مخالفت چین با تحقیق بینالمللی درباره منشأ کروناhttps://t.co/8kfOYPCUAG
— خبرگزاری ایسنا (@isna_farsi) April 25, 2020
بیانیه جمعی از فعالان ملی و مذهبی در اعتراض صدور حکم زندان برای کیوان صمیمی
جمعی از فعالان ملی و مذهبی ضمن صدور بیانیهای در اعتراض به حکم زندان برای کیوان صمیمی٬ خواهان لغو احکام غیرقانونی و آزادی کلیه زندانیان عقیدتی و سیاسی شدند.
در این بیانیه آمده است: «کیوان صمیمی یکی از دلسوزان و دردمندان کشور و مردم، سالیان زیادی را پیش و پس از انقلاب در زندان گذرانده اما همچنان بر عهدش با مردم و به خصوص زحمتکشان و کارگران این دیار و استقلال و سربلندی این سرزمین استوار مانده است؛ آقای صمیمی مصداق بارز صداقت، صمیمیت و دغدغه مند بهروزی مردمان و پیشرفت و توسعه ایران زمین است.»
به گزارش «زیتون» امضا کنندگان این بیانیه در ادامه این پرسش را مطرح کردهاند که «چگونه ممکن است به مجله ای مجوز فعالیت رسانه ای داده اما سردبیر آن را به اتهامی واهی محکوم نمود؟ و یا محکومیت شخصی به اتهام تاسیس یک حزب که مجوز آن را نیز دریافت داشته با کدام قانون و منطق مطابقت دارد؟»
به نوشته آنان همچنین: «محکوم کردن کیوان صمیمی به جرم سردبیری مجله ایران فردا که هم اینک در حال انتشار است! و یا حزبی که ۲۲ سال پیش به شکل قانونی مجوز تاسیس دریافت داشته و دیگر اتهاماتی که فاقد هرگونه استدلال قانونی و حقوقی بوده، آیا جز اینکه بهانه ای جهت تحدید و توقف فعالیت های سیاسی و مطبوعاتی و مدنی آقای صمیمی باشد، از پشتوانه منطقی و عقلانی برخوردار است؟»
کیوان صمیمی٬ فعال سیاسی و زندانی سیاسی سابق٬ روز اول اردیبهشت ماه خبر از محکومیتش به پنج سال زندان داد.
به نوشته او در حکم غیابیِ صادره نوشته شدهاست تشکیل «حزب غیرقانونی آزادی مردم ایران»٬ در ۲۲ سال پیش٬ سردبیری «نشریه گروهک ایران فردا» که البته وزارت اطلاعات، ارشاد اسلامی، قوه قضائیه،… مجوّز ماهنامهی ایران فردا را صادر کرده بودند آمده بود.
از دیگر دلایل بازداشت او در سال۹۸ «بارگذاری مطالبی همسو با شیطان بزرگ، در فضای مجازی»٬ «سخنرانی و تحریک مخاطبین»٬ «حمایت از زندانیان سیاسی» و «فعالیت در تجمع غیرقانونی روز کارگر» بوده است.
کیوان صمیمی سال ۹۸ و در حاشیه تجمع روز جهانی کارگر بازداشت شده بود.
متن کامل این بیانیه را اینجا بخوانید.
وزیر امور خارجه آمریکا باری دیگر خشم خود را از پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور توسط ایران ابراز کرد و گفت برنامه فضایی ایران غیرصلحآمیز، نظامی و غیرشفاف استhttps://t.co/GxjqKE4haK
— خبرگزاری ایسنا (@isna_farsi) April 25, 2020
بابک داد درگذشت
بابک داد، روزنامهنگار، روز پنجم اردیبهشت در فرانسه در گذشت. دلیل فوت او اعلام نشده است.
داد در روزنامه سلام فعالیت میکرد و در سفرهای تبلیغاتی محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶ همراه او حضور داشت. این روزنامه نگار کتابی نیز با عنوان «صد روز با خاتمی» نوشت که ابتدا به صورت پاورقی در روزنامه «جامعه» منتشر میشد، یادداشتهایی آن زمان مخاطبان بسیاری یافت.
او اما پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ از ایران خارج شد و دز پاریس سکنی گزید.
بازگشت بحران در گیلان؛ افزایش ۷۰۰ بیمار فقط در دو روز
محمدحسین قربانی٬ نماینده تامالاختیار وزارت بهداشت در گیلان٬ با اشاره به ورود مسافران به گیلان اظهار کرد: با عادی شدن ترددها و حضور مسافران در گیلان، احتمال شیوع موج دوم کرونا در استان بیش از پیش وجود دارد.
نماینده تامالاختیار وزارت بهداشت در گیلان افزود که از تاریخ ۳۱ فروردین براساس تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور مبنی بر بازگشایی ورودی استانها، یک اشتباه استراتژیک برای عامه مردم بود، زیرا تصور کردند که شرایط عادی شده و همین امر باعث شده در محورهای ورودی لوشان، آستارا و رودسر پیک مبتلایان به کرونا را داشته باشیم.
به گفته او آنچه که باعث توجه متخصصین شده، در این پیک بیشتر مبتلایان در حوزه خانوادگی است، یعنی مردم با عادی قلمداد کردن این موضوع در محافل و دیدارهای خانوادگی شرکت کردهاند که این امر باعث شده شیوع کرونا در جمع خانوادگی افزایش یابد.
قربانی ادامه داد: «فقط در روزهای ۳۱ فروردین و اول اردیبهشت بالغ بر ۷۰۰ نفر به آمار مبتلایان به کرونا در استان گیلان افزایش یافت، این نشان میدهد که کماکان خطر بازگشت بحران در گیلان وجود دارد.»/شبکه استانی «باران»
#ایلنا:حریرچی معاون کل وزارت بهداشت:
تا کشف واکسن موثر علیه ویروس کرونا، در اکثر کشورهای جهان، ۲ تا ۳ طغیان بیماری در طی یک سال آینده خواهیم داشت
? هرگونه غفلت درباره ویروس کرونا میتواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد— خبرگزاری کار ایران (ایلنا) ILNA (@ilnanews) April 25, 2020
روحانی: در صورت کاهش هشیاری مردم، محدودیتها باز میگردند
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، در جلسه روسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا، هشدار داد: «در صورت کاهش سطح هشیاری مردم ناگزیر به احیای مجدد محدودیتها خواهیم بود.»
او افزود: «اقدامات انجام شده و ارزیابیها نشان میدهد که برغم آنکه در مسیر کنترل بیماری قرار داریم، اما اگر چنانچه سطح هشدارها و هوشیاری مردم کاهش یابد، ممکن است بیماری اوج بگیرد و در این شرایط ناگزیر به احیا مجدد محدودیتها باشیم.»
روحانی درباره بازگشایی مراکز مذهبی گفت: «کمیتههای مرتبط نتایج بررسیهای خود را در خصوص بازفعالیت مراکز دینی و بقاع متبرکه ارایه کردند که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.»
به گفته او مقرر شده است «وزارت بهداشت پروتکلها و دستورالعملهای مناسب را تهیه و طراحی کند تا در جلسه روز یکشنبه ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.»/ایلنا
یافتههای جدید محققان:
? بیش از ۳۰ درصد بیماران مبتلا به #کرونا علائم عصبی دارند /ایسناhttps://t.co/qDhsWnDNXm pic.twitter.com/LR7wqZ7oeT— پایگاه خبری انتخاب (@Entekhab_News) April 25, 2020
انتقام دادگاه انقلاب آمل از معترضین به اسقاط هواپیمای اوکراینی
طی روزهای اخیر پنج شهروند آملی که در جریان اعتراضات دی ماه به اسقاط هواپیمای اوکراینی بازداشت شده بودند هر یک به شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند.
به گزارش «زیتون» محسن رضایی٬ میثم خلیلی٬ شورا فکری٬ مهدی رائی و سلمان فرخی به دلیل شرکت در اعتراضات شکل گرفته به دلیل اسقاط هواپیمای اکراینی در مجموع به سی ماه زندان محکوم شدند.
همچنین دادگاه دیگری بزودی با اتهام اخلال در نظم عمومی برای این افراد تشکیل خواهد شد.
بیش از ده نفر دیگر از معترضین طی روزهای اخیر در دادگاه انقلاب آمل محاکمه شدند و منتظر صدور رای توسط قاضی مهدوی هستند.
اطلاعات بیشتر دراین موضوع را اینجا بخوانید.
در این اوضاع کرونا که دانشگاهها تعطیل و دانشجویان برای حل مشکلات خود قادر به پیدا کردن مسولین دانشگاه نیستند و تیم مدیریت دانشگاه پاسخگویی به مساله شهریهی دانشجویان را به عقب میاندازد کمیته انضباطی تعداد زیادی دانشجویان را به شورا بدوی انضباطی احضار کرده است.
این است #مدیریت pic.twitter.com/N7wLoOhzdz— غزل معصوم شاهی (@ghazal_shahii) April 25, 2020
آمار رسمی کرونا: ۷۶ نفر دیگر جان باختند
کیانوش جهانپور٬ سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که تاکنون ۸۹ هزار و ۳۲۸ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶۵۰ نفر رسید.
کیانوش جهانپور درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز -۶ اردیبهشت ۱۳۹۹- و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱۳۴ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۹ هزار و ۳۲۸ نفر رسید.
جهانپور افزود که خوشبختانه تا کنون ۶۸ هزار و ۱۹۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. البته ۳۰۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
به گفته او تا کنون ۴۱۰ هزار و ۷۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است./ایرنا
دیوان عالی عربستان مجازات شلاق را ممنوع کرد
دیوان عالی عربستان وضع و اجرای مجازات شلاق در این کشور را منع کرده و دستور داده در صدور احکام به مجازاتهای دیگر اکتفا شود.https://t.co/zoTq4yXBSh
— خبرگزاری ایسنا (@isna_farsi) April 25, 2020
دستکم ۸۴ نفر در زندانهای ایران اعدام شدهاند
سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرد که از ۱۱ دی ۹۸ تا ۴ اردیبهشت ۹۹ دستکم ۸۴ نفر در زندانهای ایران اعدام شدهاند.
براساس گزارش این میزان از اجرای حکم اعدام بالاتر از مدت زمان مشابه در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بوده که به ترتیب ۶۴ و ۷۹ نفر اعدام شده بودند.
گزارش میافزاید که از میان احکام اجراشده تنها ۱۸ مورد به صورت رسمی اعلام شده و حکم اعدام حداقل ۳۳ نفر بعد از اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران اجرا شده است. همچنین این برای نخستین بار از سال ۲۰۱۶ است که در این محدوده زمانی هیچ حکمی در ملا عام اجرا نشده است.
حریرچی:
*بیش از ۵۰ درصد موارد بستری و حدود ۷۰ درصد موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور کاهش یافته است*در اکثر استانهای کشور روند نزولی بیماری به صورت قابل توجهی مشاهده میشود
*هر نوع دارو که خارج از داروخانه های رسمی کشور توزیع میشود کاملا تقلبی استhttps://t.co/zAlk7p5yhV
— خبرگزاری ایسنا (@isna_farsi) April 25, 2020
تعطیلی مسجدالحرام پس از ۱۴۰۰ سال در ماه رمضان
مقدسترین اماکن مسلمان در آغاز ماه مبارک رمضان به خاطر شیوع ویروس کرونا خالی ماندهاند.
مقامات بسیاری از کشورهای اسلامی با اعمال محدودیتهای بیسابقه در اماکن مذهبی ماه رمضان سال جاری را آغاز کردند. در سال جاری و در اتفاقی بیسابقه اماکن مقدسی مانند مسجدالحرام (خانه کعبه) در شهر مکه٬ مسجدالنبی در مدینه یا مسجد الاقصی در شهر قدس (اورشلیم- بیتالمقدس) به دلیل مبارزه با ویروس کرونا خالی ماندهاند.
در اولین روز ماه مبارک رمضان تنها تعدادی از روحانیون، کارمندان بخش امنیت مسجدالحرام و کارکنان بخش نظافت قادر به خواندن نماز در برابر کعبه شدند.
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
دیدگاهها بستهاند.