زیتون-احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در کانال تلگرامی خود، رسیدگی به وضعیت نمایندگی مینوخالقی را در حیطه اختیارات و وظایف رهبری دانست.
نماینده مجلس نهم، در کانال تلگرامی خود، با اشاره به اینکه «رد صلاحیت نامزدی پس از انتخاب شدن با نظر شورای نگهبان سابقه نداشته است» از اینکه این موضوع «حساسیت جامعه» را برانگیخته است،خدا را سپاس گفت.
توکلی، در ادامه واکنش رئیس جمهور به اقدام شورای نگهبان را «طبیعی» و اقدام وزارت کشور را «متین» دانسته، اما صدور اعتبارنامه فرد منتخب در وزارت کشور را غیرقانونی دانسته است و گفته است که «برخلاف نظر برخی نمایندگان محترم، کار را نمیتوان به مجلس واگذاشت»
احمد توکلی در نهایت در نهایت موضوع را در حیطه اختیارات و وظایف رهبری دانسته است و نوشته است «در واقع اختلاف بین شورای نگهبان که بخشی از قوه مقننه و وزارت کشور که بخشی از قوه مجریه است، اختلاف بین قوای مقننه و مجریه است. راه حل بر اساس بند ۷ اصل یکصد و دهم قانون اساسی که «حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه» را از اختیارات و وظایف رهبری میشمارد، رجوع به هیأت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه است. رعایت این سازوکار از اتلاف نیروها و تباه شدن حقوق مردم جلوگیری میکند.»
پیش از این علی مطهری نیز پیشنهاد داده بود که رهبری به ماجرای مینو خالقی ورود کند.
یک پاسخ
گره زدن یک امر حقوقی قابل حل و فصل بر اساس قوانین به رهبری هم از ان خبط هایی است که هر گز ضررش کمتر از منافعش نبوده است. بگذریم که با مشی فکری آقای مطهری هم که معتقد است نباید همه مسایل را به رهبری وصل و ختم کرد، تناقض دارد. قصه دیگران می تواند رویکرد دیگری هم داشته باشد. یعنی وقتی می بینند صدور اعتبار نامه خانم خالقی توسط وزارت کشور که وظیفه ای است کاملا قانونی و نفس بررسی آن در مجلس، قطع نظر از نتیجه، خط بطلانی است بر یکی از آشکارترین نقض قانون های شورای نگهبان، و در عین حال تاکیدی است بر حق قانونی رییس جمهور به عنوان نماینده مستقیم کل مردم، نسبت به « مسوولیت اجرای قانون اساسی» در برابر بدعتهای شورای نگهبان و حتی دست اندازی های رهبری به قانون اساسی، برای نفی این کارکرد قانونی ، راهگشا و سازنده ، به ارجاع امر به رهبری متوسل می شوند.
دیدگاهها بستهاند.