۴۰ تن از اصحاب فرهنگ، سیاست و رسانه طی پیامی خطاب به اردشیر امیرارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی درگذشت برادر او را تسلیت گفتند.
متن کامل این پیام که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته به شرح زیر است:
جناب دکتر اردشیر امیرارجمند عزیز
با کمال تأسف با خبر شدیم که در غم درگذشت برادر گرانقدرتان مهندس مسعود امیرارجمند سوگوارید. حضور ایشان در صنعت نفت جزیره خارک در اوج صدها بمباران هوایی سالهای جنگ و ایستادن به پای وطن در روزهای سخت، یادش را عزیزتر و فقدان امثال او را برای همه علاقمندان به ایران تلختر میکند. امیدواریم همت و وفایش به یادگار بماند و ثمره رنجهای فرزندان وطن، آزادی و رهایی و عزت این سرزمین باشد.
برای خانواده امیرارجمند به ویژه جنابعالی که در این تبعید ظالمانه، از حضور بر پیکر برادر محرومید شکیبایی آرزو میکنیم.
روحش شاد و عمرتان دراز باد.
متن کامل این پیام را اینجا بخوانید.
سیما لاری٬ سخنگوی وزارت بهداشت٬ تیرماه تعداد رسمی قربانیان ویروس در ۲۴ ساعت گذشته در کشور را ۲۲۱ نفر اعلام کرد. با احتساب این رقم، کرونا تاکنون ۱۲ هزار و ۳۰۵ نفر را از پای درآورده است.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت علاوه بر اعلام تعداد ۲۲۱ قربانی، خبر داد که «۲۰۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۹۵ مورد بستری شدند.»
به گفته سیما لاری، «مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۲۵۰ هزار و ۴۵۸ نفر رسید و… مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲ هزار و ۳۰۵ نفر رسید».
او ادامه داد: «در عین حال ۳۳۲۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.»
یک زندانی به اتهام «نوشیدن مشروبات الکلی»، در زندان مرکزی مشهد اعدام شد.
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از حسین حبیبی شهری، وکیل این زندانی، گزارش داده است: موکلش به اتهام «شرب خمر برای ششمین بار» به اعدام محکوم شده بود که حکم او روز ۱۸ تیرماه در زندان مرکزی مشهد به اجرا درآمد.
حبیبی گفته است: «موکل من سال ۹۷ یا ۹۶ بازداشت شده بود. وی برای مرتبه ششم به اتهام شرب خمر محکوم شده بود. البته بحث رانندگی بدون گواهینامه و نگهداری مشروبات الکلی نیز بود.»
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در این زمینه گفته که «با این اعدام سیستم قضایی جمهوری اسلامی بار دیگر ثابت کرد که دیدگاهش هیچ تفاوتی با دیدگاه داعش ندارد».
براساس ماده ۱۷۹ قانون مجازات اسلامی، «هرگاه کسی چند بار شرب مسکر بنماید و بعد از هربار حد بر او جاری شود در مرتبه سوم کشته میشود.»
علیرضا زالی، فرمانده مقابله با کرونا در تهران، هشدار داده است که با طولانی شدن شیوع کرونا در ایران تعداد زیادی از پزشکان، پرستاران و دیگر کارکنان مراکز بهداشتی درمانی به این ویروس مبتلا شدهاند و به همین دلیل قادر به ارائه خدمات درمانی نیستند.
زالی با اعلام ابتلای ۴۵۰۰ نفر از کارکنان بهداشتی و درمانی گفت: «به دلیل مزمن شدن بیماری بخش زیادی از کارکنان حوزه بهداشت و درمان به دلیل ابتلا به کرونا از مدار خدمت رسانی خارج شدند. بنابراین باید حتی به صورت گذرا تدابیری در نظر بگیریم که با کاهش آمار بیماران فرصتی برای نفس تازه کردن تیم های درمانی و بیمارستانی تهران فراهم کنیم.»
او افزود که باید ظرفیت کار سازمانها پایین بیاید و از فرصت تابستان برای تعطیلی و کاهش فعالیتها استفاده شود تا شیوع کرونا مهار شود.
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در تهران خبر از آن داد که شاهد تغییر سن مراجعان به مراکز درمانی هستیم. علیرضا زالی اعلام کرده که بالاترین مراجعان در تهران در بازه سنی ۵۰ تا ۵۹ سال قرار دارند و مراجعان ۳۰ تا ۳۹ ساله در رده دوم. زالی خبر میدهد که در سه هفته گذشته، سهم افراد گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ ساله دو برابر شده است.
ستاد مقابله با کرونا پیشنهاد کرده که ساعات کار تمامی سازمانها تغییر کند، تعداد کارکنان تقلیل یابد و طرح ترافیک تهران معلق شود. ایرنا به نقل از زالی مینویسد: «برخی از مداخلات اگر در وقت مناسب اعمال نشوند، ممکن است فردا دیر باشد.»
علیرضا زالی یادآور شده که رعایت فاصله گذاری در اتوبوس، مترو و تاکسی مستلزم افزایش سه برابری ناوگان حمل و نقل است: «چنین چیزی میسر نیست بنابراین باید از تولید سفر در تهران جلوگیری کرد.
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…