پرونده ویژه فساد | علیرضا زاکانی

رانت‌های خانوادگی نماینده «فسادستیز»

زیتون ـ فریبرز کلانتری: «تمام رانت خانواده‌ام معرفی دو دامادم برای نوکری مردم در اردوهای جهادی، سیل و زلزله بوده است». این جمله‌ای است که علیرضا زاکانی، ۱۲  تیرماه در توییتر خود منتشر کرد و رسانه‌های اصولگرا، آن را پاسخی به اخبار و شایعات مطرح شده درباره خانواده‌اش تعبیر می‌کنند.

«شایعاتی» که به نظر می‌رسد خود زاکانی، جرقه‌ی آغازینش را در دهم تیر ماه در نشست خبری نمایندگان معترض به اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون زده بود.

در آن نشست خبری، زاکانی ادعای تازه‌ای را علیه تاجگردون مطرح کرده بود که حداقل تا پیش از آن، نه در فضای رسانه‌ای رسمی منتشر شده بود و نه در شبکه‌های اجتماعی. نماینده اصولگرای قم مدعی شده بود «همسر دوم تاجگردون و دخترش در خارج زندگی می‌کنند» و تاجگردون این موضوع را «پنهان کرده و زمانی که ما این موضوع را در کمیسیون مطرح کردیم، نتوانست صحبت کند».

علیرضا زاکانی مدعی شد که تاجگردون اسم این همسر و فرزندش را وارد شناسنامه‌اش نکرده که این نشان می‌دهد او شناسنامه دیگری هم دارد و داشتن دو شناسنامه جرم است.

مطرح کردن مسایل خانوادگی نماینده گچساران از سوی نماینده قم باعث شده بود که حتی برخی از چهره‌ها و روزنامه‌نگاران اصولگرا نیز در شبکه‌های مجازی عکس العمل نشان دهند.

در این میان، غلامرضا تاجگردون هم بیکار نماند و گفت که «شاید من شیشه کثیف باشم اما دستمال شما تمیز نیست که مرا تمیز کنید».

فرزندان زاکانی چه می‌کنند؟

به موازات این اتفاقات مصاحبه‌های تاجگردون هم منتشر شد که در آن ادعاهایی در مورد عملکرد فرزند علیرضا زاکانی مطرح شد. در یک نشست خبری خبرنگاری از نماینده قم پرسید که در مورد قراردادهای شرکت دختر و دامادش توضیح بدهد. زاکانی اینطور پاسخ داد که دختر من در دانشگاه شریف تحصیل کرده و شرکتی راه انداخته اما در جریان فعالیت‌های او نیستم و حتی اطلاعی از مکان شرکت آن‌ها ندارد.

زمانی که پدر در سایت جهان‌نیوز به صورت منطقی توضیح می‌داد که طرفدار فیلترینگ نیست و به دنبال بستر امن داخلی برای شبکه‌های اجتماعی داخلی است، فرزند او مریم، مشغول طراحی «شبکه اجتماعی بادوم» بود.

در پرونده ویژه فساد | بیشتر بخوانید:

مریم زاکانی، دختر ارشد علیرضا زاکانی به همراه همسرش، حسین حیدری، شرکتی به نام «عمید رایانه شریف» دارد که به اختصار عرش معرفی می‌شود. نکته‌ای که حامیان تاجگردون روی آن دست گذاشتند این بود که طبق ادعای آن‌ها خیلی از قراردادهای بزرگ این شرکت مثل قرارداد با سازمان تامین اجتماعی، مترو، فروشگاه رفاه، برنامه خندوانه، فدراسیون فوتبال، همراه اول و … با نفوذ زاکانی بسته شده. از طرفی حسین حیدری، داماد زاکانی، در یک شرکت با تبلیغاتی به نام «ایده نگار عرش» با رامبد جوان شریک است.

وجه تسمیه این شرکت هم جالب است، چون نگار اسم همسر رامبد جوان است و عرش اسم شرکت تحت مدیریت همسر حسین حیدری. نکته دیگری که در فعالیت‌های این شرکت توجه بعضی کاربران شبکه‌های اجتماعی را جلب کرده، این است که شرکت عرش روی سایتش نوشته سرباز امریه هم جذب می‌کند.

نکته قابل تامل این است که برخی از طرفداران زاکانی، شرکت‌های تاسیس شده از سوی دختر و داماد زاکانی را یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌دانند که هر فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف و یا هر نخبه‌ای می‌تواند آن را بنا نهد.

