۱۱۶ استاد دانشگاه، پژوهشگر، کنشگر سیاسی و فعال مدنی
? به مبارزه با ایرانخواری در پوشش «وقف» ادامه دهیم
۱۱۶ استاد دانشگاه، پژوهشگر، کنشگر سیاسی و فعال مدنی در اعتضار به وقف کوه دماوند بیانیهای صادر کردند.
در این بیانیه آمده است: «با توجه به عملکرد سازمانهای زیر نظر نهاد ولایت فقیه در رویکرد غیرتعجیلی، خرید زمان و اشتهای سیریناپذیر در دستاندازی به اموال عمومی، تضمینی وجود ندارد که زمینها و کوهپایههای متعلق به کوه تاریخی دماوند به صورت کامل در شکل مالکیت عمومی قرار بگیرد.»
امضا کنندگان این بیانیه در ادامه نوشتند: «نارسایی و ابهام در قوانین، بلاتکلیفی و ناروشنی در نهاد سنتی وقف، مشخص نبودن حدود و ثغور وقفنامهها و مشکلات ناشی از به روز نشدن سنت وقف در قرون متوالی و گسترش فساد سیستماتیک لجام گسیخته و ساخت مطلقه قدرت نظارتگریز باعث شده تا اموال عمومی و جنگلها، مراتع، کوهها و بیابانها مورد تعدی اصحاب قدرت و جریانهای ذینفوذ و جویای بهرهبرداریهای نامشروع قرار بگیرد.»
در پایان این نامه آمده است: «محدوده اثر ملی طبیعی کوه دماوند که از اهمیت حفاظتی بالایی برخوردار بوده و سرمایه تقلیلناپذیر نسلهای کنونی و آینده مردم ایران است، ملک مشاع عمومی است و هیچگونه محدودیت و استثنایی نباید مالکیت عمومی آن را خدشهدار سازد. تمامی ادعای ارضی سازمان اوقاف بر حریم کوه دماوند باید باطل شده و همچنین پروانه بهرهبرداری معدن پوکه در دماوند ابطال و جلوی قاچاق پوکه گرفته شود.»
متن کامل این بیانیه را اینجا بخوانید.
کنکور در موعد مقرر برگزار میشود
وزیر بهداشت اعلام کرد: کنکور با رعایت پروتکلهای بهداشتی در موعد مقرر برگزار میشود .
عصر امروز جلسه ای برای بررسی نحوه برگزاری کنکور سراسری با حضور وزاری بهداشت و علوم، روسای کمیسیون های بهداشت و آموزش مجلس و جمعی از نمایندگان مجلس در محل ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
براساس این جلسه مقرر شد علاوه بر عدم تعویق زمان برگزاری کنکور سراسری، هر حوزه تنها ۲۰ درصد از ظرفیت پذیرای داوطلبین باشد./ایسنا
صدا و سیما: کرونا با زهر زنبور درمان میشود
داماد وزیر سابق صنعت پس از «ارائه اسناد علیه پدرزنش» از کشور گریخت
قاضی دادگاه رسیدگی به پرونده «فساد در پتروشیمی» خبر از آن داد که داماد وزیر سابق صنعت با یک پاسپورت دیگر از ایران فرار کرده است.
پیشتر گفته شده بود که علی اشرف ریاحی، زن و فرزندش را از کشور خارج کرده و در داخل متواری است.
در چهاردهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام اخلال اقتصادی شش میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورویی “شرکت بازرگانی پتروشیمی”، قاضی محکمه از فرار یکی از متهمان با گذرنامه جعلی به خارج از کشور خبر داد.
علی اشرف ریاحی، داماد محمدرضا نعمتزاده، وزیر سابق صنعت و معدن در دولت روحانی، به معاونت در “اخلال کلان اقتصادی” و “تحصیل مال نامشروع” متهم است و به گفته قاضی مسعودی مقدم، پس از فرستادن همسر و فرزندنش به خارج، توانسته با پاسپورت فردی دیگر از ایران بگریزد.
پیشتر گفته میشد که ریاحی به دلیل ممنوع الخروجی، نتوانسته از کشور خارج شود.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری: در تهران تخت بیمارستانی خالی باقی نمانده است
پیام طبرسی، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری٬ در پیامی تصویری خطاب به مردم ایران هشدار داد که بیماری کووید-۱۹ در تهران تحت کنترل نیست.
طبرسی در پیام ویدیویی خود تاکید میکند: «روزانه ۲۵۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری فوت میکنند. هر چند این آمار رسمی است و موارد فوت در منزل و PCR منفی را شامل نمیشود. روزانه تنها در تهران معادل یک بیمارستان هزار تخته بستری بیمار جدید داریم.»
در ادامه پیام این پزشک اهل تهران گفته می شود که تخت خالی برای بستری بیشتر باقی نمانده و بسیاری از پزشکان شمال کشور در بیمارستانهای تهران بستری شدهاند، این در حالی است که مردم همچنان به مسافرتهای خود به شمال کشور ادامه می دهند.
معدن طلا در ورزقان به روسیه فروخته شد
معدن طلای ورزقان به روسیه فروخته شد؛ اللهوردی دهقانی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس٬ ضمن اعلام این خبر با انتقاد از وضعیت کنونی معدن طلای اندریان در شهرستان ورزقان، گفت: «متاسفانه این معدن غنی به جای فرصت برای توسعه منطقه تبدیل به معضل شده است و اصلا” مشخص نیست طرف روسی چه مقدار به لحاظ وزنی و دلاری از این معدن بهره برداری می کند.»
شهرستان ورزقان در استان آذربایجان شرقی و در ۷۸ کیلومتری شمال تبریز واقع شده است. ورزقان علیرغم دارا بودن معادن سرشار مس و طلا و قرار گرفتن در جوار جنگلها و مراتع ارسباران (قرهداغ) و پارک ملی کنتال، یکی از مناطق محروم و کمتر توسعهیافته ایران است.
روس ها با روش های غیر اصولی و استفاده از ترکیبات سیانور در استحصال طلا، موجب نفوذ ترکیبات خطرناک سیانور در آبهای سطحی، زیرسطحی و خاک منطقه شده اند به گونه ای که ذخایر زیرزمینی نابود و آب شرب و کشاورزی منطقه آلوده شده است. آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیطزیست استان شرقی سندی را منتشر کرده است که در آن بر وجود آلایندگی شدید در روان آبهای مجاور تاکید و میزان آلایندگی را ۳۰۰ درصد بیشتر از حد مجاز نشان میدهد./ایرنا
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست: دامنه دماوند ۴۰۰ سال پیش وقف شده
عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت از محیط زیست٬ در خصوص وقف بخشهایی از دامنه دماوند و جنگلهای آق مشهد گفت که «متاسفانه واقعیت آن چیزی نیست که در رسانهها مطرح میشود.»
به گفته او «وقف دامنه کوه دماوند مربوط به ۴۰۰ سال پیش است و جمع آن به ۱۰۰ هکتار هم نمیرسد.»
جزئیات بیشتر این خبر را اینجا بخوانید.
زیرزمین مقبره آیتالله خمینی تبدیل به موزه ملی میشود
در پی توافق علیاصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با حسن خمینی٬ زیر زمین مقبره روحالله خمینی، رهبر سابق جمهوری اسلامی، این محل را به موزه ملی شماره ۲ ایران تبدیل میشود.
سازمان میراث فرهنگی ایران در تلاش است با انتقال « ۲ تا ۳ هزار اثر» باستانی برای راهاندازی این موزه در گام اول ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه کند و قرار است در روزهای آینده در قالب یک تفاهمنامه رسمی اعلام شود.
محمدرضا کارگر، مدیرکل امور موزهها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی در گفتوگو با این وبسایت، با دفاع از این اقدام گفته است که موزه ملی کنونی فضای کافی برای آثار نمایش باستانی ندارد و باید شعبه دوم راهاندازی شود.
او فضای درنظر گرفته برای موزه دوم را ۲۵ هزار متر مربع اعلام کرده که اکنون در مالکیت «موسسه حفظ و نشر آثار» روحالله خمینی است.
این موسسه توسط حسن خمینی، نوه رهبر سابق جمهوری اسلامی ایران اداره میشود و در بودجه سالانه کشور دارای ردیف اعتبار است.
این موسسه در بودجه سال ۹۹، در مجموع ۶۶ میلیارد تومان شامل ۳۲ میلیارد تومان برای نشر آثار خمینی، ۲۳ میلیارد تومان برای مقبره خمینی و حدود ۱۰ میلیارد تومان برای «پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی» دریافت کردهاند.
بودجه راهاندازی موزه ملی شماره دو در این مکان را نیز دولت تامین خواهد کرد.
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.