? تلاش‌ها برای توقف حکم اعدام ادامه دارد

تهدید کاربران فضای مجازی توسط نهادهای امنیتی

زیتون– در حالی که از روز گذشته حدود ۵ میلیون‌ها بار هشتک #اعدام_نکنید در توییتر نشر و ریتوییت شد٬ و در اینستاگرام هم به آن پرداخته شد تهدید کاربرانی که از این هشتگ استفاده کردند٬از سوی نهادهای امنیتی آغاز شده است.

«زیتون» اطلاع یافته که از  صبح امروز (چهارشنبه) تماس‌هایی با شماره‌های ناشناس تحت عنوان پلیس فتا با برخی  از هنرمندانی که هشتگ «اعدام_نکنید» را در توییتر یا اینستاگرام استفاده کرده بودند، گرفته شده و این حرکت  آن‌ها «همراهی با دشمنان نظام» اعلام شده از ایشان خواسته شده «پست‌های خود را حذف کنند وگرنه با عواقب قضایی مواجه خواهند شد».

برخی از کاربرای اصولگرا یا ارزشی نیز در توییتر به صورت آشکار دست به تهدید کاربرانی زده‌اند که با استفاده از این هشتگ خواستار توقف اعدام این سه جوان شدند.

تهدید نهادهای امنیتی محدود به هنرمندان باقی نماند. عده‌ زیادی از شهروندان نیز طی ساعات گذشته پیامک‌هایی با محتوای تهدید آمیز دریافت کردند.

از ساعاتی پس از آنکه سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرد دیوان عالی کشور حکم اعدام سه جوان را که در اعتراضات سراسری آبان حضور داشتند تایید کرده است، شمار زیادی از کاربران توئیتر با هشتگ «اعدام نکنید» توفان توئیتری به راه انداختند.

خبر تایید حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی را ابتدا چند روز پیش یکی از وکلای آنها منتشر کرده بود و سخنگوی قوه قضائیه روز سه‌شنبه ۲۴ تیر رسما این خبر را تایید کرد.

پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر قوه قضاییه نیز در واکنش به اعدام در گزارشی مدعی شد که ‌از روز گذشته و با اعلام خبر «صدور حکم اعدام برای دو سارق مسلح که اقدام به سرقت از یک خانم با سلاح سرد کرده بودند»، موجی با هشتگ «اعدام نکنید» در برخی از شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد تا ضمن «ناعادلانه خواندن روند دادرسی درباره‌ این پرونده، زمینه برای سیاسی نامیدن جرم این افراد و پیوند زدن آن به «حوادث آبان ماه سال گذشته» در کشور فراهم شود.

اعتراضات آبان پارسال ابتدا در واکنش به سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد در چند شهر آغاز شد اما بزودی به بسیاری از شهرهای ایران گسترش یافت و معترضان شعارهایی علیه حکومت جمهوری اسلامی سردادند.

این اعتراضات با سرکوب شدید روبه‌رو شد و به گفته رویترز، حدود ۱۵۰۰ کشته برجای گذاشت و هزاران تن نیز بازداشت شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی تمامی گزارش‌ها درباره این اعتراضات را تکذیب کرده‌اند٬ بدون آنکه گزارشی از جزئیات بدهند.

امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی سوم اسفند ۱۳۹۸ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام‌هایی از جمله «مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران» و «محاربه» به اعدام محکوم شده بودند. امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی در این دادگاه همچنین به «سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب» به تحمل زندان و شلاق محکوم شدند.

دو نفر از این متهمان به ترکیه فرار کرده بودند، اما ماموران پلیس در ترکیه آنها را به ایران تحویل داد.

غلامحسین اسماعیلی درباره تایید حکم اعدام این سه نفر در ارتباط با حوادث آبان ماه اضافه کرده بود: «اینکه حکم اجرا شود یا نشود ممکن است در فرآیند قانونی دادرسی های فوق العاده یا اعمال ماده ۴۷۷ یا هر موجب قانونی تغییر کند. اما خبر تایید حکم صحت دارد.»

