Categories: پخش زنده

? زنده| انتشار فهرست کسب و کارهای مورد حمایت ویژه دولت

 



انتشار فهرست کسب و کارهای مورد حمایت ویژه دولت

کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا، نام ده رشته مورد تایید برای حمایت ویژه دولت ایران را اعلام کرد. این کارگروه تاکید کرده که حمایت دولت معطوف به بخش‌‌های غیردولتی است و حوزه‌های مربوطه بر اساس وضیعت اقتصادی کشور انتخاب شده‌اند.

کسب و کارهای مربوط به تولید و توزیع غذا، گردشگری، تفریح و اقامت، دفاتر مسافرتی، مراکز تولید و توزیع پوشاک، کیف و کفش، مراکز توزیع خشکبار، قنادی‌ها و بستنی‌فروشی‌ها، مراکز ورزشی، مجتمع‌های فرهنگی و آموزش هنری و مراکز تولید و توزیع و فروش صنایع دستی در فهرست کارگروه یاد شده قرار دارند.

تعویق سررسید بدهی‌های مالیاتی از جمله حمایت‌های اعلام شده دولت است. کارکنان اصناف می‌گویند بیش از این نمی‌توانند تعطیلی اجباری را در غیاب حمایت‌های مالی تحمل کنند. دولت تصمیم گرفته وامی یک میلیون تومانی با بهره ۱۲ درصدی برای کمک به خانواده‌ها بدهد اما شهروندان خواهان کمک بلاعوض و حذف چنین بهره‌ای هستند.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران در اینستاگرام نوشته است: «نرخ ۱۲ درصدی کارمزد این وام‌‌ها، تنها با کمک بانک مرکزی و تعدیل نرخ‌های ذخیره قانونی میسر شده و کاهش بیش از این در نرخ کارمزد، با توجه به سایر تکالیف بانک‌ها، امکان نداشت.»/ایسنا



صدور مجوز برای صادرات محموله‌های پزشکی کره جنوبی به ایران

یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرده است که برای صادرات محموله‌های بهداشتی و پزشکی به ایران، از دولت آمریکا مجوز گرفته است.

بر اساس این مجوز، کره جنوبی می‌تواند بر اساس یک برنامه ویژه از ماه آینده میلادی صادرات این کالاها را به ایران آغاز کند.

وزارت خارجه کره جنوبی ۴ فروردین اعلام کرده بود که با ایالات متحده و سایر کشورهای ذیربط در مورد ازسرگیری صادرات بشردوستانه کره جنوبی به ایران از طریق تراکنش‌های تجاری بر اساس تسویه حساب مبتنی بر وُن (واحد پولی کره جنوبی) در حال رایزنی است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرده است برای کمک به مقابله با کرونا در ایران، کره جنوبی به دنبال ایجاد سازوکار جدیدی برای دادوستد با ایران، مشابه با کانال مالی سوئیس، است./رادیو فردا



وزارت بهداشت: حمل و نقل عمومی عامل عمده انتقال کروناست

ایرج حریرچی٬ معاون کل وزارت بهداشت٬ اعلام کرد که ۵/ ۲۶درصد تماس‌های منجر به بیماری کرونا در ایران در وسایل حمل و نقل عمومی بوده‌اند. او در یک ویدئو کنفرانس گفت بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی مستلزم آن است که ناوگان حمل و نقل عمومی توان جابجایی مردم به خصوص در ساعات اوج ترافیک را داشته باشد.

حریرچی افزود که طبق بررسی‌ها، مدارس۱۱.۵درصد و دانشگاه‌ها  ۷درصد موجب آلودگی بوده‌اند.

طبق طرح فاصله‌گذاری، تاکسی‌ها تنها حق سوار کردن سه مسافر را دارند و صندلی‌های اتوبوس‌ و واگن‌های مترو نیز علامت‌گذاری شده‌اند. حریرچی گفت فاصله‌گذاری‌ها در مترو‌، اتوبوس و تاکسی‌ها تدبیر خوبی است اما باید ارزیابی کرد که از نظر عملی چه تاثیری خواهد داشت./ایلنا



فتوای آیت الله سیستانی درباره حکم روزه رمضان در سایه شیوع کرونا

آیت‌الله سیستانی٬ مرجع تقلید شیعیان در نجف٬ به استفتایی درباره روزه ماه مبارک رمضان در سایه شیوع ویروس کرونا در جهان پاسخ گفتند.

