چرا حسین نجات به قرارگاه ثارالله بازگشت

«نجات» نظام از «براندازی فرودستان»؟

زیتون ـ یلدا امیری: سردار حسین نجات، سابقه ای طولانی در سرکوب معترضان ایرانی دارد؛ از ۷۸ گرفته تا ۸۸. حالا امنیتی‌ترین بخش سپاه به او سپرده شده است. خبری بد برای مخالفان سیاست‌های حاکم بر جمهوری اسلامی؛ هر گونه اعتراض با شدیدترین برخورد مواجه خواهد شد، تجربه نشان می‌دهد که «سردار» با معترضان مسامحه نمی‌کند.

محمدحسین زیبایی‌نژاد با نام مستعار حسین نجات روز ۱ تیر ۱۳۹۹ با حکم حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان جانشین قرارگاه ثارالله سپاه منصوب شد. این دومین بار است که او به این مقام منصوب می‌شود. او از سال  ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ فرمانده قرارگاه ثارالله بود و اکنون بار دیگر به فرماندهی قرارگاه بازگشت.

ایران  روزهای سختی را پشت سر می‌گذارد، فشار تحریم‌ها بخش ضعیف جامعه را جان به لب کرده، صحبت از اجاره خانه و زندگی در شهرهای بزرگ بخش لوکس زندگی مردم است صحبت از نان و گرسنگی است و احتمال بروز اعتراضات کم نیست.

اهمیت قرارگاه ثارالله

قرارگاه ثارالله مهم‌ترین بخش سپاه پاسداران است و ماموریت دفاع از مراکز و نهادهای حساس در تهران و مدیریت امنیت پایتخت و دیگر شهرهای استان تهران در برابر شورش مردم و اعتراضات فراگیر ضدحکومتی یا تهدید نظامی علیه حکومت بر عهده این قرارگاه است.

از سال ۱۳۷۴ قرار بر این شد که این قرارگاه در صورت بروز بحران به تشخیص شورای عالی امنیت ملی و تایید آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مسئولیت برقراری امنیت شهر تهران را عهده‌دار باشد، ولی در شرایط عادی این مسئولیت برعهده نیروی انتظامی است.

از سال ۱۳۷۴ قرار بر این شد که این قرارگاه در صورت بروز بحران به تشخیص شورای عالی امنیت ملی و تایید آیت‌الله خامنه‌ای، مسئولیت برقراری امنیت شهر تهران را عهده‌دار باشد.

وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و تمامی وزارت‌خانه‌های دولت هم در شرایط بحران تحت کنترل عملیاتی این قرارگاه قرار می‌گیرند. گفته می‌شود که در جریان اعتراض‌های  خرداد ۱۳۸۸ به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، قرارگاه ثارالله در کنترل و مهار اعتراض‌ها نقش اصلی را برعهده داشته است.

سابقه‌ی نجات

حسین نجات پیش از پیروزی انقلاب در گروه «منصورون» فعالیت داشت، پس از انقلاب به تشکیلات «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» پیوست و در سال ۶۰ عضو سپاه پاسداران شد. او در مصاحبه‌ای می‌گوید: «جریان مجاهدین انقلاب در دهه اول انقلاب و در زمان حضرت امام(ره) کاملا انقلابی بودند. کم‌کم برخی اعضای این سازمان در نحوه دخالت ولایت فقیه و نحوه دخالت نماینده ایشان در تشکیلات سازمان با هم اختلاف پیدا کردند و معتقد شدند که نماینده ولی فقیه در سازمان باید یک عضو ناظر باشد و نباید دخالت کند. برعکس نظر حضرت امام راجع به نماینده خود در سازمان.»

او در فاصله سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۹ نیز فرمانده سپاه حفاظت ولی‌امر بود. یگان‌های نظامی ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که مسئولیت حفاظت فیزیکی از رهبر جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارند و در واقع گارد ویژه حفاظت شخصی آیت‌الله خامنه‌ای هستند.

بخشی از سابقه نجات هم در کتاب «جمهوری اسلامی ایران: از بازرگان تا روحانی» صفحه ۲۶۲ نوشته فریدون قاسمی آمده است: «در جریان حمله به کوی دانشگاه کسانی مانند سردار حسین نجات فرمانده سپاه ولی امر به همراه سردار محمد رضا نقدی، سردار محمد باقر ذوالقدر و دیگران طرح سرکوب دانشجویان و حتی عزل سید محمد خاتمی رئیس جمهور وقت را ریخته بودند.»

نجات از جمله سرداران تندروی سپاه است که نقش ویژه‌ای در سرکوب تظاهرات مردمی سالهای گذشته داشته و یکی از اعضای ثابت کمیته ضد اصلاحات در دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی بوده است.

خاتمی؛ روشنفکر غربگرا

نجات در مصاحبه‌ای در ۸ مهر ۱۳۹۳ در مورد رئیس جمهور دوران اصلاحات می‌گوید: «زمانی هم که آقای خاتمی رئیس‌جمهور بود، اعتقاد داشت ولایت فقیه نوعی دیکتاتوری است، یکی از آقایان می‌گوید که من مفصل با او صحبت کردم و بالاخره چنین گفت که ولایت فقیه، دیکتاتوری مومنین است. یعنی ایشان در اوج ریاست‌جمهوری نیز ولایت فقیه را قبول نداشت.»

او در بخش دیگری از این مصاحبه خاتمی را یک روشنفکر مذهبی غرب‌گرا می‌نامد و می‌گوید: «روشنفکر مذهبی غرب‌گرا همانگونه که عرض کردیم، اعتقادی به حکومت ولایت فقیه به این سبکی که ما معتقد هستیم ندارد. از همان روزهای نخست هم بحث جامعه مدنی را عنوان کرد. هرچند که بعدها مقام معظم رهبری «مدینه‌النبی» را مطرح کردند و ابعادش را شکافتند و ایشان هم گفتند منظورم همان سخن رهبری است. البته جامعه مدنی مدنظر ایشان برگرفته از اندیشه غربی است. یعنی حکومت مردم بر مردم. آن زمانی که آقای خاتمی با این خصوصیات در راس کار قرار می‌گیرد، وزیر کشور ایشان آن فرد خاص می‌شود که معاون سیاسی خود را آقای تاجزاده معرفی می‌کند که جزو طیف دوم بنیان‌گذاران سازمان مجاهدین انقلاب و عضو شورای مرکزی حزب مشارکت است و چنین فردی قرار است احزاب و گروه‌ها را سازماندهی کند.»

سردار نجات در راس سپاه ولی امر در سرکوب مردم در اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ نقش داشت و پس از اعتراضات ترفیع گرفت.

سردار سرکوب

سردار نجات در راس سپاه ولی امر در سرکوب مردم در اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ نقش داشت و پس از اعتراضات ترفیع گرفت.

به گزارش روابط عمومی سپاه آیت‌الله خامنه ای از نیروهای تحت امرش که در سرکوب معترضان به نتایج اعلام شده انتخابات نقش زیادی داشتند، به خاطر تلاش‌های مخلصانه تشکر کرد.

حسین نجات نیز به عنوان «معاون امنیت داخلی» به «شورای عالی امنیت ملی» منتقل شد و در کنارش حجت الاسلام غلامحسین رمضانی که از او به عنوان فرمانده اطلاعات موازی در کشور نام برده می‌شد هم به نوشته سایت بصیرت، ارگان اینترنتی سپاه، به سمت فرماندهی «حفاظت و امنیت سپاه پاسداران» منصوب شد.

او پیش از این در مورد اعتراضات ۱۳۸۸  گفته بود: «در فتنه ۸۸ افرادی آمدند و اقتداری که برای نظام در انتخابات رقم خورده بود را زیر سوال بردند… انتخابات ۸۸ را ما می‌توانستیم به یک وحدت بر علیه دشمنان و آمریکایی‌ها که می‌خواستند ما را تحریم کنند، تبدیل کنیم. اگر بخواهم روی وقایع سال ۸۸ اسم بگذارم، شاید بهترین اسم «شورش بر علیه قانون و دموکراسی» باشد.»

نجات همچنین در مورد اعتراضات آبان ۱۳۹۸ می‌گوید:«مدل براندازی غرب در مقابل انقلاب اسلامی طی این ۴۰ سال تغییر کرده است و در این مدل جدید براندازی، تکیه بر افراد فرودست جامعه و کسانی است که محصول حاشیه‌نشینی و بی‌سوادی هستند و در فضای مجازی آلوده شده‌اند». وی با بیان اینکه آمریکا درحال فروپاشی است ادامه داد:« خود آمریکایی‌ها می‌گویند لیبرال دموکراسی ۷۰ سال است که در آمریکا مرده و این کشور در تعداد فقرا، معتادان و زنان قربانی تجاوز جنسی جزء پنج کشور نخست دنیاست.»

به نظر نمی‌رسد که در شرایط کنونی انتصاب حسین نجات به عنوان جانشین قرارگاه ثارالله سپاه بی‌دلیل باشد. حکومت می‌داند در شرایط فعلی امکان شکل‌گیری دوباره اعتراضات مردمی کم نیست و حضور او در این جایگاه می‌تواند به سرکوب شدیدتر مردم بینجامد.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. مثل همیشه از زیتونیان همان طراود که در اوست.
    بجای تامل و تفکر و یافتن راه حل برای خروج از بن بست و ارائه ی راه و طریق برای برون رفت از وضعیت بحرانی کشور و…دلسوزی برای مردم محروم و بی دفاع در برابر ظلم داخلی و سلطه ی خارجی،
    یک یادداشت پر حاشیه علیه یک مقام انتظامی و امنیتی و سیاه تر کردن وضع و حال کشور. از مقام نظامی و امنیتی چه انتظاری دارید؟ مثلا روشنگری می کنید؟!
    که چه شود؟!

  2. این مملکت تا روزی سه پا داشته باشه رنگ آرامش نخواهد دید چرا که در ذهن پوچ این جیره خوران بی موجودیت نقش علی خامنه ای اگر بالاتر از نقش حضرت الله نباشد یقینا همسنگ ایشان است که این یعنی کفر محض و انسان کافر برای امیال شهوانی خود دست به هر حرکتی خواهد زد و حد و مرز نمیشناسد!!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

چرا حسین نجات به قرارگاه ثارالله بازگشت

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه می‌پردازم. به امید مانایی صلح، جنگ حتا حوصله‌ای برای نگارش و خواندن اینگونه مطالب نخواهد

ادامه »

در جهان امروز، رادیکال‌های فکری اغلب به چهار جریانِ عمده رادیکالِ راستِ سکولار، رادیکالِ چپِ سکولار، رادیکالِ بنیادگرای مذهبی و رادیکال عرفانی دسته‌بندی می‌شوند.

ادامه »

آقای خاتمی، بسیار کوشید اصلاحات مورد نظر خود را به عنوان یک روش برای اصلاح و بهبود جمهوری اسلامی در

ادامه »