با بالا رفتن تعداد کاربران دچار برخی مشکلات فنی شد و هم در مجموع آن گونه که در نظر بود مورد استقبال قرار نگرفت.
این در حالی بود که هزینه زیادی برای توسعه این پیامرسان انجام شده بود و در مواردی نیز دولت برای ارائه بودجه بیشتر تحت فشار تبلیغاتی و رسانهای قرار میگرفت.
چندی پیش محمد سرافراز در مصاحبه با روزنامه شرق در مرور اقداماتی که باعث فشار بر او و پرونده سازی برای شهرزاد میرقلی خان شده بود، گفته بود: «پروژهای بهعنوان «پیامرسان سروش» بود که اشکالاتی داشت و برنامهنویسی درستی نشده بود و پولها به نام این پروژه، به کارکنان یک شرکت ثالث پرداخت میشد! ما این گزارشها را به آقای دکتر حسینی، مدیر وقت بازرسی و حسابرسی سازمان و رئیس حراست سازمان دادیم که دقیق بررسی کنند. وقتی این گزارشها در حال بررسی بود، از یک سازمان امنیتی با ایشان مستقیما تماس گرفتند که برای سؤال و جواب برود.»
در نهایت هرگز هزینههای ساخت پیام رسان سروش اعلام نشد٬ اما خرداد ماه سال ۹۷ مدیر این پیام رسان در خواست وام ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومانی کرده بود.
قیمت پایه فروش این پیام رسان در آگهی مزایده نیامده است اما چون مبلغ تضمین یک میلیارد و ۹۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تعیین شده و رسم مزایدهها تضمین پنج درصدی است میتوان حدس زد که قیمت مورد نظر ۳۸ میلیارد و ۳۶۸ میلیون تومان است.
یعنی قیمت آن برای فروش حتی از یکی از وامهایی که مدیر آن درخواست داشته نیز کمتر است.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…