با ادامه واکنش‌ها محمد میرزایی، مدیر کل سیاسی خبرگزاری فارس در توییتر خود خبر از توقف حکم داد:

در ادامه انتشار این خبر توقف اعدام این سه نفر توسط خبرگزاری فارس، مرکز رسانه قوه قضائیه اطلاعیه ای صادر کرد و از این خبر را تکذیب کرد. در این اطلاعیه آمده: در پی انتشار خبری در یکی از خبرگزاری‌ها مبنی بر صدور دستور اعاده دادرسی سه متهم اعدامی حوادث آبان ماه، مرکز رسانه قوه قضائیه ضمن تکذیب این خبر اعلام کرد همچنانکه روز گذشته سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری اعلام کرد «ممکن است در فرایند قانونی اجرای احکام، دادرسی‌های فوق‌العاده مانند اعمال ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری چه در این پرونده و چه در سایر پرونده‌ها نتیجه پرونده را توأم با تغییر کند». بنابراین در این پرونده نیز در صورت وصول درخواست، قوه قضائیه طبق روال قانونی به آن رسیدگی خواهد کرد اما تا کنون درخواستی از جانب وکلای متهمین واصل نشده است.

به دنبال این تایید و تکذیب‌ها بالاخره مصطفی نیلی، یکی از وکلای این پرونده که تابحال امکان دسترسی به پرونده را نداشت خبر داد که امروز و تنها بعد از قطعی شدن حکم  از سوی اجرای احکام به آنها  برای مطالعه پرونده  وقت داده شد. این وکیل در توییتر خود نوشت که امکان استفاده از ماده ۴۷۷ برای توقف و نقض حکم وجود دارد.

توضیح یکی دیگر از وکلای این پرونده ها مبنی بر دستیابی به پرونده:

همچنین حسین تاج، وکیل پرونده محمد رجبی هم در گفتگو با سایت دیدار نیوز با اشاره به اینکه امروز، پرونده جهت مطالعه در اختیار برخی وکلا قرار گرفت، از درخواست اعمال ماده ۴۷۷ طی روز جاری خبر داد.

به گفته این وکیل دادگستری از آنجایی که حکم صادره مبنی بر مجازات اعدام طی این روز‌ها در رسانه‌ها نمود پیدا کرده، باید گفت که ارجاع پرونده به اجرای احکام جزو تشریفات مقرره در قانون است و اجرای چنین حکمی مستلزم مقدماتی است.

تاج همچنین افزود: در حال حاضر فارغ از ایرادات متعددی که در قالب تقاضای اعاده دادرسی و نیز اعمال ماده ۴۷۷ تبیین خواهیم کرد؛ زمینه اجرای این حکم مهیا نیست. این درحالی است که درخواست اعمال ماده ۴۷۷ امروز ارسال شده و به نتیجه آن امیدواریم. درخواست اعاده دادرسی نسبت به چنین مجازاتی که در هفته آینده و در اولین زمان تقدیم خواهد شد، قانوناً سبب توقف اجرای حکم خواهد بود.

وضعیت آماری هشتگ اعدام نکنید در شبکه‌های اجتماعی مختلف:

 

 

سلبریتی‌ها «پای کار» ماندند

به رغم تهدیدهای نهادهای امنیتی اما چهره‌های معروف هنری و ورزشی از حمایت از خواست عمومی عقب ننشستند.

 

در خواست برای جلوگیری از اعدام این سه جوان محدود به مرزهای ایران باقی نماند و چهره‌های سیاسی٬ اجتماعی و هنری دنیا نیز به این کمپین پیوستند.

رییس جمهوری آمریکا نیز به دو زبان انگلیسی و فارسی این کمپین پیوست:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1283434584689049601

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1283434482322808837

جانی استیونس خواننده آمریکایی نیز در این رابطه توییت کرد:

https://twitter.com/JohnnyStevens/status/1283401506591514629

وزیر امور خارجه سوئد نیز خواستار توقف حکم اعدام این سه جوان شد.

این گزارش  به‌روز می‌شود …

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

3 پاسخ

  1. خبر امروز
    ” سخنگوی قوه قضائیه: تعارف نداریم، اعدام می‌کنیم ”
    این از روز اول همین طور بوده است. در سال‌های طلأیی ، امام فرمودند که امیر المومنین خودشان گردن میزدند. ما آیات فراوانی در مورد اعدام و کشتار داریم لیکن باید این آیات به هم اتصال پیدا کنند تا اعدام مفهم فلسفی و شیعی پیدا کند. با مطالعه دقیق احادیث صحیح به همان نتیجه میتوان رسید. در خاتمه باید از کوشش‌های اصلاح طالبان نیز تشکر کرد. به امید روزی که ربنا از رادیو پخش شود.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

? تلاش‌ها برای توقف حکم اعدام ادامه دارد

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »