حجت الاسلام بهرامی٬ رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت که خانوادههای قربانیان هواپیمای مسافربری اوکراینی میتوانند به این نهاد شکایت کنند.
هواپیمای مسافربری اوکراین صبح چهارشنبه ۱۸ دی ماه ساعاتی پس از حمله موشکی ایران به پایگاه های محل استقرار نیروهای آمریکایی، هدف پدافند موشکی ایران قرار گرفت و سقوط کرد.
جمهوری اسلامی برای سه روز نقش خود در این واقعه را تکذیب و در نهایت با فشارهای بین المللی مجبور به اعتراف شد.
اما پس از آن هم پیکر قربانیان این حادثه با فشارهای امنیتی دفن و تعدادی از معترضین به این اتفاق بازداشت و به زندان محکوم شدند.
با این حال امروز و چهار ماه پس از این واقعه رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح از بررسی دقیق و جامع ابعاد مختلف پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی خبر داد./ایسنا
علی مطهری٬ نماینده مردم تهران در مجلس٬ با نگارش نامهای سرگشاده خطاب به آیتالله خامنهای به روند ردصلاحیتها از سوی شورای نگهبان در انتخابات مجلس اعتراض کرد.
او همچنین به رهبر جمهوری اسلامی پیشنهاد داد با تشکیل هیاتی، عملکرد شورای نگهبان در ردصلاحیت ها بررسی شود.
مطهری پیشنهاد کرده است: «پیشنهاد میکنم حضرت عالی هیئتی را مأمور نمایید تا عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس یازدهم را بررسی کنند و مشخص نمایند چه تعدادی از نامزدها صرفاً به خاطر اظهارنظر رد صلاحیت شدهاند و چه تعدادی براساس اسناد و مدارک غیرمعتبر و چه تعدادی به دلیل عدم احراز صلاحیت اگرچه افراد صالحی بودهاند، و نتیجه را به جنابعالی و در صورت صلاحدید به ملت اعلام نمایند. قطعاً این امر باعث خواهد شد که این رویه اصلاح و حداقل از آسیبهای آن کاسته شود.»
علی مطهری خود بعد از سه دوره نمایندگی مجلس، این دوره از طرف شورای نگهبان ردصلاحیت شد. او روز گذشته دلایل رد صلاحیتش را در کانال تلگرامیاش افشا کرده بود.
اصغر جهانگیری٬ رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور٬ گفت که ۱۶ هزار زندانی با مرخصی پایان حبس به زندان برنمی گردند.
جهانگیر در جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به پایان مهلت مرخصی بخشی از زندانیان مشمول بخشنامه ریاست قوه قضاییه به ارایه گزارشی از تمهیدات در نظر گرفته شده برای قرنطینه این افراد پیش از ورود به فضای عمومی زندان پرداخت./ایسنا
وزارت کشور در نامهای به مجلس اعلام کرد که این وزارتخانه در هیچیک از گزارشهای نهادهای نظارتی، قصور یا تقصیری در مورد حوادث آبانماه نداشته است.
این وزارتخانه همچنین در این نامه خواستار اثبات ادعای علی مطهری، نماینده مجلس، در این باره شد و گفت که در غیر این صورت به پیگیری حقوقی موضوع از طریق مراجع صالحه خواهد پرداخت.
چند هفته پیش علی مطهری طی یک نطق پیش از دستور در مجلس گفته بود که وزارت کشور مقصر اعمال خشونت در جریان اعتراضات آبان ماه سال گذشته است. او همچنین از جلوگیری از استیضاح وزیر کشور انتقاد کرده بود.
پس از کشتار معترضان در آبان ۹۸، علی مطهری طرح استیضاح عبدالرضا رحمانی فضلی «به عنوان مسئول اصلی اجرای افزایش قیمت بنزین و حوادث پس از آن» را به هیئت رییسه مجلس داد اما این طرح اعلام وصول نشد و علی مطهری در سوم دیماه در مصاحبه با ایلنا گفت که مخالف اصلی استیضاح وزیر کشور، شخص علی خامنهای است.
محمدمهدی میرباقری نماینده مردم البرز در مجلس خبرگان رهبری٬ در مورد شیوع بیماری کرونا گفت: «تمام هجوم شیاطین برای جداکردن مردم از وادی ولایت است، گفت: انسان اگر به ولایت تمسک نکند در فتنه ها زمین خواهد خورد.»
این نماینده مجلس خبرگان ضمن براز امیدواری برای بازگشایی اماکن مقدس شیعیان٬ گفت: «رفت و آمد به حرم های مطهر و باز بودن آن ها سبب نزول رحمت است.»
میرباقری افزود: «باز بودن این درها رفع بلا می کند و هزار خیر از حرم امام نازل و تقسیم می شود، متأسفانه فعلا محروم هستیم و محروم شدن از این مشاهد مشرفه بلیه بزرگی است و در شب قدر پیش رو باید با تمام وجود به خداوند متعال التجا کنیم تا این بلیه رفع شود.»/رسا
شهرام جزایری، بازرگان و متهم به فساد اقتصادی٬ به هفت سال زندان محکوم شده است.
شهرام جزایری در دو پرونده جداگانه با اتهام کلاهبرداری و خسارت در معامله ارزی در مجموع به ۷ سال زندان محکوم شده است.
دادستان تهران دیماه سال ۹۷ اعلام کرده بود که شهرام جزایری به زندان طولانیمدت محکوم شده ولی جزئیاتی درباره آن نداده بود. حکم ۷ سال زندان «در دادگاه تجدیدنظر هم تایید شده» و قطعی است.
شهرام جزایری سال ۸۱ و در جریان بزرگترین و جنجالیترین پرونده فساد اقتصادی ایران بعد از انقلاب سال ۵۷ تا آن زمان، بازداشت شد.
او که در دادگاه بدوی به ۲۷ سال زندان محکوم شده بود، در نهایت به ۱۱ سال حبس تعزیری، پرداخت ۱۴۵ میلیون دلار غرامت و جریمه و ١٠ سال محرومیت از دریافت تسهیلات بانکی محکوم شد.
جزایری اسفندماه سال ۸۵ از زندان فرار کرد و و مدتی بعد مقامهای امنیتی اعلام کردند موفق شدهاند او را در روستایی در عمان دستگیر کرده و به ایران بازگردانند.
شهرام جزایری سرانجام در مردادماه سال ۹۵ آزاد شد و قصد ادامه فعالیتهای اقتصادی خود را داشت ولی با حاشیههای تازه مواجه شد و دو سال بعد به زندان بازگشت.
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…