انبار نفت شهران محل ذخیره میلیونها لیتر سوخت در دل محلهای واقع در شمال غربی تهران است. رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران میگوید هر سانحهای در این انبار میتواند فاجعهای مهیبتر از بیروت در یک بافت مسکونی بیافریند.
مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران، انبار نفت این محله را مثل یک “بمب هیدروژنی” اعلام کرد و خواستار خروج تاسیسات پرخطر از تهران شده است.
مجید فراهانی تاکید کرد: «فقط کافی است یکی از تانکرها یا خودروی حمل آن هنگام سوخت گیری در کنار مخازن دچار حادثه شود، آنگاه با انفجار سریالی مخازن سوخت یکی پس از دیگری فاجعه ای بزرگتر از بیروت به سر تهران می آید.»
فراهانی با تاکید بر لزوم عبرت از تجربه انفجار بیروت و بی مبالاتی در رعایت پروتکلهای انباشت مواد شیمیایی در اینستاگرام مینویسد: «حتما در اقصی نقاط گمرکهای رسمی و یا اسکلههای غیر رسمی، در مناطق ویژه اقتصادی و یا بنادر ساحلی و غیرساحلی کشور انبارهای مشابه انبار مواد شیمیایی بیروت یافت میشود که از این پس باید به عنوان یک بمب ساعتی نگریسته شود؛ اما علاوه بر اماکن یاد شده انباشت مواد شیمیایی در بطن و مرکز شهرها و اماکن مسکونی خطر آفرینتر است.»
مدیر مسئول روزنامه کیهان مدعی شد که اسرائیل و آمریکا در انفجار انبار نیترات آمونیوم در بندر بیروت دست داشتهاند. این در حالی است که رهبر حزبالله چندی پیش تهدید کرده بود انبارهای این محموله در اسرائیل را هدف قرار دهد.
نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان در سرمقاله پنجشنبه ۱۶ مرداد روزنامه این موسسه زیر عنوان “این رد پاها را دنبال کنید” ادعا کرد اسناد و شواهدی از “دستهای پشت پرده” آمریکا و اسرائیل در انفجار مهیب روز سهشنبه بیروت حکایت میکنند.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه٬ در گفتوگویی رادیویی خبر از عفو یکی از «محکومان محیط زیستی» داد و گفت: «یکی از محکومان محیط زیستی عفو شده و محکومان امینتی هم مشمول عفو خواهند شد.» او از ذکر نام محکوم عفوشده خودداری کرد.
اسماعیلی در این ارتباط با مورد عفو قرار گرفتن محکومان جاسوسی در پوشش فعالان محیط زیستی به مناسبت عید غدیر افزود: «این امکان برای همه مجرمان و محکومان است و بستگی به نحو رفتار آنها در حبس دارد.»
سخنگوی قوه قضائیه در این رابطه متذکر شد: «در دورههای گذشته محکومان امنیتی کمتر مورد توجه قرار میگرفتند و معمولا برای آنها پیشنهاد عفو نمیشد، اما در دوره جدید به محکومان امنیتی همانند سایر محکومان نگاه میشود».
فعالان محیط سال گذشته در دادگاه تجدید نظر بر اساس اعترافات اجباری محکوم و برای آنها حکم ۴ تا ده سال مجازات حبس صادر کرده بود.
غلامحسین اسماعیلی٬ سخنگوی قوه قضاییه٬ از دفن جسد غلامرضا منصوری در شهر مشهد خبر داد.
او بدون اشاره به جزئیات بیشتر این خبر گفت: «ررسی دقیقتر این حادثه نیازمند آن است که اطلاعات مربوط از کشور رومانی مانند تصاویر ضبط شده از دوربین هتل محل اقامت و اسناد و نوشتههایی متعلق به وی در اختیار ما قرار بگیرد.»
این در حالی است که تنها چهار روز قبل برادر این قاضی سابق خبر داده بود که خانواده او قادر به احراز هویت جسد نبودهاند.
اکنون مشخص نیست که آیا خانواده و بستگان او در این چند روز از هویت جسد مطمئن شدهاند یا خیر.
سیام خرداد امسال گزارش شد که جسد قاضی منصوری در هتلی در بخارست رومانی پیدا شده است.
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…
تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقهی پرآشوب و بیثبات خاورمیانه…
تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صفبندیهای قابل تأملی واداشته…
ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد. سهگانۀ…