Categories: خبرها

? مرخصی‌های نامحدود برای مفسدان اقتصادی

زیتون– بر اساس اخباری که به دست «زیتون» رسیده است بیژن قاسم‌زاده٬ بازپرس دادسرای ویژه رسانه هفته پیش با قرار وثیقه ۳۰ میلیاردی آزاد شد.

در حالی که بخش زیادی از زندانیان سیاسی از مرخصی وعده‌ داده شده به دلیل شیوع کرونا برخوردار نشدند٬ زندانیان «فساد اقتصادی» مدتهاست که در مرخصی به سر می‌برند.

در پی شیوع ویروس کرونا در ایران و در واکنش به درخواست‌ها برای حفظ جان زندانیان، رییس قوه قضاییه که پیشتر دستور مرخصی مشروط و محدود برای برخی زندانیان را صادر کرده بود، در بخشنامه‌ای جدید دستورهای تازه‌ای در این باره صادر کرد.

ابراهیم رئیسی در بخشنامه روز شنبه (۱۰ اسفند) به تمامی قضات دادسراها و دادگاه‌ها دستور داده است از «صدور قرارهای تأمین منجر به بازداشت، جز در موارد ضروری اجتناب کنند.»

بر اساس این بخشنامه، همچنین محکومانی که محکومیت آنان قطعی شده و در حال حاضر با قرار تأمین آزاد هستند، «تا پایان فروردین ۱۳۹۹ جز در موارد ضروری نباید به زندان‌ها معرفی شوند.»

پیشتر، رییس قوه قضاییه طی بخشنامه‌ای اعلام کرده بود برخی زندانیان محکوم به حبس و محکومان پرونده‌های مالی با «اخذ وثیقه مناسب» می‌توانند آزاد شوند.

بر اساس این بخشنامه، زندانیان محکوم به «اقدام علیه امنیت ملی که محکومیت آنها بیش از ۵ سال باشد»، نمی‌توانند از مرخصی استفاده کنند.

قوه قضاییه ایران عبارت «زندانی سیاسی» را به رسمیت نمی‌شناسد و از عبارت «زندانی امنیتی» استفاده می‌کند. «اقدام علیه امنیت ملی» نیز عبارت رایج مقام‌های قضایی برای اعلام جرم علیه زندانیان سیاسی است.

برخی اعضای خانواده زندانیان سیاسی با صدور بیانیه‌ای وضعیت بهداشت و اخبار مربوط به شیوع کرونا در زندان را «نگران‌کننده» خوانده و خواستار «آزادی یا حداقل مرخصی قابل قبول زندانیان تا پایان دوران بحران» شده‌اند.

در نهایت اما برخی از زندانیان سیاسی از جمله نازنین زاغری٬ عبدالرضا کوهپایه٬ شهناز اکملی و … به مرخصی آمدند اما همچنان تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در زندان به سر می‌برند مانند نسرین ستوده و نرگس محمدی.

نسرین ستوده از ۲۶ اسفندماه در پی نگرانی‌ها از شیوع ویروس کرونا در زندان‌ها و در اعتراض به جلوگیری از آزادی زندانیان سیاسی دست به اعتصاب غذا در زندان اوین زد.

همکاری قوه قضاییه با فاسدان اقتصادی

بر اساس اخباری که به دست «زیتون» رسیده است بیژن قاسم‌زاده٬ بازپرس دادسرای ویژه رسانه هفته پیش با قرار وثیقه ۳۰ میلیاردی آزاد شد. قاسم‌زاده مهرماه امسال در پی «برخورد با فساد در قوه قضائیه» بازداشت شده بود.

نام بیژن قاسم‌زاده البته نه به دلیل فساد اقتصادی که به دلیل صدور حکم فیلترینگ تلگرام٬ در اذهان ایرانی نقش بسته است.

او در حالی به مرخصی «نامحدود» آمده است که سخنگوی قوه قضاییه برخلاف موارد دیگر در نشست خبری هفتگی‌اش هیچ اشاره‌ای به این موضوع نکرد.

پرویز کاظمی، علی بخشایش و محمدرضا توسلی٬ دیگر متهمان اقتصادی نیز در مرخصی به سر می‌برند. کاظمی وزیر سابق و رییس هیئت مدیره بانک سرمایه٬ بخشایش مدیر عامل همان بانک و توسلی هم نماینده اسبق مجلس و عضو هیات مدیره بانک سرمایه بودند.

این افراد اردیبهشت ماه امسال هرکدام به ۲۰ سال زندان محکوم و با تبلیغات فراوان تحت عنوان مبارزه رییس جدید قوه قضاییه با «فساد اقتصادی» وارد زندان اوین شدند.

هرچند که در جلسه دادگاه وکیل هر سه این افراد مدعی شد که آن‌ها سکته کرده‌اند؛ اما در نهایت با پافشاری رییس دادگاه که «حتی اگر لازم باشد در بهداری زندان اوین محکومیت خود را تحمل خواهند کرد» به زندان رفتند.

اما یکی از همبندی‌های این افراد اما به «زیتون» گفت که آن‌ها در زندان هیچ یک از علائم بیماری را در خود نشان نمی‌دانند٬ چه برسد به بیماری حاصل از سکته قلبی.
به گفته این زندانی سابق این سه مفسد اقتصادی هر کدام ماه‌هاست که در مرخصی به سرمی‌برند.

پرویزکاظمی مهر ماه امسال به بهانه بیماری به بیمارستان اعزام شد و پس از آن نیز تا امروز در مرخصی به سرمی‌برد. هرچند خبر به مرخصی رفتن کاظمی را آن زمان خبرگزاری میزان٬ وابسته به قوه قضاییه منتشر کرد؛ اما خبر به مرخصی آمدن علی بخشایش٬ و محمدرضا توسلی تا کنون مخفی باقی مانده است.

بخشایش آبان‌ماه امسال به مرخصی آمد و تا امروز این مرخصی دوام پیدا کرده است. همچنین توسلی دیماه به مرخصی نامحدود آمد که تا امروز به طول کشیده است.

این در حالی است که مرخصی زندانیان سیاسی که به دلیل بخشنامه رییس قوه قضاییه پس از شیوع کرونا به مرخصی آمدند٬ هر سه روز یک بار تمدید می‌شود.

Recent Posts

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳

اوضاع جریان اندیشه در عصر هخامنشیان

به بهانه سالگرد کوروش بزرگ

۰۸ آبان ۱۴۰۳

ایرانیان و نزاع اسرائیل و فلسطین

تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقه‌ی پرآشوب و بی‌ثبات خاورمیانه…

۰۵ آبان ۱۴۰۳

حمله‌ نظامی به ایران: «برکت»، «فرصت»، «فلاکت»

تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صف‌بندی‌‌های قابل تأملی واداشته…

۰۴ آبان ۱۴۰۳

گذارطلبی و نفی اصناف جنگ‌طلبی!

ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. سه‌گانۀ…

۰۲ آبان ۱۴۰۳