جهتِ اطلاع یک رئیس‌جمهور ازخودراضی

علي اعظم محمدبيگي

تقریبآ در همین ایّام در سه سال پیش؛ یعنی سال ١٣٩۶ بود که در بحبوحه وعده وعیدهای نجومی کاندیداهای ریاست جمهوری، فریب وعده های مدرن حسن روحانی را خوردم. این وعده ها برای من ساده دل چنان فریبنده بود که حتی برای کمک به ایشان در غلبه بر وعده های دیگر کاندیداهای ریاست جمهوری، مقاله ای نوشتم( امکان سنجی وعده دو کاندیدا برای ایجاد اشتغال، ٢٢اردیبهشت ١٣٩۶، وبسایت زیتون). البته، پیش از بیان اصل مطلب، باید بگویم سادگی دل من از این ناشی می شد که گمان می کردم وعده دادن حسن روحانی، چیزی مانند وعده دادن امثال خودم باشد که شب، خواب راحت ندارند؛ به دلیل نگرانی از ناتوانی احتمالی در انجام وعده های داده شده به دیگران.

بگذریم و برسیم به اصل مطلب. در آن ایّام تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری در ١٣٩۶، چنان به پایبندی حسن روحانی به وعده هایش باورپیداکرده بودم و البته، چنان نگران از احتمال به قدرت رسیدن یکی دو کاندیدای دیگر که با وجود خارج از ایران بودن، به یکی از بستگان تلفن زدم و خواهش کردم که با شناسنامه اش به جای من، به حسن روحانی رآی بدهد- زیرا او قصد نداشت در این انتخابات شرکت کند. اکنون، این مطلب را به این دو دلیل می نویسم: اول، به رئیس جمهور بگویم بسیاربسیار پشیمان هستم از اینکه به او رای داده ام. دوم و البته، مهمتر از دلیل اول، در دوسه هفته اخیر، رئیس جمهور به بهانه تشریح عملکرد دولت در مقابله با عواقب شیوع کرونا در ایران، این عملکرد را با دیگر کشورها؛ به ویژه در اروپای غربی و آمریکا پیروزمندانه مقایسه می کند. در این مقایسه ها همانطور که از هر سیاستمدار و مقام ریز و درشت ایرانی دیده می شود رئیس جمهوری به عملکرد خودشان نمره عالی می دهد و طرف مقابل، نصیبی ندارد جز نمره مردودی در مقایسه با عملکرد ایران.

چون رئیس جمهور از این مقایسه ها حسابی حظ می برد و با چاشنی لبخند خاص خودشان، آن را بیان می کند به عنوان دومین دلیل نوشتن این مطلب، خواستم امکان یک مقایسه دیگر را به ایشان تذکر دهم و از رئیس جمهور درخواست کنم هنگام مقایسه بعدی، این مقایسه را نیز برای بینندگان و شنوندگان گزارش های عملکرد دولت بازگو کند. حال، بپردازیم به این مقایسه احتمالا بی اهمیت از دید رئیس جمهور. در این یکی دوماهه کرونایی، هر وقت خبری از ایشان منتشر شده است او را در بین زیردستان در هیئت وزیران دیده ایم که همه گوش به بیانات رئیسشان هستند و رئیس جمهور متکلم الوحده، بی آنکه خبرنگاری در پیرامونش باشد، از برنامه ها و عملکرد عالی دولت درباره کرونا سخن می گوید؛ البته بی هـیچ نگرانی از وجود خبرنگاران سمجی که ایشان را به خاطر احتمال ناموفق بودن این برنامه ها و عملکرد سؤال پیچ کنند.

در مقایسه با این شیوه خبررسانی رئیس جمهور اسلامی ایران- و البته، بیشتر مقامات- از عملکرد دولت و حکومت در مقابله با کرونا، در همین ایّام در ینگه دنیا، یک رئیس جمهور دیگر که البته، او نیز مانند رئیس جمهور اسلامی از عملکرد دولتشان راضی هستند هر روز در مقابل خبرنگاران باید پاسخگوی کم و کاستی‌های چنین عملکردی باشد. یادم می اید در یکی از کنفرانس های خبری اخیر رئیس جمهور آمریکا، یکی از خبرنگاران جسورانه به دونالد ترامپ اعتراض کرد که چرا در حین این کنفرانس، فاصله فیزیکی از دیگر مقامات ذیربط با بحران کرونا و حاضر در اطراف رئیس جمهور را رعایت نمی کند. در اینگونه کنفرانس ها، بگومگوی دونالد ترامپ با برخی خبرنگاران سمج، گاهی به حدی می رسد که خبرنگار حرف رئیس جمهور را قطع می کند، رئیس جمهور حرف خبرنگار را و این دور چندبار تکرار می شود.

بهتر است بیش از این وقت خواننده را نگیرم. اما به عنوان سخن آخر در این نوشته، گمان می کنم شاید خوب باشد برای اطلاع رئیس جمهور اسلامی ایران، از یک مقایسه دیگر پرده بردارم؛ مقایسه ای که نه به ذهن ایشان خطور کرده است نه به احتمال زیاد، به ذهن خوانندگان نوشته حاضر.

هنگام اندک کنفرانس های خبری رئیس جمهور اسلامی ایران، ایشان روی صندلی و راحت نشسته اند. در مقابل، هر خبرنگاری که قرار است از رئیس جمهور سؤال کند باید از روی صندلی برپاخیزد و بقیه ماجرا. در مقایسه، رئیس جمهور از خودراضی آمریکا، باید پشت تریبون، به صورت ایستاده- گاهی تا دوساعت- پاسخگوی سوالات خبرنگاران حرفه ای و کاربلدی باشد که بر صندلی شان، راحت نشسته اند و مجبور نیستند در مقابل قدرتمندترین سیاستمدار دنیا، ایستاده طرح سوال کنند.

و این هم درخواست آخر من از رئیس جمهور اسلامی ایران: در این یک سال و اندی مانده از دوره ریاستی که برای من و دیگر رای دهندگان به شما خیری نداشت بکوشید تا اندکی رضایت جمهور را جلب کنید. وگرنه، دست کم سعی کنید در مقابل دوربین، باز ازخودراضی ظاهر نشوید؛ مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

14 پاسخ

  1. ” ما ایرانیها استادِ توجیه کردنِ کارهای غلط خودمان هستیم ، حالا اگر دیگر جای توجیه پیدا نکردیم ، فوقش میگوییم گول خوردیم ، ساده دل وساده لوح بودیم ، اما هرگز حاضر نیستیم بگوییم کارمان غلط بود ،
    عجب خلایقی هستیم که بعد از اشتباهات مکرر بازهم اظهار فضل ونظر میکنیم .. “

  2. متاسفانه، روحانی، یک متحد و شریک جرم واقعی خطا ها و خلاف های چهل ساله است، مثل رفیقش رفسنجانی. با همان ادا و اطوارها. اما خاتمی عزیز و مظلوم، جنس دیگری بود و هست. خداوند بر صبرش و عزت اش بیفزاید.

  3. آقای محمدبیگی عزیز،
    دراین قضیه شما تنها نیستید، اگرنگوئیم صددرصد افرادیکه دقیقا مثل شما وافکار شما که از مثلا باصطلاح روشنفکران به آقای روحانی رای داده اند بیش از نود درصدشان باشما هم عقیده وبه هنگام ظاهرشدنش در تلویزون کمترین ناسزائی که خطاب به ایشان میگویند آن است*بروگمشو است،
    شخصا وقتیکه با آن لبخند بدتر از هزاران فحش در تلویزیون ایشان را می بینم فکر میکنم داره بطور مستقیم بمن فحش خواهر ومادر میدهد…!

