خانواده رابرت (باب) لیوینسون، شهروند آمریکایی که از حدود سیزده سال پیش در ایران ناپدید شده است، در پیامی در فیسبوک از درگذشت او طی مدت بازداشت جمهوری اسلامی خبر دادند.
رابرت (باب) لوینسون، کارمند بازنشسته بخش مبارزه با جرائم سازمان یافته پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) ۱۳سال پیش در سفری به جزیره کیش٬ ناپدید شد.
دولت آمریکا اعلام کرده است که رابرت لوینسون در زمان سفرش به ایران در حال انجام ماموریت برای یک شرکت خصوصی بوده است.
در این بیانیه آمده است: «امروز با دلی آکنده از اندوه خبر دردناک درگذشت رابرت لوینسون، بزرگ خاندانمان، را به آگاهیتان میرسانیم. ما به تازگی اطلاعاتی را از مقامات رسمی ایالات متحده دریافت کردهایم که موجب شده است، هم آنها و هم خود ما، به این نتیجه برسیم که همسر و پدر عزیزمان، در حالی که در ایران زندانی بود، درگذشته است. ما از زمان و چگونگی درگذشت او اطلاعی نداریم و تنها این را میدانیم که این حادثه پیش از همهگیری کووید۱۹ روی داده است.»
خانواده لوینسون در ادامه نوشتهاند: «توصیف رنج ما غیرممکن است. خانواده ما باید باقیمانده زندگی خود را بدون خارقالعادهترین مردی که ما میشناختیم بگذرانند، و این واقعیت تازهای است که برایمان غیرقابلتصور است. نوههای او هرگز او را نخواهند دید. آنها فقط او را از داستانهایی که ما درباره او برایشان تعریف میکنیم، خواهند شناخت.»
در این بیانیه همچنین تاکید شده است: «اگر اقدامات بی رحمانه و سنگدلانه رژیم ایران نبود، رابرت لوینسون امروز زنده و در خانه کنار ما میبود. ما سیزده سال منتظر پاسخ بودهایم. سیزده سال از زمانی که برای واپسین بار او را دیدیم یا با او تماسی داشتیم گذشته است. این که چگونه افرادی که در ایران مسئولیت دارند میتوانند در حق یک انسان چنین کنند و در تمام این مدت هم به جهان دروغ بگویند برای ما غیرقابل درک است. آنها یک شهروند خارجی را ربودند و او را از هرگونه حقوق بنیادین انسانی محروم کردند، و دستان آنها به خون او آغشته است.»
در پایان بیانیه خانواده لوینسون تاکید شده است: «کسانی که مسئول آن چه بر سر باب لوینسون آمد هستند، از جمله آنها که در دولت ایالات متحده سالیان سال و بارهای پیاپی او را جا گذاشتند [و به حال خودش رها کردند]، سرانجام به خاطر کردهشان کیفر خواهند شد. ما تا زمانی که زندهایم تلاش میکنیم که اطمینان یابیم این امر [کیفر شدن مقصران] محقق شود و رژیم ایران باید این را بداند که ما جایی نخواهیم رفت [و کوتاه نخواهیم آمد]. ما از مقامات رسمی دولت ایالات متحده و مقامات رسمی سراسر جهان میخواهیم که به اعمال فشار بر رژیم ایران برای بازگشت باب [لوینسون] ادامه دهند و اطمینان پیدا کنند که آن دسته از مقامات رسمی ایران که در این امر دست داشتهاند، پاسخگو قرار خواهند گرفت.»
رییس جمهوری آمریکا اما پس از انتشار این بیانیه گفت: «نه من قبول ندارم که او مرده است… آنها به ما نگفته اند که او مرده است.»/صدای آمریکا
بر اساس فتوای آیتالله سیستانی، عدم رعایت قرنطینه و انتقال ویروس به دیگران، معادل قتل عمد محسوب میشود و دیه بر فرد واجب است.
این مرجع تقلید شیعیان در نجف٬ در بیانیهای به چند سوال از سوی مقلدانش در خصوص شیوع بیماری کرونا پاسخ داد.
آیتالله سیستانی در ادامه این بیانیه تاکید کرد که باید از رفتارهایی مانند دست دادن٬ در آغوش گرفتن و …. با افرادی که امکان آلودگیشان به کرونا میرود٬ خودداری کرد.
او همچنین خواست تا تمامی افراد از دستورهای بهداشتی و مقامات مسئول اطاعت کنند.
این مرجع تقلید در بخش دیگری از این بیانیه نوشت: «مصرف حقوق شرعی اعم از زکات و خمس برای فراهم کردن وسایل لازم پیشگیری از بیماری نظیر ماسک، دستکش، مواد نظافت کننده و ضدعفونی کننده و همچنین دارو و دیگر ملزومات پزشکی که برای مبارزه با ویروس به آنها نیاز می باشد، جایز است.»/ایرنا
علی ربیعی، سخنگوی دولت گفت که سفر پزشکان بدون مرز به ایران با هماهنگی کامل با «دستگاههای ذیربط» صورت گرفته است.
ایسنا نیز دراین رابطه نوشته بود که ایجاد یک بیمارستان صحرایی ۴۸ تخته توسط سازمان پزشکان بدون مرز، توسط وزارت بهداشت و وزارت کشور با هماهنگی کامل وزارت اطلاعات صورت گرفته و وزارت امور خارجه تنها اقدام به صدور ویزا به درخواست نهادهای ذکر شده کرده است.
پزشکان بدون مرز اخیرا اعلام کرد عملیات کمک به مقابله با کرونای ٢٠١٩ در شهر اصفهان فعلا متوقف شده است.
این سازمان اعلام کرد در حال راهاندازی یک مرکز فوریتهای پزشکی در ایران با ظرفیت ۵۰ تخت است؛ این مرکز ویژه درمان مبتلایان به ویروس کرونا قرار بود در محوطه بیمارستان دولتی امین در استان اصفهان دائر شود.
استاندار اصفهان اعلام کرده که حضور پزشکان بدون مرز با دستور وزیر بهداشت “به طور کل منتفی شد؛ سازمان پزشکان بدون مرز میگوید از این تصمیم ایران “حیرتزده” است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «از ظهر دیروز تا امروز ۶ فروردین ۹۹ و بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی، ۲۲۰۶ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران به ۲۷۰۱۷ نفر رسید.»
کیانوش جهانپور افزود: «خوشبختانه تا کنون ۹۶۲۵ نفر از مبتلایان به کووید۱۹ در کشور، بهبود یافته و ترخیص شدهاند.»
همچنین به گفته او با جان باختن ۱۴۳ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد درگذشتگان بر اثر این بیماری تا ۶ فروردین ۱۳۹۹ به ۲۰۷۷ نفر رسید./ایرنا
علیرضا رییسی٬ معاون بهداشت وزیر بهداشت٬ درباره آخرین یافتههای وزارت بهداشت در زمینه منشاء بروز بیماری کرونا در کشور، گفت: «از روزی که اولین مورد بیماری را در قم پیدا کردیم، تیم اپیدمیولوژی قوی مطالعاتشان را در این زمینه شروع کردند. بر اساس مطالعات انجام شده، این بیماری در قم واضحا و مشخصا در ارتباط با چینیهایی بود که در این استان بودند؛ تعدادی کارگر چینی که در بهمن ماه رفت و آمد داشتند و همچنین یک سری دانشجو که در قم بودند.»
او افزود: «ابتدا احتمال میدادیم منشاء اولیه بیماری از قم بوده که به جاهای دیگر نیز سرایت کرده است. اما اکنون این احتمال را هم میدهیم که منشاء در دو نقطه بوده؛ هم در قم و هم گیلان. تاکید میکنم که در ارتباط با گیلان هنوز اطلاعاتمان کامل نیست و در این زمینه به سر نخهایی رسیدیم که تعدادی از دانشجویان ساکن ووهان، قبل از قرنطینه ووهان به استان گیلان بازگشتهاند و این احتمال در این مورد وجود دارد. تاکید میکنم اطلاعاتمان هنوز در این زمینه کامل نیست، به محض تکمیل اطلاعات، اطلاعرسانی خواهد شد.»/ایسنا
نیروی زمینی ارتش ایران در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران یک نقاهتگاه ۲۰۰۰ تختخوابی راهاندازی کرد.
کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران گفت: «از تعداد ۵۶ بیمارستانی که توسط نیروهای مسلح برای مقابله و درمان کرونا در کشور برپا شده، ۲۷ بیمارستان را نزاجا برپا کرده است.»
علی ربیعی، سخنگوی دولت، گفت که سفرهای جدید و خروج از شهرها ممنوع خواهد شد و با تخلف ازاین دستور «برخورد خواهدشد.»
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…