زیتون– جمعی از فعالان مدنی و سیاسی ایران طی بیانیهای از «عدم پذیرش کمکهای سازمان پزشکان بدون مرز» اظهار تاسف کردهاند.
سازمان غیر دولتی پزشکان بدون مرز که به درخواست ایران کادر فنی و تجهیزات لازم برای ایجاد یک بیمارستان صحرائی در اصفهان را با دو پرواز ویژه به ایران رسانده بود، لغو ناگهانی این همکاری را «غیر قابل درک» خواند و اعلام کرد که از آن «شگفت زده» شده است. این سازمان در پی تقاضای ایران برای برخورداری از همکاریهای بینالمللی در مبارزه با بحران ویروس کرونا در این کشور ابراز آمادگی کرده و با انجام هماهنگیهای لازم از سوی سفارت ایران در پاریس عازم این کشور گردید. تصمیم به لغو این همکاری و رد کمکهای این سازمان روز سه شنبه از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام شد. بگفتۀ این وزارت، ایران «نیازى به برپایى تخت بیمارستانى توسط نیروهاى خارجى» ندارد. دو هواپیمای حامل کادر درمانی و تجهیزات پزشکی تنها چند ساعت پیش از آن به تهران رسیده بود.
امضا کنندگان این بیانیه ضمن ابراز تاسف از «برخورد نگران کننده بخشی از حکومت، نسبت به اقدام انسانی آن سازمان، در کمک به مقابله با شیوع بیماری کرونا و گسترش این ویروس در ایران» تاکید کردند که «عملِ بخشی از مقامهای حکومتی کشور ما در امتناع از همکاری مناسب با پزشکان بدون مرز، مطلقاً تناسبی با سنّت صلحدوستی و تعاون ملت و مردم ایران ندارد.
متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته٬ به این شرح است:
سازمان پزشکان بدون مرز
بااحترام، به عنوان گروهی از فعالان مدنی و سیاسی ایران تاسف شدید خود را از برخورد نگران کننده بخشی از حکومت، نسبت به اقدام انسانی آن سازمان، در کمک به مقابله با شیوع بیماری کرونا و گسترش این ویروس در ایران اعلام میکنیم.همکاریهای جهانی، ازجمله کمک سازمانها و ارگانهای بینالمللی در بحرانها و حوادث طبیعی، امری پذیرفتهشده و ضروری و نیز قدم مهمّی برای ارتباط میان ملّتها و پیشبرد صلح و در تطابق کامل با منشور سازمان ملل و معاهدات بینالمللی است.
ما لازم میبینیم از طریق این بیانیه تاکید کنیم که عملِ بخشی از مقامهای حکومتی کشور ما در امتناع از همکاری مناسب با پزشکان بدون مرز، مطلقاً تناسبی با سنّت صلحدوستی و تعاون ملت و مردم ایران ندارد و انتظار داریم سازمانها و ارگانهای بین المللی که تجارب ارزندهای در مهار بحرانهای طبیعی دارند، در همکاری با همتاهای ایرانی خود، همچنان یاری رسان مردم ما باشند.
هاشم آقاجری، رضا آقاخانی، اسماعیل آزادی، فروزان آصفنخعی، حمید آصفی، هادی احتظاظی، محمد ابراهیمزادهگنجی، سیدعبدالمجید الهامی، سارا امانیبابایی، رسول بداقی، قربان بهزادیاننژاد، سید علیرضا بهشتی شیرازی، سیدعلیرضا حسینی بهشتی،هاشم باروتی، عباس پوراظهری، سیدمصطفی تاجزاده، رضا تهرانی، مصطفی تنها، علیرضا جباری، فرانک چالاک، ولی حقشناس، محمد حیدرزاده، امیر خرم، ابراهیم خوش سیرت، خسرو دلیرثانی، حسینعلی ذوالفقاری، زهرا ربانی املشی، علیرضا رجایی، جواد رحیمپور، بهمن رضاخانی، یونس رستمی، حمیدرضا رسولیان،احسان رضایی،محمد رضایی، سعید رضویفقیه، حسین رفیعی، رضا رییسطوسی، رقیه زارعپور حیدری، اردشیر زارعیقنواتی، احمد زمانی، محسن زمانی، مهدی زمانی، علی ساریخانی، فریدون سحابی، نشاط سحابی،علی سلطانی، نرگس سوری، احسان شریعتی، شایا شهوق علیرضا شمسیان، امیرحسین شیروی، فیروزه صابر، فاطمه صادقی، پرویز صداقت، کیوان صمیمی، طاهره طالقانی، سیامک طاهری، مصطفی طاهری، ناصر طاهری،عباس عبدی، رویین عطوفت، ابوذر علوی، سمیه علوی، لیلا علوی، مینا علوی، محمدعلی عمویی، رضا غفوری، منیژه فتحی، علی فریدیحیایی، عزیز قاسمزاده، ابوالفضل قدیانی، نظامالدین قهاری، محمدرضا کارخانهچین، حسین کشوردوست کلتی، صدیقه کنعانی، بهناز کیانی، سمانه گلاب، فاطمه گوارایی، محمد محمدیاردهالی، حسین مجاهد، سعید مدنی، فرامرز معتمد دزفولی، اصغر ممبینی، احمد منتظری، سیدحسین موسوی، حسین نوریزاده، فرشاد نوروزیان، صدیقه وسمقی.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…