  4. با سلام خدمت آقای اعظم بیگی
    دوست عزیز
    حسن روحانی علیرغم خلف وعده و خیانت در امانت، یعنی به رای من و شما، هنوز هم دیوار کوتاه این رژیم است و نقش کیسه بوکس را دارد که هرکسی می‌تواند دق دلش را در او خالی کند. و خدا میداند که دق دلها زیاد است.
    عزیز من
    مگر نمیدانید که در این کشور رئیس جمهور هیچکاره است ؟
    چرا این انتقاد را به آن مقام مقدس جبروتی عزّ و جلّ نمی‌کنید که در مدت سی سال خدایی حتی یک خبر نگار را هم چه ایستاده، چه نشسته و چه حتی به احترام روی سینه خزیده به حضور نپذیرفته است ؟
    همان که گیرنده همه تصمیمات اصلی است و پاسخگو به هیچکدام از عواقب آنهاست ؟
    همان که اختیار نیمی از ثروت ایران را یک تنه در دست دارد و فقط خدا میداند با ثروت مردم چه می‌کند. چون فقط به خدا پاسخگوست ؟
    مگر ندیده اید که حتی در ملاقات با سران کشور، از جمله آقای روحانی، ایشان بر صندلی مینشینند و دیگران بر زمین ؟

    در رژیم ولایت مطلقه فقیه مسئول اصلی همه مسائل ولی مطلق است. باقی قضایا جزئی و در واقع بازتاب و تراوش فضائل اوست.
    فراموشش نکنیم !
    با احترام

    1. .کاملا درسته اصل مطلب همینه.
      اساسا آخوند کی راست گفته که حالا گله مند از خلف وعده روحانی باشیم او کههم به نام و هم به رفتار یک روحانی کامل است. حراف دروغگو خود بزرگ بین و….

  5. اقای محمد بیگی: این تنها شما نبودی که گول ظاهر این اقا را که بظاهر نرمال مینماید را خوردی ” منهم گول خوردم و به او رای دادم” اما مثل شما اینروزها صدای مرا هم در اورده و دو سه جا این مسئله را بزبان اوردم که گویا ایشان از ثبات شخصیتی برخوردار نیست و بزبان ساده تر فرق بین خوب و بد را درست نمیفهمد و خیلی پر رو و مغرور که بالطبع بی ادب هم میباشد از مشخصه های ایشان میباشد! یادم رفته اسم شخصی را که ظرف همین دو سه ماه گذشته نوشته بود اقا خواهشا اینقدر افتخار نکنید! هر اشتباهی که مرتکب میشود که باید پاسخگو باشد را از نشانه های افتخار خود میخواند و بنظر خودش جای هیچگونه گله و شکایتی باقی نمیگذارد! امروز هم باز شدن اماکن زیارتی را که قرار بوده اول خرداد باشد به پانزدهم اردیبهشت تغییر داده بنا بر پیشنهاد رئیس حوزه علمیه قم اقای اعرافی! وسط هیر و ویر مشکل اساسی را در رکود ایمانی مردم دیده ! رکود اقتصادی و گرسنگی و بی خانمانی مردم رگه رد میشه اما اگر امام رضا و حضرت معصومه در اذهان کم رنگ شوند اسمان به زمین می اید! البته همانگونه که در تفسیر اوضاع اینروزهای کرونائی که از زبان بسیاری از مفسرین ابراز شده و میشود وضعیت حادث شده بحث در مورد ایمان دینی و مذهبی مردم جهان را هم شاخص کرده و جایگاه بی خاصیت و خرافی بسیاری از مذاهب و ادیان را که در بین جماعات مردم دکان سه نبش گشوده اند دارد تخته میکند! از دیگر شاهکارهای این اقای رئیس جمهور نتاقض بین دکترای ایشان از یک کشور انگلیسی زبان یعنی ایرلند و ندانستن این زبان حتی در حد یک دیپلمه دبیرستان است! جای خالی انرا در مواجهه با یک جمله ساده از نخست وزیر انگلستان که از او دعوت کرد به لندن بیاید را با غش و ریسه رفتن از خنده پر میکند! و البته این ابرو ریزی از دید جانسون پنهان نماند و با نگاهی که به مکرون کرد تقریبا گفت ” اقا رو باش ” چهار کلمه انگلیسی نمیداند! بعضی وقتها ادم اونقدر گیج میشه وسط بدبختیها که نمیدونه دردش رو چه جوری باید بگه!

  6. مسول سایت زیتون
    من قبلا در خصوص سانسور پیغامی
    فرستادم که بخشی از ان را فراموش
    نمودم که بنویسم.
    هر فردی قبل از هر چیزی باید به اصول اخلاقی پایبند باشد
    شما وقتی میگویید که کامنت ها
    ضد ایرانیت و اسلامیت نباشد و چارچوبی مشخص نمودید. نباید
    دبه در بیاورید و کامنتها را سانسو ر
    کنید و با نام علی سون کامنت در جهت اهداف خودتان بنویسبد!
    ابنطوری میخواهید حکومت تشکیل
    بدهید!

    1. جناب ابوبکر سلام. شما هم میان پیغمبران جرجیس را انتخاب کردید. اینهمه ادم سرشناس و با سواد اینجا کامنت میگذراند و شما آنوقت یقه من یلا قبا را گرفته اید.
      آسمان بار امانت نتوانست کشید
      قرعه کار به نام من دیوانه زدند
      اما از اینکه مسٔولین محترم سایت زیتون از نام حقیر استفاده میکنند خیلی احساس غرور میکنم. مضافا به اینکه من خبر نداشتم که این آقایان قرار است حکومت تشکیل بدهند. امیدوارم که شغل آب و نان داری هم به این حقیر بدهند تا از کامنت نوشتن دست بردارم. در سلامت باشید

  7. اینکه کاندیدا های ریاست جمهوری حرفهایی بزنند و وعده هایی بدهند که از همان زمان کاندیداتوری پوچ بودن آنها مسلم باشد – دستکم برای عده ای آگاه – ، اتفاق عجیبی نبود که در کارزار ریاست جمهوری حسن روحانی افتاده باشد . سئوالم از نویسنده این متن این است که بر پایه چه اصولی در انتخابات شرکت کردند و زشت تر آنکه از کسی خواستند که بجای او رآی بدهد . فکر میکردند که روحانی چه کاری میکند که اگر رئیسی پیروز میشد ، روند اوضاع به فاجعه می انجامید ؟ . حکایتی که همچنان باقی است !

  8. خواهشمند است سانسور نکنید
    اقایان ازادیخواه ملی مذهبی

    اشتباه شما و همگان اینست که
    هنوز خوابید!
    توی یک کشور که با زور اسلحه و امنیتی اداره میشود. رییس جمهور
    هیچکاره هست.
    خامنه ای کشور را از طریق بمب گذاری فیزیکی و بمب گذاری حقوقی اداره میکند.
    ان سرکوب و بگیر و ببند! این هم از
    مختومه نمودن پرونده های فساد و
    استفاده از شماره ملی برای سرکوب و
    تعقیب شهروندان در سیستم اداری!

    خامنه ای کشور را در یک زد و بند پشت پرده سال ۸۸ در حالیکه گریه میکرد و التماس میکرد و نظامی ها هم به او میگفتند که ما َ اینجا سهم داریم دو دستی داد به بخش خصوصی که نظامی ها حکومتش را حفظ کنند
    مانند خیانت های دوران قاجار که اثارش را در جدا شدن بخش هایی
    از کشور می بینید!

    این کامنت جهت اطلاع انهایی که
    سال ۸۸ از خیابان امدند توی خانه شان
    نشستند! تا این دزدان بر جان و مال مردم حاکم بشوند!

  9. با سلام. فرض کنیم که ایشان به نصایح شما گوش کرده و از فردا ایستاده جلوی دوربین با خبر نگاران حرف بزنند. آیا شما راضی خواهید شد. کسی که پس از ۳۶ سال حکومت جمهوری اسلامی هنوز به اخوند رأی میدهد چرا از روی صندلی نشستن آقا دلخور میشود.

    1. واقعا که !
      چطور ممکنه اینهمه سال از دروغ پردازی آخوندها بگذره ولی هنوز میری رآی میدی؟تازه حالا هم که یه کمکی فهمیدی بازهم داری به دست پرورده این سیتم امید می بندی؟
      یا لالعجب!!!

    2. عنوان مقاله، جهت اطلاع یک رئیس جمهور ازخودراضی است نه توصیه یا درخواستی از ایشان.لطفا یک بار دیگر مقاله را بخوانید.

      1. کپی شده از سطر آخر نوشته ایشان:
        “و این هم درخواست آخر من از رئیس جمهور اسلامی ایران: در این یک سال و اندی مانده از دوره ریاستی که برای من و دیگر رای دهندگان به شما خیری نداشت بکوشید “

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »