پیام تسلیت جبهه ملی ایران به مناسبت در گذشت فریبرز رئیس‌دانا

زیتون– جبهه ملی ضمن صدور پیامی٬ درگذشت فریبرز رئیس‌دانا را تسلیت گفت.

در این پیام تسلیت ضمن اشاره‌ای به سوابق فریبرز رئیس دانا٬ تاکید شده که او از جمله «معدود اقتصاددانانی بود که به دفاع از تنگدستان می پرداخت و اپوزیسیون اقتصادی دربرابر فساد اقتصادی بشمار می‌آمد.»

به گزارش «زیتون» درگذشت این شخصیت اقتصادی مبارز را به «جامعه دانشگاهی، به جامعه روشنفکری و به همه محرومان جامعه که از حق زیست شرافتمندانه و بهره بردن از امکانات اقتصادی کشور محروم نگهداشته شده‌اند» را تسلیت گفتند.

متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته٬ به شرح زیر است:

بامداد روز دوشنبه ۲۶ اسپند ۹۸، دکتر فریبرز رییس دانا، اقتصاددان مطرح ایران، پژوهشگر و نویسنده در بیمارستان تهران پارس بعلت ابتلا به ویروس کرونا درگذشت. ما این ضایعه را به خانواده و دوستان ایشان و به جامعه دانشگاهی و روشنفکری دلارامی میگوییم.

شادروان دکتر فریبرز رئیس‌دانا، متولد ۱۳۲۷ در تهران، نویسنده و مترجم توانا و از استادان اقتصاد دانشگاه تهران و دبیر کانون نویسندگان ایران، دکتری خود را در رشته اقتصاد و علوم سیاسی از مدرسه اقتصاد لندن گرفت. وی بیش از ۱۵ جلد کتاب درباره مسائل اقتصادی و سیاسی نوشته و چندین کتاب فلسفی و دانشیک را نیز به فارسی ترجمه کرده است. ایشان از شخصیت های نزدیک به جبهه ملی ایران و برای دهها سال در تماس و هم اندیشی نزدیک و دوستی با اعضای جبهه ملی ایران مانند دکتر پرویز ورجاوند، دکتر هرمیداس باوند، دکتر حسن امین، دکتر علی رشیدی و مهندس کورش زعیم بود و آخرین دیدار با او هنگام سخنرانی در نشست سازمان دانش آموختگان جبهه ملی ایران (سامان ششم) بود که از استقبال حاضران و پرسشهای روشنگرانه و پاسخهای نوگرایانه ای برخوردار بود.

فریبرز رئیس دانا همیشه با کاربرد قانونهای اقتصاد مردمی تامین منافع ملی را هدف قرار میداد و تفاوتی میان سودجویی شخصی و سودگرایی ملی برای سعادت ملت قایل بود و در این راستا از حقوق فرودستان و کارگران و کارمندان و فرهنگیان دفاع میکرد. رییس‌دانا در سال‌های گذشته بارها به خاطر سخنان و فعالیت‌هایش، بویژه در کانون نویسندگان ایران احضار و بازداشت شده و زیر فشار دستگاه‌های امنیتی قرار گرفته بود. او از معدود اقتصاددانانی بودکه به دفاع از تنگدستان می پرداخت و اپوزیسیون اقتصادی دربرابر فساد اقتصادی بشمار می آمد.

ما درگذشت این شخصیت اقتصادی مبارز را به جامعه دانشگاهی، به جامعه روشنفکری و به همه محرومان جامعه که از حق زیست شرافتمندانه و بهره بردن از امکانات اقتصادی کشور محروم نگهداشته شده اند تسلیت میگوییم.

جبهه ملی ایران –سامان ششم

دوشنبه ۲۶ اسپند ۱۳۹۸خ

سید حسن امین، محمد اویسی، داود هرمیداس باوند، گیتی پورفاضل، عیسی خان حاتمی، جمال درودی، علی رشیدی، اشکان رضوی، کورش زعیم، شاهین سپنتا، علی شجاع، حمید شمس، ناصر کمیلیان، مجتبی موسوی، فتح اله نجاتی مازگر؛ وحید آهنگری، سیروس اخوان، مهدی استیری، فریبا درودی، حسینعلی ذوالفقاری، روزبه اکرادی، مریم ابوطالبی، مریم ایروانی، اکبر بهراد، مسعود بهراد، احمد خدابنده، محمدرضا خمسه، ژیلا سربازی، احترام عبدوس، محمد قائم مقامی، مهدی قاسمی نژاد (سیرجان)، علی محرابی، زهرا محمدی، سعید محمدی، حسین مردی، بیژن نامدار، نیکو نیکوکار، آنوشا آتش سودا (اهواز)، علی رستمی (اهر)، یونس رستمی (ایلام)، حسین زادعیسا (رشت)، داود ساکی حسینحانی (اندیمشگ)، محسن سبزپوشان (کاشان)، مهدی شمس (گرگان)، احمد عبدالحسینیان (اهواز)، عماد گلی (قم)، منصور لیراوری، (گناوه)، امیرمسعود موگویی (فریدونشهر)، حامد نوری نسب (سیرجان)، جان محمد احمدی (شیراز)، علی احمدی، فردین احمدی، فردین اسلامی، میلاد انصاری، شبیر پناهیان، کوروش جنتی، کامران حیدری، محمد جواد خسروی، محمد حسین ذوالعطا، رحیمی، اسماعیل رنجبر، محسن علمداری، الهام فرهادی، فاضل فرهادی، قربان کرمی، احسان محمدی، عسگر محمدی، صدرا محمودی، علیرضا محمودی.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »