مهرداد بختیاری، عموی پویا بختیاری، از کشته شدگان اعتراضات آبان ماه گفت که از برادرش، یعنی منوچهر بختیاری پدر پویا و همسرش که به کیش سفر کرده بودند، از دیروز بی خبر هستند.
او به بیبیسی فارسی گفت که از ساعت هفت بعد از ظهر دیروز، دوشنبه، ارتباط او با برادرش قطع شده است و در حالیکه آنها قرار بوده است با هواپیما از کیش به تهران بازگردند، اما از آنها «خبری ندارند و موبایل های آنها از دسترس خارج شده است.»
محمدحسین متقی٬ بازجوی پرونده عباس امیرانتظام ٬ گفت که اتهام جاسوسی او «هرگز ثابت نشد.»
امیر انتظام در سال ۱۳۵۸ به اتهام همکاری با سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا – سیا – بازداشت، محاکمه و به اعدام محکوم شد اما سپس حکم اعدام او به حبس ابد کاهش یافت. او در سالهای آخر زندگی به دلیل ضعف شدید جسمانی و لزوم مراقبت دائم پزشکی، به جای زندان در خانه تحت نظر قرار داشت.
محمدحسین متقی به روزنامه مستقل گفت: «بازجوی پرونده بودم و بازپرسی پرونده را برعهده داشتم… هرگز اتهام جاسوسی امیر انتظام اثبات نشد.»
بازجوی امیرانتظام در ادامه توضیح داد: «همان زمان علی قدوسی دادستان کل انقلاب در نامهای به آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، نوشته بود که هرگز دلیلی برجاسوسی امیر انتظام وجود ندارد” اما “یک جریان در کشور مصمم بود که دولت موقت و مهندس بازرگان ساقط شود و در این قضیه امیرانتظام قربانی شد.»
حسین سلامی٬ فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی٬ گفت: «وقتی قرارگاه خاتمالانبیا وجود دارد مهم نیست خارجیها کشور را ترک کنند.»
فرمانده کل سپاه در ادامه با ادعای اینکه «قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص)نقطه اعتماد و اتکای جامعه است»، افزود: «قرارگاه امروز بخش مهمی از آرایش ما برابر دشمن در جنگ اقتصادی است و این یک رسالت تاریخی برای حفظ حیات ملی، سرافرازی، اقتدار، اعتبار جهانی و حفظ دستاوردهای انقلاب است.»/خبرگزاری فارس
محمود عباسی، معاون حقوق بشر و امور بینالملل و دستیار وزیر دادگستری٬ اعلام کرد که مجازات شیوع عمدی ویروس کرونا در جامعه «قصاص با طناب دار» است.
محمود عباسی در این رابطه گفت: «کسی که با علم و اطلاع از ابتلای خود به کرونا و با نزدن ماسک و سرفه و عطسه… موجبات ابتلای دیگران به کرونا را فراهم کند و در نهایت منجر به مرگ آنان شود، مرتکب جنایت عمدی و مستوجب قصاص است.»
معاون وزیر دادگستری ادامه داد: «ممنوعیتها و محدودیتهای اعلامی از سوی رئیس جمهوری طبق قانون اساسی برای همگان لازمالاجراست.»/خبرگزاری موج
غلامحسین اسماعیلی٬ سخنگوی قوه قضاییه٬ در نشست خبری امروزش از اعدام فردی به نام رضا عسگری، کارمند بازنشسته وزارت دفاع، خبر داد که به گفته او «جاسوس سیا» بوده است.
اسماعیلی رضا عسگری را کارمند بخش «هوافضای وزارت دفاع» معرفی کرد که سال ۹۵ بازنشسته شده بود.
به گفته او این فرد به سازمان «سیا وصل شده بود» و «برخی اطلاعات در حوزه موشکی» را به این سازمان فروخت.
سخنگوی قوه قضائیه افزود که این فرد هفته گذشته اعدام شده است./خبرگزاری میزان
دو زندانی سیاسی کُرد بامداد سهشنبه در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدهاند.
شبکه حقوق بشر کردستان از اعدام دیاکو رسولزاده و صابر شیخ عبدالله ساعتی پس از نیمهشب خبر دادند.
چهار سال پس از واقعه انفجار در شهر مهاباد، روابط عمومی وزارت اطلاعات ایران روز یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت، اعلام کرد که سه تن از کسانی را که در بمبگذاری سال ۱۳۸۹ مهاباد دست داشتند، در همین شهر بازداشت کرده است.
بمبگذاری مهاباد که در مراسم سالگرد جنگ ایران و عراق در شهریور ماه سال ۱۳۸۹ رخ داد به کشته شدن ۱۲ تن و زخمی شدن ۸۲ تن دیگر انجامید.
دیاکو رسولزاده و صابر شیخ عبدالله دو تن از متهمان بودند.
عفو بینالملل همچنین در توییتی در این رابطه نوشت: «حکم اعدام این دو جوان پس از یک روند قضایی به شدت ناعادلانه و بر اساس اعترافات گرفته شده تحت شکنجه و بدرفتاری صادر شده است.»
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوهقضا، گفت که «خبرها درباره ابتلای نرگس محمدی به کرونا« را «شایعه» خوانده و گفته این شایعهها را تایید نمیکند.
به گزارش میزان٬ ارگان خبری قوه قضاییه٬ سخنگوی این نهاد افزود: «برای همه زندانیان سلامت میخواهیم و تلاشمان را به کار گرفتهایم؛ تبعیضی در این حوزه قائل نیستیم.
او در ادامه مدعی شد: «در زندان زنجان هم این کارها شده. ببینید جمهوری اسلامی چگونه رفتار کرده که سلامت زندانیان تامین شده.»
این در حالی است که روز گذشته نرگس محمدی، از زندان زنجان، نامهای سرگشاده منتشر که در آن نوشتهبود کرونا گرفته و «بیدارو، درمان و تغذیه مناسب» رها شده است.
اخبار بیشتر در این مورد را اینجا بخوانید.
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…