او در این باره گفت که وجوب روزه ماه رمضان یک تکلیف فردی است و هرکس که شرایط وجوب آن را داشته باشد باید فارغ از اینکه برای دیگران واجب باشد یا خیر، روزه بگیرد.

این مرجع تقلید شیعیان افزود که اگر فرد مسلمان بیم آن داشته باشد که با روزه گرفتن ولو با اتخاذ همه تدابیر احتیاطی، به کرونا مبتلا می شود، وجوب هر روزی که می ترسد در صورت روزه گرفتن به این بیماری مبتلا می شود، از او ساقط می شود.

آیت‌الله سیستانی ادامه داد: «اما اگر بتواند درجه احتمال ابتلا به بیماری را کم کند تا آنچا که از نظر عقلا دیگر احتمال ابتلا مورد اعتنا نباشد- ولو از طریق ماندن در خانه و عدم اختلاط نزدیک با دیگران، استفاده از ماسک و دستکش های پزشکی و رعایت موارد ضد عفونی مکرر و نظیر آن – و موجب مشقت شدید و غیرقابل تحملی نباشد، وجوب روزه از او ساقط نمی شود.»

او افزود: «درباره آنچه گفته شده که پزشکان نوشیدن آب را در دوره های نزدیک به هم به منظور جلوگیری از کمبود آب بدن و خشکی حلق توصیه می کنند – به این دلیل که احتمال ابتلای به ویروس کرونا را مرتفع می کند – این امر مانع وجوب روزه نمی شود، به جز کسانی که به آن رسیده باشند و در صورت روزه گرفتن، ترس ابتلای به بیماری وجود داشته باشد و هیچ راهی برای کاهش احتمال آن هم وجود نداشته باشد – ولو با ماندن در منزل و اتخاذ سایر راههای احتیاطی پیشرفته- و اما دیگران باید روزه بگیرند.»/شفقنا



آمار رسمی کرونا: با فوت ۱۲۵ تن دیگر، آمار قربانیان به ۴۳۵۷ نفر رسید

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت٬ تازه‌ترین آمار مبتلایان و جان‌باختگان ویروس کرونا را اعلام کرد و براساس آن در شبانه روز گذشته در ایران ۱ هزار ۸۳۷ مبتلای جدید شناسایی شده و ۱۲۵ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.

به این ترتیب شمار کل مبتلایان به کووید-۱۹ در ایران به ۷ هزار و ۲۹ نفر و فوت‌شدگان به ۴ هزار و ۳۵۷ نفر رسید.

تعداد کل بهبود یافتگان نیز به ۴۱ هزار و ۹۴۷ نفر اعلام شده است./ایرنا



سیل و آبگرفتگی در ۱۶ استان ایران

مرتضی سلیمی٬ رییس امداد و نجات سازمان هلال احمر٬ گفت که بارش‌های اخیر در ایران ظرف سه روز گذشته به سیل و آبگرفتگی در ۱۶ استان منجر شده است.

مرتضی سلیمی افزود: «اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی و شمالی، سمنان، فارس، قم، قزوین، کرمان، کرمانشاه، گلستان، گیلان، لرستان و یزد در این مدت از حوادث جوی متاثر بوده اند.»

پیش از این سخنگوی سازمان اورژانس ایران گفت سیلاب و صاعقه چهار کشته و سه مصدوم بر جای گذاشته است./ایلنا



روند صعودی ابتلا به کرونا در ۵ استان

کیانوش جهانپور٬ سخنگوی وزارت بهداشت٬ از افزایش صعودی موارد ابتلا به کرونا در استان‌های تهران، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و شرقی و فارس طی ۲۴ ساعته گذشته خبر داد.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند، گفت: «در این مرحله به صورت تدریجی برخی مشاغل به ویژه مشاغل کم خطر فعالیت خود را آغاز می‌کنند.»

او افزود: «این مشاغل می‌توانند در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کنند و بیش از ۸۰ راهنمای مشاغل تهیه شده است و این راهنماها جهت اطلاع صنوف در دسترس است.»

سخنگوی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه مردم همچنان باید موارد پیشگیرانه را رعایت کنند، افزود که محدودیت در سفرهای غیر ضروری و تردد باید مورد توجه قرار گیرد./خبرگزاری فارس


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