ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضائیه٬ با تاکید بر این که «مردم با دیدن اراده جدی مسئولان، همکاری خوبی برای اجرای طرح قرنطینه خانگی داشتند»، گفت: «ایکاش نکات مورد تأکید پزشکان و متخصصان و وزیر بهداشت و همکاران ایشان از قبل از عید مورد توجه قرار میگرفت و این فاصلهگذاری از همان زمان اجرا میشد اما دیر شد.»
رئیسی افزود که زنجیره انتقال بیماری در کشور باید «از هر طریق ممکن» قطع شود.
او همچنین درباره ضرورت تدوین پروتکلهای لازم برای فعالیت ادارات، مساجد، مدارس و بازار در دوران بازگشایی آنها بر اساس نظر متخصصان حوزه بهداشت و درمان صحبت کرد و گفت: «هر چه این مسائل و نکات ایمنی شفافتر برای مردم تبیین شود، پذیرش و پایبندی آنها بیشتر خواهد بود.»/خبرگزاری تسنیم
مصطفی معین، رییس شورای عالی سازمان نظام پزشکی ایران در نامهای به حسن روحانی از او خواست که با «پرهیز از شبه عادی جلوه دادن اوضاع» و «ایجاد احساس امنیت کاذب»، شرایط را طوری مدیریت کند که به وضعیت کشور به «نقطه بدون بازگشت» نرسد.
معین همچنین تاکید کرد که باید تعداد مبتلایان و افراد فوت شده ناشی از کرونا «شفاف و صادقانه» اعلام شود.
او در این نامه نوشت که «جهت اتخاذ تصمیمات مبتنی بر واقعیت» آمار باید «به صورت دقیق و به تفکیک شهر و استان» اعلام شود.
مصطفی معین در بخش دیگری از نامهاش نوشت که ابتلای روزانه ۳ هزار نفر به بیماری کرونا، نشان میدهد که دولت نتوانسته است «از فرصت طلایی تعطیلات نوروزی» استفاده مناسب کند.
رییس شورای عالی سازمان نظام پزشکی ایران در نامهاش با تاکید بر لزوم اجرای قاطع طرح فاصلهگذاری اجتماعی و تعطیلی مراکز دولتی و آموزشی، خواستار تمدید این طرحها «حداقل تا پایان فروردین ماه» شده است.
بر اساس اطلاعیه ستاد ملی مقابله با کرونا، طرح فاصلهگذاری اجتماعی تا ۲۰ فروردین ادامه خواهد یافت.
وزیر پیشین آموز عالی در بخش دیگری از این نامه نوشته است که در جریان بحران کرونا در ایران، اقدامات حفاظتی و حمایتی کافی از کادر درمان صورت نگرفته و همین امر باعث شده است که آمار ابتلا و قربانی شدن کادر درمان در ایران «در مقایسه با سایر کشورها» بیشتر باشد.
رسانه های دولتی سوریه از اولین مورد مرگ در اثر ابتلا به کرونا در این کشور خبر دادند.
بر اساس این گزارش بیمار یک زن بوده است اما گفته نشده که در کدام شهر این اتفاق افتاده است.
سازمان ملل متحد، پزشکان و سازمانهای امدادی هشدار دادهاند که اردوگاه پناهجویان شمال غرب سوریه در صورت شیوع کرونا با پیامدهای فاجعهآمیز رو به رو خواهد شد./بیبیسی فارسی
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران تازهترین آمار مبتلایان و جانباختگان ویروس کرونا را اعلام کرد و براساس آن در شبانه روز گذشته در ایران ۳ هزار ۱۸۶ مبتلای جدید شناسایی شده و ۱۱۷ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
به این ترتیب شمار کل مبتلایان به کووید-۱۹ در ایران به ۴۱ هزار و ۴۹۵ نفر و فوتشدگان به ۲ هزار و ۷۵۷ نفر افزایش یافت.
تعداد کل بهبود یافتگان نیز به ۱۳ هزار و ۹۱۱ نفر اعلام شده است./ایرنا
ایرج حریرچی٬ معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی٬ گفت: «شیوع کرونا در ۱۳ استان روند کاهشی یافته است و در بسیاری از روستاها و شهرهای کوچک که در مجموع ۳۲ میلیون نفر هستند، موارد ابتلا کمتر از ۵ نفر بوده است.»
او افزود که حدود ۲۰ میلیون نفر در روستاها زندگی میکنند که اگر روستاهایی که با شهرها مراوده زیاد دارند را کنار بگذاریم در اکثر این روستاها موارد ابتلا به ویروس کرونا بسیار اندک بوده است. حدود ۱۲ میلیون نفر نیز در شهرهای کوچک زندگی میکنند که تعداد ابتلا در آنها یک تا پنج نفر گزارش شده است و جاهای کم شیوع هستند.
معاون کل وزیر بهداشت اضافه کرد: «بر این اساس در هفتههای آینده در این شهرها و روستاها تمرکز خواهیم داشت تا میزان شیوع در این مناطق را به طور کامل کنترل و مهار و شهر را از ویروس کرونا پاک کنیم. البته کاهش شیوع کرونا در این استانها به معنای کاهش رشد بیماری است مثلا اگر روزی ۱۰۰ بیمار جدید داشتیم اکنون ۶۰ نفر شده است.»/ایرنا
شوک شیوع ویروس جدید کرونا بر اقتصاد جهان همچنان ادامه دارد. بهای هر بشکه نفت خام نوع برنت صبح روز دوشنبه با کاهش هفت درصدی به ۲۳ دلار و سه سنت رسید.
روند کاهش قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم ادامه یافت و به ۱۹ دلار و ۹۲ سنت در هر بشکه رسید.
بنا بر ارزیابی متخصصان، حتی در صورت پایان یافتن جنگ قیمت بین عربستان و روسیه باز هم بهای نفت بر اثر شوک ناشی از شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی افزایش نخواهد یافت و جهان شاهد کاهش ۲۰ درصدی تقاضا برای نفت خام خواهد بود./دویچهوله
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…