حمله «مدافعان چین» به سخنگوی وزارت بهداشت

زیتون– اظهار نظر کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت٬ در انتقاد از آمار و اطلاعات چینی‌ها درباره کرونا جنجال‌ساز شد.

او که روز گذشته (یک‌شنبه) در یک نشست خبری ویدئویی با خبرنگاران سخن می‌گفت، آمارهای چین درباره کرونا را «یک شوخی تلخ» خواند و گفت بر اساس گزارش‌هایی که دولت چین می‌داد «بسیاری در همه جهان فکر کردند این بیماری مثل آنفلوآنزا است و مرگ و میر کمتری دارد.»

سخنگوی وزارت بهداشت شب گذشته (۱۷ فروردین) نیز یک توئیت درباره گزارش چینی‌ها نوشت که تکرار حرف‌هایش در نشست خبری دیروز بود.

به نوشته سخنگوی وزارت بهداشت محافل آکادمیک دنیا بر اساس اطلاعات محققین چینی «حداقل آنفلوآنزای تیپ A را از ویروس نوپدید کرونا وخیم‌تر قلمداد کردند» ولی یافته‌های بعدی خلاف این را نشان داد.

این توییت نقطه آغاز مجادله‌ای شد که تا این لحظه ادامه دارد.

در قدم اول چانگ هوا، سفیر چین، واکنش نشان داد.

او به سخنگوی وزارت بهداشت ایران توصیه کرد که «به دقت» اخبار مربوط به نشست‌های خبری روزانه وزارت بهداشت چین را بخواند و به «حقایق و تلاش‌های» چین احترام بگذارد.

همزمان با این جدل توئیتری،‌ عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران هم در توئیتری از کمک‌های چین به ایران تقدیر کرد و نوشت: «شجاعت، تعهد و حرفه‌ای گری» چین در مهار کرونا «شایسته تقدیر است.»

این توئیت که به منزله دلجویی از چین محسوب می‌شد، با استقبال سفیر چین مواجه شد و او در واکنش به آن نوشت که «شایعات نمی‌توانند دوستی ما را از بین ببرند.»

این اما آخر کار نبود٬ لشگری از «مدافعان چین» حمله به سخنگوی وزارت بهداشت را آغاز کردند.

 

این در حالی است که طی هفته‌های گذشته گزارش‌هایی متعددی در رسانه‌ها درباره اشتباه بودن اطلاعات و آمار چینی‌ها درباره کرونا منتشر شده بود.

واشنگتن پست در گزارشی مفصل آمار چینی‌ها را ۱۶ برابر آمار اعلام شده دانست و  نوشت: آمارهای مربوط به عکس‌های یادبودی که در شبکه‌های اجتماعی گذاشته شده، آگهی‌های ترحیم و همچنین ردیابی‌های آنلاین نشان می‌دهد که از روز ۲۳ مارس روزانه ۳۵۰۰ گلدان حاوی خاکستر اموات به خانواده‌های چینی در شهر ووهان تحویل داده شده تا آنها روز شنبه را بعنوان روز یادبود مردگان خود، گرامی بدارند. با این حساب می‌توان با کمی دقت متوجه شد که آماری که دولت چین از مرگ و میر ناشی از کرونا به جهان اعلام کرده درست نیست؛ یعنی رقم اصلی ۱۶ برابر بیشتر معادل ۴۲ هزار نفر است.

روز گذشته نیز دیلی میل خبر از آن داده بود که یک اندیشکده در بریتانیا به دولت این کشور و دیگر دولت‌های جهان توصیه کرده به خاطر آنچه که پنهانکاری دولت چین در اعلام به موقع خطرات ویروس کرونا و نقض معاهده مراقبت بهداشتی بین‌المللی خوانده، از دولت چین به محاکم بین‌المللی شکایت کرده و درخواست دریافت غرامت کنند.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا٬ نیز دولت چین را متهم کرد که درباره شیوع کرونا اطلاعات اشتباه داده است و این اطلاعات باعث شده که دولت آمریکا «با بسیاری از چالش‌ها مواجه شود.»

در مقابل نیز برخی دیگر از کاربران توییتر به حمایت از سخنگوی وزارت بهداشت پرداختند.

در نهایت اما سخنگوی وزارت بهداشت کوتاه آمد و این موضوع با استقبال سفیر چین در ایران مواجه شد.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

7 پاسخ

  1. بد بختی ما مردم ایران این است که مطالع نمی کنیم و از گذشته خود در تاریخ عبرت نمی گیریم و در توهم به سر می بریم که قبل از اسلام ما متمدن بودیم این حرفها ما را در توهم خیالی نگه داشته است و روشنفکران ما هم همین فکر ها را می کنند و برای رهایی کشور از دست حاکمان مستبد تا حالا نتوانستند کاری از پیش ببرند به غیر از چند نفر انسان اگاه مانند امیر کبری و مصدق و …. که اینها هم به دست عواملی بیگانه و با همدستی مزدوران داخلی از بین رفتند به نظر بنده حقیر مقصر ترین افراد در این مورد روشنفکران دینی هستند که قبل و بعد از انقلاب مردم را روشن نکردند و بطور شفاف بیان نکردند که اخوند های سنتی دشمن ایران و ایرانی هستند بلکه پیرو اینها شدند دلیلی اینکه اخوند ها توانستند بر کشور حاکم شوند مسولش روشنفکران غربی و شرقی و مذهبیون میانه رو بودند و اکثر مردم که نا اگاه بودند به خاطر اینکه این اقایان مخالف رزیم شاه هستند و حتما چیزهایی می دانند دنباله رو اینها شدند مانند جبهه ملی نهضت ازادی و چند اخوند که ادعا می کردند روشنفکر هستند اگر اینها پا به پیش نمی گذاشتند خمینی و اخوند های وابسته به ایشان نمی توانستند دولت تشکیل دهند اینها بودند که قانون اساسی نوشتند بدون اینکه این قانون اساسی توضیه دهند که منظور از ولایت فقیه چیست و چند نفر اگاه به ولایت فقیه ایراد گرفتند که انها را نطفه خفه کردند خیانت اخود ها در طول تاریخ تمامی ندارد همین اخوند های سنتی بودند که حکومت قاجار را وادرا به جنگ با روسها کردند و ان شکست خفت باری را بر ایران تحمیل کردند و از طرفی محمد رضا پهلوی هم مقصر بود و به این اخوند ها پول می داد و فکر می کرد که اینها پشتیبان او هستند و نمی دانست که مار در استین می پروراند ودر موقع عید به دیدار مراجع می رفت مرحوم بازرگان که برای تحصیل به فرانسه رفته بود به خودش افتابه برده بود که طهارت با توالت فرنگی شرعی نیست این است افکار روشنفکر دینی

  2. با سلام. امروز دو نوشته جالب دیدم، یکی به انتقاد از رییس سازمان بهداشت جهانی که در ماست مالی کردن آمار چین مقصر بوده است.
    دومی راجع ۲۲ میلیارد دلار پول ایران است که توسط چین بولوکه شده به بهانه تحریم امریکا. در ضمن در طی سال‌های که گذشت، چین ۷ بار رأی مثبت به تحریم‌های ایران در سازمان ملل داده بود.
    آنچه به نظر میرسد این است که چیزی به نام دوستی بین ملل نداریم، فقط پول است و اقتصاد. این هم دوستی خاله خرسه است و این حرف‌ها فقط شعأر است برای سر گرم کردن مردم.

  3. بد فکری نیست که در کنار مرگ بر امریکا، مرگ بر اسرأییل، مرگ بر عربستان، مرگ بر غرب فاسد، یک زنده باد چین هم بگوییم

    1. ” پیشنهاد بسیار برازنده ایست ، در تجلیل از حکومت کمونیست های فوقِ بورژوا شده،به جبران سالهایی که به اشتباه مرگ بر شوروی میکردیم ودر گمراهی بودیم، برادر بزرگتر هم فراموش نشود “

  4. از روباه می پرسند شاهدت کیه، میگه دُمَم!
    حالا این ارزشی ها ملاکشون شده چین! اگه این ادعا رو قبول کنیم که چینِ یک میلیاردوچهارصد میلیونی، حدود ۳۰۰۰ نفر کشته داده! از دو حالت خارج نیست یا چینیا دارند آمار دروغ میدند، یا خودشون به عمد این ویروس رو تو دنیا پخش کردند (به هر دلیلی) و به خاطر همین سریع تونستند باهاش مقابله کنند مثل این می مونه که یه جایی رو آتیش بزنی بعد از اونور تمام وسایل اطفای حریق رو هم آماده داشته باشی!
    فقط به این ارزشی ها میگم برای کسی بمیرید (یعنی خودتون رو جر بدید) که واستون تب کنه! هرچند چاره ای ندارید چون اون کسیه که داره حقوقتون رو میده ازتون خواسته باید حمایت کنید!

  5. مملکت گل و بلبل یعنی ایران امروز! هر کشوری که سر نخ عروسک های خیمه شب بازی حکومت را در دست داشته باشد بلافاصله طرفدارانی جان بر کف در بین ایرانیان پیدا میکند. یک روز آن کشور امریکا بود و حالا چین و روسیه هستند. باور کنید اگر روزی سر نخ به دست کشور بورکینافاسو بیفتد عده ای فدایی برای بورکینافاسو در ایران پیدا می‌شود!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد. این دوران جدید از جنگ جهانی اول آغاز شد؛ زمانی که اصلی‌ترین کشورهای تشکیل‌دهنده «غربِ

ادامه »

۱. بدیهی است که می‌توان بر روی مفاد و مواد گفتگوی مناظره عبدالکریم سروش با یکی از فقهای حوزه علمیه قم (ابوالقاسم علیدوست) در

ادامه »

بازگشت ترامپ به کاخ سفید، بن‌بست راهبرد “نه جنگ، نه مذاکره” رهبر حاکمیت ولایی را برجسته‌تر خواهد کرد. بنا به

ادامه »