حزب نهضت آزادی ایران در بیانیهای خطاب به رییس جمهوری نوشت: «جنابعالی مسئول اجرای قانون اساسی و رییس نهادی عالی در عرصه کلان تصمیمسازی موسوم به «شورای عالی امنیت ملی» هستید که به موجب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عهدهدار تامین منافع ملی و پاسداری از ارزشهای انقلاب اسلامی و حاکمیت ملی است. این شورا در طول چهار دهه گذشته، بارها اقدام به صدور مصوبات امنیتی و حصر خانگی تعدادی از رهبران انقلاب اسلامی مانند زندهیاد آیتالله العظمی منتظری کرده است که در هیچ یک از اختیارات قانونی این شورا قید نشده و خلاف بارز اصل قانونی بودن جرایم و مجازاتها است.»
در ادامه این بیانیه آمده است که «حصر خانگی» سنت ناپسندی است که در حکومت پهلوی نیز علیه مخالفان قانونگرا و شریفی مانند زندهیادان دکتر محمد مصدق و شهید آیتالله سید حسن مدرس به کار گرفته میشد و یادآور برخی نارواییها و تضییقات تاریخی صدر اسلام و موید منش اقوام ستمکار در قصص قرآن است که در رویارویی با پیشگامان ارزشهای انسانی و اخلاقی، ایشان را از معاشرت با مردم و ارتباطات اجتماعی باز میداشتند.
امضا کنندگان این بیانیه افزودند که «حصر خانگی» افزون بر نقض آشکار «حاکمیت قانون» و سلب «امنیت قضایی» در مغایرت صریح با مواد ۳، ۵ و ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و نافی حقوق اساسی و ظرفیتهای دمکراتیک قانون اساسی جمهوری اسلامی به ویژه اصول ۳۶ و ۳۷ آن به شمار میرود.
نهضت آزادی ایران در ادامه این بیانیه یادآور شد که سابقه حصر خانگی یازده ساله خانم دکتر زهرا رهنورد و آقایان مهندس میرحسین موسوی و حجهالاسلام والمسلمین شیخ مهدی کروبی که از بهمن ۱۳۸۹ و در زمان رییس دولت دهم آغاز شد و همچنین، وجود پدیدهای به نام «زندانی سیاسی و عقیدتی» برای نظام جمهوری اسلامی ایران که بر پایه آرمانهای آزادی، حاکمیت ملت، استقلال و حاکمیت قانون بنا شد، نه تنها اعتباری نمیآورد که نشانه عدول حاکمیت از بنیانهای قانونی، اخلاقی و شرعی مورد ادعاست.
این حزب سیاسی در قبال استمرار این وضعیت، سکوت را جایز نمیداند، خواستار آزادی تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی و پایان بخشیدن به حصر رهبران جنبش سبز است و هشدار میدهد که بنا بر گواهی تاریخ، تمسک به شیوههای غیرقانونی و غیرانسانی برای هیچ حکومتی در جهان، امنیت و پایداری به بار نیاورده و بلکه، موجبات سستی، زوال و افزایش شکاف ملت ـ دولت را فراهم کرده است.
آمریکا ۸ شرکت فعال در زمینه فولاد و سایر فلزات را به دلیل ارتباط با ایران تحت تحریم قرار داد.
اطلاعات شرکتهای تحریمشده به شرح زیر است:
شرکت BETTER FUTURE GENERAL TRADING، مستقر در امارات متحده عربی (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱، به بهانه ارتباط با شرکت فولاد مبارکه سپاهان)
شرکت GLOBAL INDUSTRIAL AND ENGINEERING SUPPLY، مستقر در هنگکنگ (به موجب قانون منع اشاعه تسلیحاتی و آزادی ایران)
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، مستقر در ایران (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱)
شرکت فولاد متیل، مستقر در ایران، (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱، به بهانه ارتباط با شرکت فولاد مبارکه سپاهان)
شرکت PACIFIC STEEL FZE، مستقر در امارات متحده عربی (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱، به بهانه ارتباط با شرکت فولاد مبارکه سپاهان)
شرکت جهان فولاد سیرجان، مستقر در ایران (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱)
شرکت TARA STEEL TRADING GMBH، مستقر در آلمان (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱، به بهانه ارتباط با شرکت فولاد مبارکه سپاهان)
شرکت TUKA METAL TRADING DMCC، مستقر در امارات متحده عربی (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱، به بهانه ارتباط با شرکت فولاد مبارکه سپاهان)
سازمان ههنگاو و به نقل از اعضای خانواده هدایت عبدالله پور، حبر داد که او در روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت «در یکی از پادگانهای اشنویه تیرباران شده است.»
خانوادە هدایت عبداللە پور، زندانی کرد محکوم بە اعدام تایید کردند که پس از ۴۴ روز بیخبری از سرنوشت او، دیروز چهارشنبه، ۴ تیر، ۲۴ ژوئن، مسئولان زندان گواهی فوت او را تحویل دادند.
حزب دمکرات کردستان ایران نیز با انتشار بیانیەای «تیرباران» هدایت عبداللەپور از اعضای این حزب را تایید کردە است.
در گواهی فوت این زندانی سیاسی که به خانواده او تحویل داده شده، علت مرگ، «برخورد اجسام سخت و تیز» اعلام شدە است.
جسد او به خانواده اش تحویل داده نشده و آنها از محل دفن فرزندشان بیاطلاع هستند. اجرای حکم اعدام هم بدون اطلاع وکیل و خانواده عبدالله پور بوده است.
دو نهاد حقوق بشری با انتشار گزارشی مشترک از ۸۶۰ مورد پخش اعترافات اجباری و هتک حرمت از صدا وسیمای ایران شدند.
«عدالت برای ایران» و «فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر(FIDH)» خواستار توقف پخش اعترافات از رسانه رسمی جمهوری اسلامی شدند.
در بیانیه این دو نهاد که در تارنمای “عدالت برای ایران” منتشر شده آمده است طی یک دهه اخیر دستکم اعترافات اجباری ۳۵۵ نفر و تهمتهای ناروا علیه ۵۰۵ نفر از تلویزیون دولتی ایران پخش شده است.
سیما لاری٬ سخنگوی وزارت بهداشت، گفت که در شبانهروز گذشته در ایران، ۱۳۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰ هزار و ۱۳۰ نفر رسید.
سیما لاری همچنین خبر داد که در شبانهروز گذشته ۲ هزار و ۵۹۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۰۵ مورد بستری شدند.
او افزود: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۱۵ هزار و ۹۶ نفر رسید.»
لاری با ذکر اینکه «استانهای خوزستان، کردستان، هرمزگان، بوشهر و کرمانشاه بیشترین موارد بستری کشور را داشتهاند» اضافه کرد که «موارد بستری در استانهای تهران و فارس روند افزایشی داشته است.»/ایرنا
در جریان معاملات امروز بازار ارز، نرخ خرید و فروش دلار و یورو کاهش یافت.
امروز (پنجشنبه) صرافیهای بانکی هر دلار آمریکا را به قیمت ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان میخرند و این نوع ارز را نیز معادل۱۸ هزار و ۹۵۰ تومان میفروشند که نرخ خرید و فروش دلار در مقایسه با معاملات دیروز صرافیهای بانکی به ترتیب، ۵۹۵ و ۶۴۵ تومان کاهش یافته است.
همچنین، این صرافیها هر یورو را معادل ۲۱ هزار تومان میخرند و به قیمت ۲۱ هزار و ۵۰ تومان هم میفروشند که نرخ خرید و فروش یورو به ترتیب نسبت به روز گذشته ۵۹۵ و ۶۴۵ تومان با کاهش قیمت مواجه شده است./ایلنا
عباس موسوی٬سخنگوی وزارت خارجه٬ تحریم پنج ناخدای ایرانی از سوی آمریکا را اقدامی “عاجزانه” و گواه “شکست سیاست فشار حداکثری” این کشور علیه ایران خواند.
عباس موسوی در توییتی نوشت: «ونزوئلا و ایران با صلابت و اقتدار مقابل تحریمهای آمریکا میایستند.»
وزارت خزانهداری آمریکا چهارشنبه چهارم تیر در بیانیهای اعلام کرد، نام پنج ناخدای ایرانی که ناخدای نفتکشهای ایران در هدایت به سمت ونزوئلا بودهاند را به فهرست تحریمهای خود افزوده است.
نفتکشهای یادشده یکونیم میلیون بشکه سوخت به ونزوئلا حمل کردند و نام پنج ناخدای آنها به اتهام نقض تحریمهای دولت آمریکا به فهرست افراد تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفک)، از نهادهای زیرمجموعه وزارت خزانهداری آمریکا، افزوده شده است.
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…