زیتون– امروز (سه شنبه) از طرف صدا و سیما برای تهیه گزارش از وضعیت زندانیان به زندان اوین اقدام شده است.
بهنظر میرسد این اقدام صدا و سیما بیارتباط به انتشار اخباری درباره شیوع کرونا در زندان و تحصن زندانیان نباشد.
روز گذشته اخباری مبنی بر تحصن شماری از زندانیان سیاسی بند ۸ زندان اوین در حیاط زندان منتشر شد.
وب سایت اطلس زندانیان ایران خبر داده بود که «۲۷ زندانی سیاسی با تحصن و بستنشینی در حیاط زندان اوین خواستار رسیدگی فوری به شرایط وخیم پیش آمده در این زندان شدند.»
ساعاتی پس از آن کانال تلگرامی امتداد نیز از ابتلای ۱۲ نفر از زندانیان بند ۸ زندان عمومی اوین خبر داده بود.
از جمله اسماعیل عبدی عضو کانون صنفی معلمان، امیرسالار داوری وکیل دادگستری، مجید آذرپی و محمد داوودی کرده که در این زندان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
این افراد از هفته گذشته مشکوک به بیماری ویروس کرونا بودند و در همان حین نیز با دیگر زندانیان مراوده داشتند که این امر باعث نگرانی دیگر زندانیان شده است.
حال بنا به اخباری که در اختیار «زیتون» قرار گرفته است امروز (سه شنبه) از طرف صدا و سیما برای تهیه گزارش از وضعیت زندانیان به زندان اوین مراجعه کردند اما به بهترین بند این زندان سالن چهار بند چهار که زندانیان مالی در آن حبس هستند، رفتند.
اما برخلاف آنچه که انتظار داشتند زندانیان این بند گفتهاند که تمامی اقلامی بهداشتی موجود در آن بند را خودشان خریدهاند. به گفته یکی از محبوسان این بند قیمت ماسک در زندان دانهای ۳۵۰۰ تومان و هر ژل کوچک ضد عفونی سی الی چهل هزار تومان است؛ مبلغی که پرداخت آن برای خیلی از زندانیها ممکن نیست.
اگر اگر پول غذا٬ میوه و سایر مایحتاج را هم به آن اضافه کنید مشخص میشود که هزینه «حفظ بهداشت و تقویت سیستم دفاعی بدن» در دوران شیوع کرونا هزینههای زیادی رو دوش خانواده زندانیان سیاسی میگذارد.
حال اما مشخص نیست این گزارش چگونه و به چه میزان در صدا و سیما پخش خواهد شد.
سناریویی که نرگس محمدی آن را باطل کرد
پیش از این یک بار دیگر هم صدا و سیما در اقدامی مشابه پس از انتشار خبر ابتلای نرگس محمدی به بیماری کرونا گزارشی از زندان زندان پخش کرده بود.
اما نرگس محمدی٬ زندانی سیاسی و فعال حقوق بشر٬ با انتشار روایت دقیقتر از آن ماجرا سناریوی نوشته شده توسط صدا و سیما را زیر سوال برد.
اواخر تیرماه امسال در بخش خبر ۲۰:۳۰ شبکه دوم سیما تصاویری از معاینه نرگس محمدی توسط پزشک به نمایش در آمده بود٬ او در این رابطه توضیح داده بود: «۲۴ تیر آمدند و گفتند دکتر آمده بیا برو. گفتم رمق ندارم. گفتند اجباری است. با مصیبت و کشان کشان خودم را میرسانم به اتاق دکتر. همان دکتری است که موقع انتقال به زندان زنجان من را تحویل گرفت. دیگر اینجا ندیده بودمش. دستم را به صندلی گیر دادم تا بتوانم بنشینم.
دکتر حالم را پرسید. گفتم رمق ندارم، یک کاری کنید رمقمان برگردد. گفت: نفس عمیق! نفس وسط سینهام گیر کرد٬ به سرفه افتادم. ریههایم درگیر شده. دکتر نسخه نوشت. سرم و ب.کمپلکس و یک آمپول ۱۰ سیسی که نمیدانم چیست.»
بیشتر بخوانید: روایت نرگس محمدی از ابتلا به بیماری کرونا
در نهایت شامگاه ۲۴ تیرماه آمپولها و سرم را تزریق کردند و پس از آن وضعیت عمومیاش اندکی بهتر شده.
پس از آن او را مجددا به دیدار دکتر میبرند و از او فیلم میگیرند؛ فیلمی که به گفته بخش خبری ۲۰:۳۰ صدا و سیما بیانگر وضعیت جسمانی خوب نرگس محمدی بود.
اعتصاب غذای نسرین ستوده
محمد مقیمی، وکیل نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر زندانی٬ نیز ساعتی پیش در توییتر نوشته که موکلش در نامهای اعلام کرده از روز سهشنبه (امروز) دست به اعتصاب غذا میزند.
به گفته مقیمی نرگس ستوده نوشته در اعتراض به وضعیت «ناعادلانه» و «غیرقانونی» زندانیان سیاسی در ایران که بهدنبال شیوع ویروس کرونا «بدتر» نیز شده، تصمیم به اعتصاب غذا گرفته است.
پیش از این سازمان عفو بین الملل با انتشار برخی مکاتبات سازمان زندانهای ایران با مقامات وزارت بهداشت عنوان کرده بود که دولت جمهوری اسلامی در ارسال تجهیزات و لوازم پزشکی به زندانهای کشور جهت مهار ویروس کرونا کوتاهی کرده است.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…