زیتون- قرار بازداشت شارمین میمندینژاد، موسس جمعیت خیریه امام علی٬ به رغم بیماری او برای یک ماه دیگر تمدید شد.
شامگاه اول تیرماه شارمین میمندینژاد، موسس، و دو عضو جمعیت خیریه امام علی بازداشت شدند؛ همچنین دفتر مرکز این تشکل غیر دولتی نیز پلمپ شده است.
مرتضی کیمنش مسئول، و کتایون افرازه نیز بازداشت شدهاند. کیمنش مسئول رسانهای و افرازه بازرس علیالبدل این نهاد هستند. این دو عضو اما پیشتر با قرار وثیقه آزاد شده بودند؛ اما قرار بازداشت موسس این خیره تمدید شده است.
جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی که یک موسسه خیریه غیردولتی در ایران است.
بر اساس اخباری که به «زیتون» رسیده است٬ شارمین میمندینژاد از دسترسی به وکیل نیز محروم است. او حتی به وکلای معتمد قوه قضاییه (تبصره ۴۸) نیز دسترسی نداشته است.
یک منبع آگاه همچنین به «زیتون» گفته است که تا کنون در طی بازجویها اتهاماتی جدی که میتواند مجازات سنگینی در حد اعدام در پی داشته باشد به این فعال حقوق بشر و کودکان وارد شده است.
سابقه خیریه جمعیت امام علی
جمعیت امام علی یکی از بزرگترین موسسات خیریه غیردولتی در ایران است که به گفته این نهاد بیش از ۱۰ هزار همکار داوطلب در استانهای مختلف ایران دارد.
این خیریه در سال ۷۸ ثبت شده و مانند دیگر نهادهای رسمی خیریه با مجوز رسمی از وزارت کشور فعالیت میکند.
سایت جمعیت امام علی همزمان با پلمپ این موسسه از دسترس خارج شده است. جمعیت امام علی در سیزدهم خرداد از حمله سایبری به حسابهای کاربری چند نفر از اعضای آن خبر داده بود.
تهدیدهای یک نهاد غیر دولتی نیکوکاری
خیریه «جمعیت امام علی» از چندی پیش تحت فشار امنیتی و رسانهای قرار گرفته بود.
در اردیبهشت سال گذشته، زهرا رحیمی، مدیرعامل جمعیت امام علی، در گفتوگویی با «ایرناپلاس» از فشار «برخی نهادهای خاص» برای توقف همکاری شرکتها و مجموعهها با این موسسه سخن گفته بود.
به گفته زهرا رحیمی «تماسهایی با برخی افراد و صنوف که پیش از این با جمعیت امام علی همکاری داشتهاند، گرفته شده و آنها را از همکاری با جمعیت امام علی منع کردهاند.»
مدیرعامل جمعیت امام علی با اشاره به آنچه «پروندهسازی» برای این موسسه توصیف کرده بود «بدون هیچ مدرک و سندی شما را به همه جریانها وصل میکنند. الان ما را به جریانهایی وصل کردند که من اصلاً نمیدانم که هستند، به سلطنتطلب وصل کردند و به همه و همه. شما را به خدا بگذارید کارمان را بکنیم. در رسانههای رسمی مانند صداوسیما و رادیو علیه ما گزارش و خبر رفتند. ما دستمان بهجایی بند نیست و فقط میتوانیم شکایت قضایی کنیم».
بیشتر بخوانید: جمعیت امام رضا آماده برای میراثخواری جمعیت امام علی
جمعیت امام علی پیش از آن نیز از تماسهای تلفنی «تهدیدآمیز» با شماری از اعضای خود در جریان کمک به سیلزدگان سال ۱۳۹۸ خبر داده بود.
در آذر ماه سال گذشته این جمعیت در بیانیهای با اشاره به موج اعتراضهای آبان ماه گفته بود «یاغی خواندن، اغتشاشگر نامیدن و دستنشانده خطاب قرار دادن معترضان بینان»، زخم ریشهدار موجود در جامعه را ترمیم نمیکند.
پیش از این رییس قوه قضاییه نیز نسبت به نهادهای نیکوکاری و خیریهها هشدار داده بود.
رئیسی اردیبهشت امسال در همایشی گفته بود: «امروز برخی دشمنان دنبال این هستند که در قالب امور خیریه، مجموعههایی را برپا کنند که ریشه خیرخواهی و توجه به مردم ندارد و اهداف بدخواهانه پشت آن است.»
او کشورهای آمریکایی و اروپایی را متهم کرده بود که با گسترش بنیادهای خیریه در جهان سوم دنبال «اهداف پلید سیاسی» هستند.
دیدگاهها بستهاند.