داوود منافیپور٬ دبیر مجمع جهانی حضرت علیاصغر٬ خبر از آن داد که «مراسم توسل جهانی به باب الحوائج حضرت علی اصغر (ع) همزمان در ایران و ۴۵ کشور جهان در اولین جمعه محرم ۳۱ مرداد ۱۳۹۹(روز اول محرم) برگزار میشود.»
این در حالی است که امروز رییس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور خبر از ابتلا ۲۰ تا ۲۵ در صد مردم به ویروس کرونا را داده بود.
موضوع برگزاری مراسم عزاداری محرم در روزهای گذشته به یک بحث مهم در فضای رسانهها و افکار عمومی تبدیل شده است.
برخی از مقامهای وزارت بهداشت میگویند ابلاغ پروتکلهای بهداشتی برای جلوگیری از شیوع کرونا در این دوران کافی نیست.
حسن روحانی، رئیسجمهور ایران که ریاست ستاد مقابله با کرونا را بر عهده دارد، از جمله حامیان مهم برگزاری مراسم عزاداری محرم است.
حسان مصطفوی٬ رییس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور٬ درباره مطالعات انجام گرفته در رابطه با کرونا گفت: «مطالعاتی که توسط معاونت تحقیقات وزارت بهداشت در شهرهای مختلف و به خصوص شهرهای بزرگ انجام شد، نشان میدهد حدود ۱۸.۵ درصد جمعیت عمومی در اوایل اردیبهشت ماه سرم مثبت برای کووید-۱۹ بودند. اگر برخی ایراداتی که به این مطالعهها وارد است را جدی نپنداریم، امروز حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت کشور آلودگی به کرونا را تجربه کردهاند.»
محمد اسلامی٬ وزیر راه و شهرسازی٬ اعلام کرد، بهزودی بازخوانی اطلاعات جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی ساقطشده در نزدیکی تهران و نتایج آخرین بررسیهای صورتگرفته اعلام خواهد شد.
محمد اسلامی گفت: «آزمایشهای لازم صورت گرفته و اطلاعات جعبه سیاه هواپیما بازخوانی و تطبیق داده شده و دانلود اطلاعات و تحلیل جمعبندی آن را انجام دادیم که به زودی با همکاری اوکراین آن را منتشر خواهیم کرد.»
او در عین حال افزود: «اما این گونه نیست که دیگر کشورها مانند کانادا بیانیه بدهند و ما هر طور که آنها میخواهند عمل کنیم. ما بر اساس انکس ۱۳ این کار را انجام دادهایم و نتایج آن را منتشر خواهیم کرد.»
هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی اوکراین که ۱۸ دی سال ۹۸ از تهران عازم کییف بود در حوالی تهران مورد اصابت دو موشک سپاه پاسداران قرار گرفت و سرنگون شد. در این حادثه تمامی ۱۶۷ مسافر و نه خدمه هواپیما کشته شدند./ایسنا
شورای همکاری خلیج فارس با ارسال نامهای به شورای امنیت سازمان ملل متحد از این شورا خواسته است تا تحریم تسلیحاتی علیه ایران تمدید شود.
خبرگزاری بلومبرگ، روز یکشنبه ۱۹ مرداد، نوشت که این نامه روز شنبه ارسال شده و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در آن، از شورای امنیت خواستهاند تا ضمن تمدید تحریم یادشده «هرگونه تدابیر مضاعف لازم را نیز برای جلوگیری از اشاعه بیثباتکننده سلاحهای ایرانی اتخاذ کند.»
بنا بر این گزارش، در این نامه به تدابیری نظیر «مسدود کردن هدفمند منابع و ممنوعیت سفر برای افراد دخیل در تأمین، فروش یا انتقال جنگافزار یا مواد مرتبط به ایران یا از آن کشور به بیرون» اشاره شده است.
در این نامه که از سوی نایف فلاح مبارک الحجرف، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، ارسال شده همچنین آمده است که «ایران به اشاعه تسلیحات در سراسر منطقه به عنوان بخشی لاینفک از سیاست توسعهطلبانه منطقهای خود و مداخله طولانیمدتش در امور داخلی کشورهای عربی، از جمله کشورهای شورای همکاری خلیج [فارس]، ادامه میدهد که این، نقض آشکار منشور سازمان ملل است.»
شورای امنیت سازمان ملل از ۱۳ سال پیش در چندین قطعنامه، تحریمهایی تسلیحاتی علیه ایران وضع کرد؛ با این حال پس از تصویب برجام، شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام کرد که این تحریمها در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهر امسال) پایان مییابد./بیبیسی فارسی
یوسف افضلی٬ معاون فرهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات٬ از تدوین سه برنامه با مشارکت موکبهای ایرانی در اربعین امسال خبر داد.
در برنامه اول با فرض برگزاری عمومی کنگره عظیم اربعین حسینی، محور فعالیت موکبهای ایرانی به جای تغذیه، متمرکز بر ارائه خدمات سلامتمحور با رعایت پروتکلهای بهداشتی خواهد شد.
افضلی افزود که براساس برنامه دوم با فرض محدود شدن مراسم اربعین به شهروندان عراقی، این آمادگی وجود دارد تا چند موکب ایرانی را با رعایت پروتکلهای بهداشتی برای ارائه خدمات سلامتمحور به برادران عراقی اعزام کنیم.
او درباره برنامه سوم یعنی برای زمان برگزار نشدن کنگره اربعین، گفت: در این صورت از ظرفیت مواکب ایرانی در رزمایش کمک مومنانه، مقابله با کرونا، ارائه خدمات سلامتمحور و فعالیتهای جهادی در بازسازی مناطق محروم استفاده خواهد شد.
معاون فرهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: هماکنون در حال رایزنی با مسؤولان عتبهها و دولت عراق هستیم تا در صورت موافقت آنها، در ایام محرم، دو یا سه موکب سلامت ایرانی را به صورت پایلوت و با رعایت سختترین پروتکلهای بهداشتی به عراق اعزام کنیم./ایسنا
مینو محرز، عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر تاکید کرد که مراسم ماه محرم “معمولی” نیست و نمیتوان اقدامات بهداشتی را رعایت کرد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی میگوید که این سازمان از مراکز نفتی پایتخت بازدید میکند، ولی این انبارها باید از شهرها خارج شوند.
طی روزهای گذشته و با انفجار شدید بیروت با دهها قربانی، هزاران زخمی و صدها هزار بیخانمان، نگرانیها از وقوع رخداد مشابه یا بدتر در تهران بازتاب گستردهای یافته است.
این هشدارها حتی از زبان مقامهای رسمی نیز بیان شدند؛ در ۱۶ مرداد ماه مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران، به وجود انبار نفت در محله شهران در شمال غرب تهران اشاره کرده و آن را یک «بمب ساعتی» توصیف کرد.
جمعیت هلال احمر ایران اقدام به افتتاح یک بیمارستان صحرایی در بیروت برای کمک به حادثه دیدگان انفجار اخیر کرده است.
سفیر ایران در بیروت در حاشیه افتتاح این مرکز درمانی گفت: «تا امروز ۴ هواپیما حامل کمکهای بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران برای مردم بیروت وارد لبنان شده است.»
محمد جلال فیروزنیا افزود: «ما شرایط را رصد میکنیم و در صورت نیاز، آمادگی این را داریم محمولههای بیشتری را بفرستیم.»
عالیرتبهترین مقام ایران در لبنان افزود: «ایران در عملیات بازسازی بیروت بعد از انفجار فاجعه آمیز، مشارکت فعالی خواهد داشت.»
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…