زیتون ـ سولماز ایکدر: نام سید محمود موسوی مجد٬ فرزند سید کاظم٬ روز گذشته (سه شنبه) برای اولین بار در اخبار ایران مطرح شد؛ به عنوان جاسوسی که «محل تردد فرماندهان نظامی از جمله قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران را در اختیار سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا قرار میداده.»
«زیتون» اطلاع یافته که سید محمود موسوی مجد به رغم جوانی و عدم عضویت در سپاه پاسداران از چهرههای تاثیر گذار سپاه قدس بوده است.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی دستگاه قضا٬ در نشست خبری روز گذشتهاش از محمود موسوی مجد با عنوان جاسوسی نام برد که توسط سازمانهای سیا و موساد جذب شده است و «در قبال اخذ دلار امریکایی» اطلاعات مربوط به محل تردد و اسکان قاسم سلیمانی و دیگر فرماندهان نظامی را «در ادوار مختلف» در اختیار سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل قرار میداده.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین خبر تایید حکم اعدام این فرد را به همین دلیل داد.
در قوه قضاییه چه میگذرد؟
خبر تایید حکم اعدام مجد به دلیل فروختن اطلاعات منتهی به کشته شدن قاسم سلیمانی اما به سرعت از سوی خبرنگاران مستقل مورد تردید قرار گرفت، چرا که او پیش از دی ماه سال گذشته بازداشت شده بود.
در نهایت ساعتی پس از پایان نشست خبری سخنگوی دستگاه قضا٬ خبرگزاری مرکز رسانهای قوه قضاییه اعلام کرد پرونده مجد ارتباطی با کشته شدن قاسم سلیمانی در عراق ندارد.
این مرکز اعلام کرد که تمام مراحل قضایی این پرونده «مدتها قبل از کشته شدن فرمانده نیروی قدس سپاه» انجام شده و حکم اولیه اعدام موسوی مجد «سوم شهریور ۹۸ صادر شده است.»
پس از آن بود باشگاه خبرنگاران جوان اطلاعات بیشتری را درباره محمود موسوی مجد منتشر کرد، از جمله اینکه او در هجدهم مهرماه ۹۷ بازداشت شده است.
بر اساس این گزارش شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی در مرحله بدوی به اتهامات محمود موسوی مجد رسیدگی و در تاریخ ۳ شهریور ۹۸ حکم اعدام وی را صادر کرد. با اشکال و ایراد دیوان عالی کشور حکم دوباره به محکمه بازگشته و دادگاه بار دیگر در تاریخ ۴ اسفند ۹۸ با بررسی مجدد پرونده، حکم اعدام وی را تأیید و دوباره پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال کرد و هم اکنون این حکم در دیوان عالی کشور نیز تأیید شده است.
خبر تایید حکم اعدام مجد به دلیل فروختن اطلاعات منتهی به کشته شدن قاسم سلیمانی به سرعت از سوی خبرنگاران مستقل مورد تردید قرار گرفت، چرا که او پیش از دی ماه سال گذشته بازداشت شده بود.
این تایید و تکذیبها اگرچه نشان دهنده فعالیت واقعی موسوی مجد و نقش او در فروش اطلاعات مربوط به فرماندهان سپاه نیست٬ اما این فرض را به ذهن متبادر میکند که در قوه قضاییه نیز کسی از حقیقت ماجرا خبر ندارد. تا جایی که دو ساعت پس از پایان نشست سخنگوی قوه قضاییه٬ اطلاعاتی که او در اختیار رسانهها قرار داده است٬ از سوی خبرگزاری منسوب به همین قوه تکذیب میشود.
هر چند برخی از چهرههای رسانهای نزدیک به سپاه پاسداران در ادامه به صورت غیررسمی تایید کردند که سید محمود موسوی مجد اطلاعات مربوط به رفت و آمد فرماندهان سپاه را در اختیار سرویسهای اطلاعاتی خارجی قرار میداده٬ اما در افشای اطلاعاتی که به کشته شدن قاسم سلیمانی منتهی شد٬ نقشی نداشته است.
یک ترور و هزاران مدعی
قاسم سلیمانی٬ فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران٬ صبح روز ۱۳ دی ماه سال گذشته در حملهی پهپاد آمریکایی در کنار فرودگاه بغداد کشته شد.
دونالد ترامپ٬ رییس جمهوری آمریکا ضمن اعلام این خبر تاکید کرده بود که از مدتها پیش تحرکات فرمانده سپاه را زیر نظر داشته و در نهایت تصمیم به ترور او گرفته است.
از سوی دیگر اما جمهوری اسلامی پس از مرگ قاسم سلیمانی در قدم اول مدعی شد که فرمانده سپاه قدس در حال عملیات مخفی کشته نشده است و به صورت آشکار در حالی که از یک دیدار رسمی باز میگشته در فرودگاه اصلی کشور عراق کشته شده است.
جمهوری اسلامی پس از مرگ قاسم سلیمانی مدعی شد که ترور فرمانده سپاه قدس در حال عملیات مخفی اتفاق نیافتاده و او به صورت آشکار در حالی که از یک دیدار رسمی باز میگشته در فرودگاه عراق کشته شده است.
پس از آن برخی از رسانههای وابسته به سپاه پاسداران از جمله خبرگزاری تسنیم مدعی شدند که اطلاعات مربوط به رفت و آمدهای قاسم سلیمانی را موساد٬ سازمان اطلاعاتی اسرائیل٬ در اختیار آمریکا قرار داده است.
حال با توجه به سخنان امروز سخنگوی قوه قضاییه و تکذیب آنها از سوی خبرگزاری وابسته به این قوه٬ این سوال مطرح میشود که اگر حقیقتا موسوی مجد نقش در ترور قاسم سلیمانی نداشته و پیش از آن بازداشت شده است٬ اطلاعات منتهی به کشته شدن او را چه کسی در اختیار موساد یا سیا قرار داده است؟
سید محمود موسوی مجد کیست؟
بر اساس اطلاعاتی که به صورت رسمی در مورد این فرد منتشر شده٬ او تحت عنوان مدافع حرم در مقطعی در جبهههای سوریه و عراق فعالیت کرده است.
به رغم تصاویر ناواضحی که از محمود موسوی در رسانههای منتشر میشود٬ او از اعضای سپاه پاسداران نبوده است٬ چرا که در غیر این صورت باید توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح محاکمه میشد٬ در حالی که دادگاه انقلاب به پرونده این فرد رسیدگی کرده است.
اما او به رغم عدم عضویت در سپاه پاسداران به حدی به فرماندهان آن نزدیک بوده که اطلاعات مربوط به تردد ایشان در اختیار داشته است.
بر اساس اخبار رسمی که در مورد این فرد منتشر شده٬ او «عنصر فریب خوردهای» بوده که در «حوزههای امنیتی و نیروهای مسلح به ویژه سپاه قدس اطلاعات جمعآوری کرده» و «محل استقرار و ترددهای قاسم سلیمانی» را در اختیار بیگانگان گذاشته است.
از او جز آنچه در بالا ذکر شد اطلاعات بیشتری داده نشده است.فقط اینکه که موسوی مجد جاسوس بوده. پول گرفته. اطلاعات داده. شناسایی شده. به اعدام محکوم شده و حکمش به زودی اجرا میشود.
اما بر اساس اخبار غیررسمی که در اختیار «زیتون» قرار گرفته است٬ سید محمود موسوی مجد به رغم جوانی و عدم عضویت در سپاه پاسداران از چهرههای تاثیر گذار سپاه قدس بوده است.
به گفته این منبع خبری محمود موسوی اگر چه در کشته شدن قاسم سلیمانی نقشی نداشته است اما از نزدیکان فرمانده سابق سازمان قدس سپاه به شمار میرود.
این چهره نظامی همچنین شایعات مربوط به نقش محمود موسوی مجد در طراحی ترور قاسم سلیمانی در ایام فاطمیه سال ۹۷ را هم رد میکند.
پس از تکذیب ایفای نقش موسوی مجد در افشای اطلاعات مربوط به عملیات منتهی به کشته شدن قاسم سلیمانی برخی از رسانههای نزدیک به اصولگرایان یا سپاه پاسداران این گمانه زنی را مطرح کرده بودند که او در طراحی ترور قاسم سلیمانی در ایام فاطمیه نقش داشته است.
چهارماه پیش از کشته شدن قاسم سلیمانی٬ حسین طائب٬ رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ایران، خبر از آن داده بود که «طرح ترور» قاسم در استان کرمان خنثی شده است.
محمود موسوی اگر چه در کشته شدن قاسم سلیمانی نقشی نداشته است اما از نزدیکان فرمانده سابق سازمان قدس سپاه به شمار میرود.
حسین طائب آن زمان گزارش داده بود که یک تیم تروریستی در ایام فاطمیه وارد ایران شدهاند و در نزدیکی یک حسینیه در شهری در استان کرمان، متعلق به پدر قاسم سلیمانی بوده محلی را خریدهاند.
به گفته رییس اطلاعات سپاه، این تیم ترور قصد داشتهاند تونلی به زیر این حسینیه حفر کنند و در آن «۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلو مواد منفجره» کار بگذارند تا زمانی که قاسم سلیمانی به این حسینیه میرود آن را منفجر کنند.
با توجه به تقویم ایران ایام فاطمیه مدنظر رییس سازمان اطلاعات سپاه بین روزهای ۳۰ دی تا ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ بوده است.
این در حالی است که محمود موسوی مجد ۱۸ مهرماه همان سال بازداشت شده٬ و بازداشت او نمیتواند ارتباطی به طراحی ترور سلیمانی در ایام فاطمیه داشته باشد.
جاسوسهای خودی
محمود موسوی مجد اولین فردی نیست که از درون هسته سخت قدرت در نظام متهم به جاسوسی شده است.
رضا گلپور چمرکوهی، نویسنده کتاب «شنود اشباح» از جمله همین افراد بود که به زندان محکوم شد. او سال گذشته نیز در یک پرونده جدید به یک سال و ده روز حبس تعزیری محکوم شده است.
بهمن ماه سال ۹۵ «زیتون» خبر داده بود که رضا گلپور، نویسنده کتاب جنجالی «شنود اشباح» بازداشت و به بند ۲-الف اطلاعات سپاه، مستقر در زندان اوین، منتقل شده است.
آن زمان رضا گلپور به اتهام همکاری با دولت اسرائیل به ۱۵ سال زندان محکوم شده بود.
علت محکومیت جدید او «تبلیغ علیه نظام»، «سیاهنمایی و بزرگنمایی مشکلات کشور» در جریان نامهنگاری با ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه، بوده است.
او تیرماه امسال در فایل صوتی که در زندان ضبط شده بود، اقدام به روخوانی نامه خود به ابراهیم رئیسی کرد.
در این نامه اتهامات گستردهای علیه حسین طائب، رییس سازمان اطلاعات سپاه و صادق لاریجانی، رییس سابق قوه قضاییه مطرح شده بود.
فایل صوتی نامه رضا گلپور توسط شهرزاد میرقلیخان، کارمند سابق سازمان صداوسیما منتشر شد که در عمان زندگی میکند و از منتقدان جدی حسین طائب است.
محمدحسین رستمی نیز یکی دیگر از همین جاسوسهای خودی است.
روحالله زم در اولین ویدئویی که از او توسط صدا و سیما پخش شد٬ محمدحسین رستمی را یکی از منابع اطلاعاتی خود در ایران معرفی کرد.
بنابر گزارش رسمی جمهوری اسلامی محمدحسین رستمی از نیروهای نظامی ایرانی درگیر در سوریه بوده و در آنجا شروع به جاسوسی برای اسرائیل کرده و همچنین اطلاعاتی برای آمدنیوز میفرستاده است.
او مدیر سایت عماریون بود که مطالب آن گرایشی «حزب اللهی» داشتند.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…