این در حالی است که اکثر شرکت‌های دانش بنیان قراردادهای خود را با سازمان‌های دولتی در سامانه شفافیت به ثبت می‌رسانند. اما برررسی این سامانه نشان می‌دهد که حتی یک نمونه از قراردادهای شرکت دختر زاکانی در این سامانه به ثبت نرسیده است. وضعیتی که خود موجب شد بسیاری از روزنامه‌نگاران اصولگرا نیز در این موارد پرسش‌هایی از زاکانی مطرح کرده و خواستار شفاف‌سازی شوند.

علیرضا زاکانی در سال ۹۰ تفاهمنامه همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان امضا کرده که در متن این تفاهمنامه هدف «بصیر‌ت‌افزایی» ذکر شده است.

با این حال، آنچه نباید فراموش کرد این است که بر طبق قانون، پروژه‌های کلان باید با آگهی مناقصه به شرکت‌ها واگذار شود.

در کنار فعالیت اقتصادی دختر زاکانی ابهامات دیگری هم در مورد قرارداد نشریه پنجره با سازمان تبلیغات اسلامی مطرح شده است. علیرضا زاکانی در سال ۹۰ تفاهمنامه همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان امضا کرده که در متن این تفاهمنامه هدف «بصیر‌ت‌افزایی» ذکر شده است.

این در حالی است که  زاکانی خود نیز چند شرکت خیریه ثبت کرده است؛ یکی از این خیریه ها «خیریه و نیکو کاری شجره طوبی امین» که در اساسنامه آن انجام امور خیریه و عام‌المنفعه‌ـ کمک به محرومین از طریق انجام خیرات تلاش در راستای ایجاد اشتغال برای افراد بیکار و بی‌بضاعت تهیه مسکن برای افراد نیازمند کمک‌های نقدی و غیرنقدی به محرومین کمک به درمان بیماران کم بضاعت جزو اهداف آورده شده است.

خیریه‌های دیگری هم به اسم‌های «بنیاد خیریه وارثین کوثر» و «شناخت و مهار سرطان» نیز توسط زاکانی و جمعی از همفکرانش به ثبت رسیده است که افرادی مثل حسین فدایی، محمد دهقان، معصومه آباد، زهره الهیان، پرویز سروری، مالک شریعتی و … در میان مدیران آن حضور دارند.

خیریه‌هایی که وقتی به آدرس آنها مراجعه می‌کنید، آدرس هشت بهشت را مشاهده می‌کنید، همانجا که مرکز فعالیت «جمعیت ره‌پویان» است و به نظر می‌رسد تاسیس خیریه برای این بوده است که این ساختمان بزرگ در یکی از بهترین نقاط تهران به بهانه فعالیت‌های خیریه، به صورت مجانی در اختیار این جمعیت قرار بگیرد. ساختمانی که این جمعیت هیچ وقت مورد مالک اصلی آن شفاف سازی نکرده است.

موضوع دیگر، تحصیل مریم زاکانی در دانشگاه BFL سوییس است. با مراجعه به سایت این دانشگاه به خوبی مشخص است مریم زاکانی در این دانشگاه دوره کارشناسی ارشد را طی کرده است.

سوال اساسی در این مورد اینجاست که علیرضا زاکانی که سال‌ها فرزندان و اقوام دیگر مسولین را به اتهام حضور در کشورهای غربی مورد شماتت قرار داده است، چگونه به فرستادن دختر خود به گرانترین کشور اروپایی اقدام کرده است.

پیش از این هم زمانی که زاکانی به مدرک تحصیلی کردان ایراد گرفته بود، برخی مدارک تحصیلی عجیب او را منتشر کردند که نشان می‌داد با استاندارد‌های امروزی، زاکانی دانشجوی درس‌خوانی نبوده و مخالفان او مدعی شده بودند که تغییر دانشگاه و گرایش او با سفارش‌های خاص انجام شده است.

زمانی که علیرضا زاکانی، نماینده مجلس، که یکی‌ از موافقان استیضاح رضا فرجی دانا، وزیر علوم، بود، اخباری همراه با اسناد در رسانه‌ها منتشر شد که نشان می‌داد زاکانی بامعدل ۱۳ فارغ التحصیل دبیرستان شد، با سهمیه پزشکی وارد دانشگاه شد و بعد از سه ترم مشروطی تغییر رشته داد و در سال ۱۳۸۰ دوره تخصصی «پزشکی‌ هسته‌ای» را شروع و در سال ۱۳۸۳ آن را به پایان رسانده است. زمانی که علیرضا زاکانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری نام‌نویسی کرد، از طرف شورای نگهبان رد صلاحیت شد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

پرونده ویژه فساد | علیرضا زاکانی

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »