هفده روز اعتصاب کارگران هفتتپه و اعتراضات متعدد زحمتکشان کشور، درسهای زیادی برای جنبش مسالمتآمیز اجتماعی دارد. تنها در یک ماههی اخیر، تجمعات مطالبهمحورِ کارگران مرتبط با دستکم شرکتها و سازمانهای زیر، انعکاس بیشتری در رسانهها داشته است :
معادن ذغال سنگ کرمان، هپکو اراک، خدمات شهرداری اهواز، پاکبانان شهرداری بوشهر، برق هرمزگان، خدمات شهری بندرخمینی، روغن نباتی نرگس شیراز، پالایشگاه آبادان، ریزموج تاکستان، مخابرات روستایی خوزستان، معدن طلای آقدره تکاب، آبوبرق خوزستان، شهرداری سیسخت، شهرداری اندیمشک، شهرداری کوتعبدالله، شرکت کیسون، رانندگان تانکرهای آب بوشهر.
براساس آمارهای رسمی، صدهاهزار کارگر در کشور بر اثر محدودیتهای کرونایی دچار بیکاری شدهاند از جمله ۲۵هزار کارگر ساختمانی در کرمانشاه، نیمی از کارگران قنادیهای مشهد، ۱۵هزار کارگر رستورانهای شیراز و زحمتکشانی در سایر شهرها که هنوز گزارش رسمی آن ارائه نشده است.
آمارهای رسمی مبنی بر افزایش چشمگیر مغازهخوابی، پشتبامخوابی و سکونت در همسایگی قبرستانها نیز توسط نهادهای مرتبط منتشر شده و نیز اعلام شده است که ۸۵٪ بازنشستگان، زیر خط فقر زندگی میکنند.
انواع اعتراضات مدنی مشابه حرکات فوق که توسط خودِ مظلومین سازماندهی میشود، به تقویت جنبش مطالبهمحور اجتماعی خواهدانجامید. این بهترین راه در جهت بازسازی منافع ملی و همبستگی اجتماعی است و جا دارد سایر اقشار و طبقات، دلسوزان و دموکراسیخواهان بهمنظور نجات کشور و آغاز مسیر توسعهی پایدار، از پیروان صادق مشی کارگران باشیم.
پیروان «زر، زور، تزویر» اما یعنی شیفتگان قدرت، سرمایهپرستان و کاسبان دین که از جنس همان دورویان قدیمی در تاریخ هستند گمان میکنند با تحدید و تهدید جنبش آرام اجتماعی خواهند توانست جامعهی رشدیافته و دیرپای ایران را از استیفای حقوق خود و مبارزه با فروپاشی میهن بازدارند.
توهمی که مولود طبیعیِ قدرت بیمهار است، باعث شده تا آنان درک نکنند که سرکوب آزادیهای مدنی منجر به گسترش کینهورزی و حرکتهای خشن خواهد شد و نهایتاً نابودی همهچیز و نیز بدنامی برای خودشان بهارمغان میآورد.
کارگران، زحمتکشان، دغدغهمندان ایرانی و باورمندان به جنبش اجتماعی اما، با استمرار و تقویت جنبش مدنی و نیز پرداخت هزینهی مقاومت قانونی، اجازهی مرگ تدریجیِ فرودستان و نابودی ایران را به دورویان نخواهندداد.
نازپرورد تنعّم نبَرَد راه به دوست
عاشقی شیوهی رندان بلاکش باشد
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…