سقوط و پایانِ قاضی منصوری

زیتون– جسد غلامرضا منصوری، قاضی متهم به فساد مالی، امروز (جمعه) در هتل محل اقامت وی در بخارست، پایتخت رومانی پیدا شد.

بنابر گزارش رادیو فردا «قاضی منصوری از پنجره محل اقامت خود به پایین پرت شده و مرده است».

خبرگزاری رویترز به نقل از پلیس نوشته که جسد این قاضی تحت تعقیب، او «در راهروی هتل » پیدا شده در حالی که از ارتفاع به پایین افتاده است.

تصاویری  که از انتقال جسد توسط خبرگزاری‌ها منتشر شده نشان از مرگ این قاضی در داخل هتل دارد.

در گزارش رادیو فردا   آمده است که پلیس محلی ساعت دو و سی دقیقه بعدازظهر، از طریق قسمت پذیرش هتل محل اقامت آقای منصوری مطلع شد که پیکر بی‌جان فردی که ساکن یکی از طبقات فوقانی هتل بوده، در پیاده‌روی مقابل این هتل یافته شده است.

گرچه در گزارش پلیس به نام این فرد اشاره نشده، اما درباره هویت او گفته شده ۵۲ ساله و تحت مراقبت قضایی بوده است.

منابع مطلع به بخش رومانی رادیو اروپای آزاد گفته‌اند که این فرد، غلامرضا منصوری است که هفته گذشته در بخارست بازداشت شده بود.

 

ساعتی پس از انتشار این خبر رییس بخش بین‌المللی پلیس ایران به نقل از اینترپل مرگ این قاضی تحت تعقیب را تایید و بر “خودکشی” او تاکید کرده است.

هادی شیرزاد گفته پیامی از اینترپل بخارست دریافت کرده مبنی بر اینکه «فرد تحت تعقیب اعلان قرمز یعنی غلامرضا منصوری در یک حادثه غیرمترقبه خود را از پنجره هتل محل اقامتش در بخارست به پایین پرت کرده است.»

علی باقری، معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضاییه هم از «خودکشی» این قاضی فاسد خبر داده و خواستار بررسی این شده که چرا یک فرد تحت نظر اینترپل چنین اتفاقی برایش افتاده است.

او همچنین مدعی شد که مرگ غلامرضا منصوری «صدمه‌ای» به پرونده فساد در قوه قضاییه که در حال بررسی است، وارد نمی‌کند.

این چهره‌های سیاسی و انتظامی در حالی با قطعیت از «خودکشی» غلامرضا منصوری سخن راندند که تا کنون اینترپل و پلیس رومانی تنها مرگ او را تایید کرد و در مورد علت مرگ سختی مطرح نکرده است.

برای اولین بار نام قاضی منصوری به عنوان متهم در پرونده اکبر طبری معاون اجرای دفتر ریاست قوه قضائیه سابق٬ صادق لاریجانی٬ مطرح شد. او متهم به دریافت رشوه از جمله دریافت ۵۰۰ هزار یورو است.

قاضی منصوری، متهم ردیف نهم «پرونده فساد» اکبر طبری است.

بعد از جلسه دادگاه و انتشار جزئیات آن، قاضی منصوری با انتشار فیلمی در شبکه های اجتماعی گفت که فراری نیست بلکه برای درمان به خارج از کشور رفته و قصد دارد به سرعت به کشور بازگردد.

در واکنش به این فیلم، نماینده دادستان تهرانی در دومین جلسه محاکمه٬ اکبر طبری٬ معاون اجرایی دفتر ریاست قوه قضاییه در دوره ریاست صادق لاریجانی٬ گفته بود: «او یک ماه بعد از دستگیری طبری از ایران خارج شد و تلفن خود را در ایران گذاشته بود. او هیچ گواهی پزشکی به دادسرا ارائه نداده و اگر ادعایی دارد آن را برابر اصل به سفارت ایران تحویل دهد.

غلامرضا منصوری قاضی بازنشسته اجراییات بخش لواسانات، بازپرس شعبه ۹ دادسرای کارکنان دولت و قاضی دادسرای فرهنگ و رسانه بود.

قاضی منصوری به دلیل صدور احکام برای برخی فعالان رسانه‌ای و سیاسی در دهه ۸۰ و ۹۰ نیز مشهور است و به همین دلیل سازمان گزارشگران بدون مرز شکایتی علیه او در کشور آلمان اقامه کرده بود.

۲۲ خرداد سازمان گزارشگران بدون مرز گفته بود علیه غلامرضا منصوری به دلیل سرکوب و زندانی کردن روزنامه نگاران در ایران در بهمن و اسفند سال ۱۳۹۱، شکایتی تسلیم دادستانی فدرال آلمان کرده است.

این سازمان اعلام کرد با ارائه شکایتی به مقام‌های قضایی آلمان، خواستار بازداشت قاضی غلامرضا منصوری به خاطر سرکوب و زندانی کردن روزنامه‌نگاران ایران شده است.

گزارشگران بدون مرز با اشاره به این که قاضی منصوری فقط در دو ماه بهمن و اسفند ۹۱ برای حدود بیست روزنامه‌نگار در ایران حکم زندان صادر کرد، تأکید کرده است: دادستان [آلمان] نباید بگذارد او از دست عدالت فرار کند.

شمار دیگری از فعالان و گروه‌های حقوق بشری نیز اقداماتی را برای بازداشت قاضی منصوری آغاز کرده و نتیجه پیگیری‌های خود را اعلام داشته‌اند.

کریستوف دلوآر، دبیرکل گزارشگران بدون مرز، که او نیز تایید کرده است این سازمان شکایت خود را به دادستانی آلمان ارائه کرده، در توئیترش نوشت: منصوری «در حال حاضر در آلمان است».

پیشتر گفته شده بود که منصوری در آلمان به سر می‌برد، اما وزارت خارجه آلمان اعلام کرده بود که دفاتر دییلماتیک این کشور برای او ویزا صادر نکرده‌اند.

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز مدعی شده بودند که منصوری در کلینیک دکتر مجید سمیعی در شهر هانوفر آلمان بستری است، اما پروفسور سمیعی این خبر را رد کرد.

Recent Posts

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳

اوضاع جریان اندیشه در عصر هخامنشیان

به بهانه سالگرد کوروش بزرگ

۰۸ آبان ۱۴۰۳

ایرانیان و نزاع اسرائیل و فلسطین

تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقه‌ی پرآشوب و بی‌ثبات خاورمیانه…

۰۵ آبان ۱۴۰۳

حمله‌ نظامی به ایران: «برکت»، «فرصت»، «فلاکت»

تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صف‌بندی‌‌های قابل تأملی واداشته…

۰۴ آبان ۱۴۰۳

گذارطلبی و نفی اصناف جنگ‌طلبی!

ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. سه‌گانۀ…

۰۲ آبان ۱۴۰۳