جمعی از فعالان ملی و مذهبی، دموکراسیخواه و مدنی به مناسبت درگذشت قدسیه میرمعز٬ همسر دکتر محمد ملکی پیام تسلیتی منتشر کردند.
قدسیه میرمعز روز چهارشنبه٬ ۱۸ تیرماه٬ در گذشت.
متن کامل این پیام را اینجا بخوانید.
با شکایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت اطلاعات برای پنج نفر از مدیران و خبرنگاران خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی بخاطر انتشار یک مصاحبه با حبیبالله سیاری٬ پرونده تشکیل شده است.
امیر دیادار حبیبالله سیاری٬ نفر دوم ارتش جمهوری اسلامی است.
حبیبالله سیاری پیشتر در مصاحبهای با ایرنا با گلایه از رویکرد رسانهها در قبال سپاه پاسداران گفته بود: «ارتش را در فیلمها خفیف نکنید.»
این مصاحبه نه فقط به درخواست ارتش و در استودیو آنها و با حضور مدیران روابط عمومی ارتش ضبط شده است بلکه سوالات نیز توسط همان رکن طراحی و پس از ضبط گفتگو نیز توسط ارتش بازبینی و سپس تحویل ایرنا شده بود.
قرارداد طرح توسعه میدان نفتی «یاران» میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت توسعه صنعت نفت و گاز «پرشیا» که وابسته به «ستاد اجرایی فرمان امام خمینی» است، امضا شد.
شرکت توسعه نفت و گاز «پرشیا» به «ستاد اجرایی فرمان امام» نهادی تحت نظر آیتاالله علی خامنهای است.
قرارداد یادشده که پیشتر امضا شده بود، امروز در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی، میان دو شرکت نهایی شده است.
هدفگذاری این قرارداد، «بهرهمندی حداکثری از توان و ظرفیت شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی» و «دستیابی به تولید تجمعی اضافی حدود ۳۹.۵ میلیون بشکه طی ۱۰ سال» گزارش شده است.
بر اساس این گزارش، هزینههای سرمایهای مستقیم این پروژه، معادل ۲۲۷ میلیون دلار و هزینههای بهرهبرداری از تأسیسات در طول مدت قرارداد (شامل تولید خط پایه و اضافی) معادل ۲۳۶ میلیون دلار برآورد شده است.
توسعه میدان مشترک یاران که در ۱۳۰ کیلومتری جنوب غربی اهواز و غرب میدان آزادگان جنوبی قرار دارد و با میدان مجنون عراق مشترک است، در دو بخش جنوبی و شمالی دنبال میشود./خبرگزاری شانا
عباسعلی کدخدایی٬ سخنگوی شورای نگهبان٬ برنامه ۲۵ ساله همکاری ایران و چین را «خوب» نامید و گفت که باید از این سند «حمایت» کرد.
کدخدایی انتقادها از این سند را «موضع دشمنان» معرفی کرد که به گفته وی، «نشان میدهد جمهوری اسلامی راه را درست رفته است».
وی در عین حال اضافه کرد که این سند همکاری نیز همچون دیگر موافقتنامهها و قراردادهای بینالمللی، باید در مجلس و شورای نگهبان بررسی شود./خبرگزاری کدخدایی
وحید قبادیدانا٬ رییس سازمان بهزیستی کشور٬ با بیان اینکه ۱۳۳۳ نفر مبتلا به کرونا در مراکز نگهداری شبانهروزی و دیگر مراکز بهزیستی شناسایی شدند، گفت که تاکنون ۱۰۴ مرکز نیز از بین ۲۵۳۱ مرکز آلوده شدهاند.
به گفته قبادیدانا در مراکز نگهداری شبانهروزی و دیگر مراکز بهزیستی ۱۳۳۳ نفر مبتلا به بیماری کرونا شناسایی شدند که از این تعداد ۴۵۶ نفر در حال درمان هستند و همچنین از ابتدای کرونا تاکنون ۱۳۳ نفر از این افراد جان خود را از دست دادهاند.
او افزود که در خصوص تعداد فوتیها از حدود ۱۲ هزار و ۴۴۷ نفر که در کشور فوت شدهاند رقم ۱۳۳ نفر حدود یک درصد از کل فوتیها را تشکیل میدهد. این رقم در کشورهای اروپایی ۴۰ تا ۵۰ درصد است.
رییس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد که تاکنون ۲۰ نفر از فرزندان بهزیستی به کرونا مبتلا شدهاند و تاکنون موارد فوتی در بین فرزندان بهزیستی گزارش نشده است. از این تعداد ۱۴ نفر در حال درمان هستند و ۶ نفر نیز که ابتلای قبلی داشتند و بهبود یافتهاند./ایسنا
مسئولان سپاه پاسداران که ۴۹ درصد سهام فولاد خوزستان را در اختیار دارند، در حال تلاش برای «دخل و تصرف غیرقانونی» در بقیه سهام این شرکتاند.
رادیو فردا در گزارشی خبر از آن داد که به یک نامه محرمانه در این رابطه دست پیدا کرده است. در این نامه محرمانه با تاریخ ۷ تیر ۹۹، محمد قائمی، مدیر تصفیه گروه توسعه اقتصادی یاس، خطاب به صادق ذوالقدرنیا، معاون اقتصادی و سازندگی سپاه، ازجمله نوشته است که «هرگونه دخل و تصرف غیرقانونی» از سوی نمایندگان سپاه و گروه یاس «مسئولیت شرعی و قانونی در پی خواهد داشت».
هولدینگ یاس مالک ۴۹ درصد از سهام شرکت فولاد خوزستان است که یکی از سه قطب اصلی تولید فولاد در ایران محسوب میشود.
بقیه سهام این شرکت در قالب سهام عدالت به مردم واگذار شده، ولی کنترل مدیریت و امور فولاد خوزستان در اختیار سپاه پاسداران است که سهامدار عمده آن محسوب میشود.
بر اساس اطلاعات رسمی، شرکت فولاد خوزستان «بزرگترین عرضهکننده شمش فولاد و دومین قطب تولید فولاد خام» ایران است.
علیرضا عالیپور، رییس هیئت مدیره سازمان آرامستانهای شهرداری اهواز٬ گفت: «تا قبل از شیوع کرونا، سازمان آرامستان شهرداری اهواز روزانه کار دفن شش نفر را انجام میداد اما در تیرماه ۹۹ این آمار به ۱۰.۲۵ نفر رسید که افزایش ۷۰ درصدی را نشان میدهد.»
به گفته او در هفته اول تیرماه امسال روزانه غسل ۱۵.۲ نفر و دفن ۴.۸ نفر از جانباختگان ناشی از کرونا انجام شده” و “در هفته دوم تیرماه امسال روزانه غسل ۱۴.۲ نفر و دفن ۳.۷ نفر از قربانیان کرونا انجام شده است.
بنا بر گزارش نیویورکتایمز، انفجار نطنز شدیدتر از آن چیزی است که در گزارشهای اولیه بازتاب یافته است. در این گزارش همچنین آمده است که مسئولیت انفجار یاد شده با اسرائیل بوده و این اقدام با اطلاع آمریکا صورت گرفته است.
نیویورک تایمز با انتشار یک گزارش اختصاصی به نقل از دو منبع اطلاعاتی اعلام کرده است که انفجار در تاسیسات اتمی نطنز و در بخش تولید سانتریفوژهای پیشرفته این تاسیسات مدتها پیش طراحی شده است.
نویسندگان این گزارش با اشاره به ارزیابی کارشناسان از تصاویر ماهوارهای اعلام کردهاند که شدت انفجار و میزان آسیب دیدگی این تاسیسات بهمراتب بیشتر از آنچه بوده که در گزارشهای نخستین اعلام شده بود.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته از سوی کارشناسان، روند تولید سانتریفوژهای پیشرفته ایران در اثر این انفجار میتواند دو سال به عقب بیافتد.
جمهوری اسلامی ایران انفجار روز ۱۲ تیرماه در تاسیسات هستهای نطنز را تایید کرده است. مسئولان جمهوری اسلامی ایران اعلام کردهاند که اطلاعات کافی درباره علت این انفجار در اختیار دارند، اما در حال حاضر بنا بر مصالح امنیتی از افشای آن خودداری میکنند.
علی خضریان٬ نماینده مجلس٬ در پاسخ به این سوال که چرا ایران از برجام و ان پی تی خارج نمیشود گفت: «در حال حاضر نمایندگان در حال امضا طرحی هستند که دولت را ملزم به خروج از پروتکل الحاقی کنیم.»
این نماینده مجلس به این سوال که آیا این احتمال هست نمایندگان مجلس یازدهم طرحی برای خروج ایران از برجام داشته باشد٬ پاسخ داد: «باید این مسئله در کمیسیون امنیت ملی بررسی تخصصی شود که ما در چه شرایطی هستیم ولی ما چه در برجام باشیم و چه بخواهیم خارج شویم باید به دنبال حل مشکلات داخلی کشور باشیم.»/عصر ایران
سازمان عفو بینالملل روز گذشته طی بیانیهای اعلام کرد که اعدام یک مرد ۵۵ ساله در زندان وکیل آباد مشهد به اتهام نوشیدن الکل را نمونهای از «بی رحمی و غیر انسانی بودن» نظام قضایی جمهوری اسلامی است.
رادیو فردا خبر داد که دایانا الطحاوی، مدیر بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی در سازمان عفو بینالمل در بیانیه ای گفت: «مقامهای ایران بار دیگر با اعدام مردی به سادگی به خاطر نوشیدن الکل، بیرحمی مطلق و عریان و غیر انسانی بودن نظام قضایی خود را به نمایش گذاشتند.»
دایانا الطحاوی اضافه کرده است، قربانی آخرین فردی است که در زندان وکیل آباد اعدام میشود، زندانی که مکان اعدامهای دستهجمعی و نمایش طنز تلخ تحقیر جان انسان است.
عفو بین الملل از استفاده مکرر از مجازات اعدام در ایران ابراز تاسف کرده است.
این نهاد بین المللی همچنین تاکید کرده است هیچ توجیهی برای مجازات اعدام وجود ندارد، مجازاتی که بیرحمانه٬ غیرانسانی و تحقیرآمیز است.
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…