پشت پرده مباحث زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری

زیتون- محمد هاشمی، ضمن تاکید بر دستاورد های برجام در مورد شروع زود هنگام مباحث انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم گفت:« می خواهند به این بحث ها دامن بزنند و یاس و ناامیدی را در دولت و قوه مجریه ایجاد کنند. اگر ما بخواهیم به صورت تجربی نتیجه انتخابات را پیش بینی کنیم، می توانیم بگوییم خود برجام عاملی برای پیروزی حامیان روحانی در انتخابات مجلس بوده است. برجام بسیار پیشتر از برگزاری انتخابات هفتم اسفند به امضا رسید و اجرایی شد. در آستانه هفتم اسفند هم همین تخریب ها و تبلیغات ها علیه برجام و اقدامات دولت انجام می شد اما زمان انتخابات و سر صندوق مردم برخلاف تبلیغات گسترده مخالفان برجام رای دادند.»

او در ادامه ضمن رد این موضوع که انتخابات مجلس «رقابت بین برجامیان و نابرجامیان» بود، افزود:« معتقدم مخالفت برخی جناح ها با برجام و منفی بافی که برخی چهره ها در آستانه انتخابات انجام دادند، تاثیری در حضور مردم و نتیجه انتخابات نداشت. حتی در فاصله میان دور اول و دور دوم در برخی شهرستان ها علیرغم اظهارات منفی و تبلیغات منفی گروه ها و چهره ها، نتیجه به مانند ۷ اسفند بود. اگر این سخنان منفی علیه برجام تاثیر گذار بود قطعا باید در دور دوم نتیجه غیر از آنچه که منتشر شد اتفاق می افتاد. به رسانه های نزدیک و حامی دولت نیز توصیه می کنم به طرح این بحث که دولت روحانی به همین یک دوره محدود می شود وارد نشوید که این بحث انحرافی و یک دام برای منحرف کردن ذهن افکار عمومی است.»

رییس دفتر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به ایرنا، گفت:«مخالفان روحانی از هم اکنون می خواهند با طرح این بحث ها، انتخابات ۹۶ را سست نشان دهند. پرداختن به این مسائل به لحاظ روانی درست نیست و ذهن جامعه را مشوش می کند. حمله‌ها و تخریب‌ها بیشتر واکنشی است به انتخابات هفتم اسفندماه که در آن یک طیف سیاسی در کشور از سوی مردم کنار گذاشته شدند. به همین دلیل تندروها با طرح بحث های زودهنگام به دنبال سست کردن دولت هستند.»

او در همین رابطه به مسئله رای دیوان عالی آمریکا برای ضبط دومیلیارد دلار سرمایه گذاری ایران به صورت اوراقه قرضه در آمریکا اشاره کرد و گفت:«مقصر دولتی است که در دوران مسئولیت خود دو میلیارد دلار را از بانک های اروپایی به آمریکا منتقل و اوراق بهادار این کشور را خریداری کرده؛ این واقعیت در دولت گذشته رخ داده است. اگر پول در بانک ها باقی می ماند، مطابق قوانین بانکداری هیچ کشوری نمی توانست به آن دست درازی کند اما ما در یک دوره ای این پول ها را به اوراق بهادار آمریکا تبدیل کردیم و به تعبیری بهتر شرایط دست اندازی آمریکا را فراهم کردیم. متاسفانه در تخریب دولت یازدهم و در تبلیغات منفی رخ داده مسئله به گونه ای دیگر روایت می شود. ایران پول های زیادی در بانک های بین المللی داشته و دارد اما این اتفاق زمانی رخ داد که ما اوراق بهادار تهیه کردیم و حتی زمانی که شرایط تحریم سخت تر شد کاری برای نجات سرمایه ایران صورت ندادیم.»

او در ادامه رابطه مجلس را از جمله نهادهایی دانست که می توانند به موضوع در معرض خطر قرار دادن سرمایه ایران ورود کنند دانست و افزود:«طبعا این اموال متعلق به ملت ایران بوده است و مقامات دولت قبل باید پاسخگو باشند. اگر قرار است مجازاتی صورت بگیرد کسانی که شرایط دست اندازی آمریکا به اموال ایران را فراهم کردند باید تحت پیگرد قرار گیرند. طبعا مجلس شورای اسلامی یکی از نهادهای نظارتی است و مجلس دهم می تواند به این قضیه ورود کند.»

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. این اصولگرایان توجه ندارند که تخریب چهره های شناخته شده ای چون خاتمی ، وسیله شمایان شناخته شده برای مردم ایران چه نتیجه ای به بار میاورد !

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »