زیتون: یکی از کاندیداهای لیست ائتلاف اصول گرایان که وجودش موجب درگیریهای بسیاری میان طرفداران پایداری با بقیه گروه های اصولگرا شد، مجتبی رضاخواه کازرونی است. حضور او در آمریکا به همراه همسرش و همچنین ورودش به فهرست اصول گرایان از طریق فشارهای پدرزنش اتهاماتی است که مخالفان درباره او مطرح می کنند.
حالا این نماینده، قبل از ورود به مجلس هم در شبکههای اجتماعی و هم در فضای عمومی فعال شده و فعالیتهایش در میان دوستان اصولگرایش هم واکنشهایی را در پی داشته است.
او احتمالا با هدف جلب نظر قشر خاصی از اصولگرایان و کاربران موسوم به ارزشی در توییتر خود در واکنش به یکی از سریالهای ماه رمضان نوشت:«آیا این انتظار زیادی است که در سریال تلویزیونی که در ماه رمضان و بعد از افطار از صدا و سیما پخش میشود، نماز بازیگر نقش اول مرد قضا نشود؟! یا مثلا رابطه زن و مرد نامحرم قبل از عقد باید اینقدر نزدیک باشد؟! پیامی که از این سریال به مخاطب منتقل میشود چه تناسبی با این ماه دارد؟»
در واکنش گروهی از او خواستند به به جای نماز صبح بازیگر سریال به فکر «شرمندگی شب» کارگرانی باشد که در پساکرونا شرمندهتر شدهاند. او را خواجهی در بند نقش ایوان خواندند و البته بعضی از کاربران هم با وی موافق بودند.
اما این توییت باعث شد که پروفایل توییتر این نماینده که در آن بر اخذ مدارک تحصیلیاش از ایالات متحده تاکید شده بود هم مورد انتقاد قرار بگیرد و کاربران آن را نشانه غربزدگی او بدانند که «گرفتن مدرک از آمریکا را مهمترین عنصر هویتی خود میداند و آنقدر قشری و پوپولیست که دغدغه اش قضا شدن نماز نقش اول سریال است.»
مجتبی رضاخواه کیست؟
مجتبی رضا خواه داماد حبیب الله بوربور است که به گفته برخی از نامزدهای این فهرست از جمله حمید رسایی با فشار پدر زن خود وارد لیست ائتلاف شد. پدر او نیز حسین رضاخواه است که برخی وب سایت ها از او به عنوان یکی از چهرههای بسیار نزدیک به «محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق ایران نام برده اند.
حسین رضاخواه رئیس ستاد انتخابات استان تهران احمدینژاد در سال ۸۴ بود که رئیس سازمان صنایع دستی ایران شد؛ اما مدتی بعد با نزدیکان او از جمله اسفندیار رحیم مشایی درگیر شد و سخنانی را علیه احمدی نژاد و نزدیکانش بیان کرد. او همچنین روابط خوبی نیز با عباس پالیزدار دبیر کمیته تحقیق و تفحص از قوه قضاییه در مجلس هفتم داشت.
مجتبی رضا خواه داماد حبیب الله بوربور است که به گفته برخی از نامزدهای این فهرست از جمله حمید رسایی با فشار پدر زن خود وارد لیست ائتلاف شد. پدر او نیز حسین رضاخواه است که برخی وب سایت ها از او به عنوان یکی از چهرههای بسیار نزدیک به «محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق ایران نام برده اند.
با این حال مجتبی رضاخواه بیشتر به دلیل پدرزنش مشهور است.
رسایی خطاب به نفرات موثر در تصویب فهرست این ائتلاف نوشت: «داماد یکی از اعضای ائتلاف در لیست نهایی شماست، سابقه اجرایی و سیاسی و فرهنگی وی چیست؟ آقای اکبری تالارپشتی که دو دوره نماینده مجلس بوده، اما برای فعالترین رجال سیاسی کشور گمنام است، بر اساس چه ملاکی در لیست است؟ این افراد چطور به یکباره جای چهرههای مقبول در بدنه رایساز جامعه را میگیرند؟ فکر نمیکنید که افکار عمومی منتظر اند تا ائتلاف حامیان مالی خود را معرفی کند؟».
با این حال رضاخواه بعدها با انتشار متنی علت انتخاب خود را تنها شایستگی های فردی خود اعلام کرد.
این اختلاف ها تا آنجا پیش رفت که حمید رسایی حتی بعد اتمام انتخابات نیز از دو تابعیتی رضاخواه در کانال تلگرامی خود سخن به میان آورد وی نوشت : «در همین ایامی که اخبار کرونا بر تمام اخبار کشور سایه انداخته و تست کرونای برخی مسئولین، نمایندگان و منتخبان مجلس مثبت اعلام شده، خبرهایی هم درباره تست مثبت دوتابعیتی یکی از منتخبین مجلس به گوش میرسد که عدهای تلاش میکنند کسی خبردار نشود اما قطعا نگهبانان نظام اجازه نمیدهند»
همین نوشته تلگرامی بود که رضاخواه با قرار دادن تصویر آن به پاسخگویی برآمده و گفت : «صریح بگویید منظور این توییت کیست؟اگر بنده هستم که شفاف اعلام میکنم فقط تابعیت جمهوری اسلامی ایران را دارم». رضاخواه با بیان اینکه برای تحصیل به آمریکا، سه بار ویزای این کشور را گرفتهام، تصریح کرد: اخذ ویزا، نشاندهنده این است که تابعیت مضاعفی در کار نیست، چرا که اگر کسی تابعیت مضاعف داشته باشد، از سوی آن کشور ویزا برایش صادر نمیشود.
سارا بوربور همسر او نیز در آمریکا به دنیا آمده است و قاعدتا باید تابعیت آمریکایی داشته باشد.
ابهام درباره مدرک دکترای رضا خواه نیز یکی از موضوعات مطرح درباره او است. رضاخواه در رزومه خود در صفحه اساتید دانشگاه تربیت مدرس اعلام میکند که کارشناسی ارشد خود را در سال ۹۴ و مدرک دکترای خود را نیز در سال ۹۵ دریافت کرده است.
ابهام درباره مدرک دکترای رضا خواه نیز یکی از موضوعات مطرح درباره او است. رضاخواه در رزومه خود در صفحه اساتید دانشگاه تربیت مدرس اعلام میکند که کارشناسی ارشد خود را در سال ۹۴ و مدرک دکترای خود را نیز در سال ۹۵ دریافت کرده است.
این ابهام وجود دارد که برای حضور در مقطع ارشد به امریکا رفته و در آنجا پذیرفته میشود و پس از آن هم بعد از یک سال میتواند مدرک دکترای خود را دریافت کرده و به ایران بازگردد.
زمانی که رضاخواه در آمریکا بود، با راه اندازی وب سایت و اکانت های مختلف در شبکههای اجتماعی با نام «حقیقت آمریکا»، مطالبی را درباره وضعیت این کشور منتشر میکرد که شبیه به برنامه های صدا و سیما علیه وضعیت زندگی در آمریکا بود.
مشخص نیست که بودجه این اقدامات از کجا تامین شده است. بر اساس برخی روایتها بودجه اقدامات اینچنینی توسط نهادهای داخل ایران از جمله سپاه پاسداران تامین میشود.
رضاخواه در صفحه پروفایل خود در دانشگاه تربیت مدرس در توضیح سوابق اجرایی خود به مدیرعاملی شرکت تزیینی سنگ کلاردشت اشاره کرده و به سوابق خود در شرکتهایی همچون داده پردازان آسان میوه و فن آوران زلال گستر سیمرغ اشاره نکرده است. شرکتهایی که عملا شرکتهای خانوادگی او و خانواده بوبور یعنی خانواده همسرش است.
در شبکههای اجتماعی رضاخواه را پدیده مجلس پیش رو میخوانند که احتمالا قرار است جای خالی کوچکزاده را پر کند. پدیدهای حاشیههایش پیشاپیش از راه رسیدند.
*این مطلب توسط موسسه نمای آینده برای زیتون تهیه شده است.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…