Categories: خبرها

ترامپ را برایمان بازداشت کنید

زیتون– ظهر امروز (دوشنبه) علی القاصی مهر، دادستان تهران٬ خبر از آن داده بود که برای ۳۶ نفر از کسانی که به گفته او در قتل قاسم سلیمانی نقش داشته‌اند، از جمله دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا حکم جلب در ایران و «اعلام وضعیت قرمز از طریق پلیس بین‌الملل صادر شده است.»

به گفته دادستان تهران برای این افراد با اتهام‌های «مباشرت، مبادرت و آمریت» در کشته شدن قاسم سلیمانی، رییس سابق سپاه قدس٬ «دستور جلب و اعلام قرمز از طریق پلیس بین‌الملل صادر شده است.»

علی القاصی مهر عنوان اتهامی این افراد را «قتل» و «اقدام تروریستی» اعلام کرد و افزود: «در راس این فهرست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار دارد و تعقیب قضایی او حتی پس از پایان دوره مسئولیتش نیز پیگیری خواهد شد.»

این در حالی است که ساعتی پیش پلیس بین‌الملل به بی‌بی‌سی فارسی گفته است که هیچ گونه درخواستی از سوی ایران در ارتباط با پرونده قتل قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران را نمی‌پذیرد.

دفتر رسانه‌ای پلیس بین‌الملل در ادامه تاکید کرد که بر اساس مقررات موجود، این سازمان «هیچ گونه دخالت یا فعالیتی با ماهیت سیاسی، نظامی، مذهبی یا نژادی ندارد.»

پلیس بین‌الملل درباره اظهارات دادستان تهران گفت که اگر چنین درخواستی هم مطرح شود بر اساس قوانین این نهاد بررسی نخواهد شد.

بامداد جمعه ۱۳ دی سال ۹۸ قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی المهندس از فرماندهان ارشد حشد الشعبی عراق و چند تن دیگر در حمله پهپادهای آمریکایی در اطراف فرودگاه بغداد کشته شدند.

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا٬ پس از کشته شدن قاسم سلیمانی در یک کنفرانس خبری او را «تروریست شماره یک در جهان» خوانده و گفت بود که حمله به فرمانده سابق سپاه قدس با دستور مستقیم او انجام شده است.

مقام‌های ایران علاوه بر وعده «انتقام سخت» همواره از تلاش برای پیگیری حقوقی این پرونده در مجامع بین‌المللی سخن گفته‌اند.

همچنین تشکلی نیز با عنوان «ستاد پیگیری» کشته شدن قاسم سلیمانی جلساتی برگزار کرده است که هفته گذشته انتشار تصویر آخرین جلسه آن که وزیر خارجه جمهوری اسلامی را در کنار زینب سلیمانی، رئیس جلسه، نشان می‌داد خبرساز شد.

در همین رابطه خانواده سلیمانی و نیز چند مقام وزارت خارجه جمهوری اسلامی از قصد خود برای شکایت یا پیگیری حقوقی این موضوع در نهادهای بین‌المللی خبر داده‌اند اما جزئیات یا تحولات بیشتری در این باره منتشر نشده است.

برایان هوک، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، نیز در واکنش به گفته‌های دادستان تهران٬ صدور این حکم را «ترفند تبلیغاتی» ایران توصیف کرده و گفته است که «هیچ کس آن را جدی نمی‌گیرد.»

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا٬ در نشستی خبری در ریاض، پایتخت عربستان سعودیه٬ هچنین با اشاره به اینکه راهنمای اینترپل آنها را از هرگونه مداخله در اموری که ماهیت سیاسی دارد منع کرده است گفت: غیرمحتمل است که پلیس بین‌الملل درخواست ایران را برآورده کند.

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