? زنده| پرونده اربعین امسال بسته شد

 



دختر ۱۱ ساله قربانی جدید سنت «فصلیه» در اهواز

هنوز یک ماه از اعتراض فعالان حقوق زنان نسبت به ثبت ملی آیین «فصل و خون‌بس» نگذشته که خبرهایی از معامله شدن یک دختر ۱۱ ساله در اهواز به عنوان «فصلیه» منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: خون‌بس؛ اثر ملی یا فاجعه ملی

حالا خبر رسیده که این سنت تقبیح شده، دوباره سربرآورده و یک دختر ۱۱ ساله، در یکی از مناطق حاشیه شهر اهواز، قربانی جدید آن است.

یکی از بستگان این دختر ۱۱ ساله در گفت وگو با ایرنا روایت فصلیه شدن او را اینگونه توضیح داد: «ماجرا از ازدواج برادر این دختر با زنی از طایفه دیگر آغاز شد، سه روز بعد از ازدواج، پسرعموهای عروس تحت عنوان «نهوه» نسبت به این وصلت اعتراض می‌کنند و منزل خانواده داماد را به رگبار می‌بندند. بعد از آن، طایفه داماد واسطه‌هایی برای مذاکره با طرف مقابل (طایفه عروس) می‌فرستد و بعد از مهلت ۱۶ روزه (در دو مقطع) نشست‌هایی با حضور شیوخ و بزرگان برگزار می‌کنند. در این جلسات طایفه عروس مطالبه سه میلیارد ریال جریمه مالی و دادن دختری به عنوان فصلیه می‌کنند.»

طبق سنت «نهوه»، پسرعموهای یک دختر برای خود حق تصمیم گیری درباره ازدواج آن دختر قائل هستند و می‌توانند از ازدواج دختر با یک فرد از طایفه دیگر ممانعت و به اصطلاح آن را “نهی ” کنند.

این شخص که خواست نامش فاش نشود، افزود: در نشست بعد، عموزاده‌های عروس از گرفتن جریمه مالی صرفنظر کرده اما برای گرفتن دختری به عنوان فصلیه اصرار می‌ورزند، طبق خواسته عموزاده‌ها، این دختر ۱۱ ساله قرار است بعد از اربعین حسینی به ازدواج مردی از طایفه مقابل درآید، این در حالیست که خانواده دختر به شدت با فصلیه مخالفت و از آن امتناع کردند اما در نهایت به دلیل تصمیم گیری قبیله‌ای و از ترس بروز تبعات و مشکلات یا کشته شدن فردی از طایفه، به آن رضایت می‌دهند.

وی اضافه کرد: شیخ طایفه عروس با فصلیه گرفتن مخالفت کرده اما عموزاده‌ها حرف شیخ طایفه خود را نپذیرفتند و همچنان بر گرفتن فصلیه پافشاری می‌کنند. در حال حاضر شیوخ دو طایفه و برخی طوایف دیگر به این مساله ورود کرده و خواستار حل آن و پایان فسخ قرار فصلیه و جایگزین کردن آن با جریمه مالی هستند.



پرونده اربعین امسال بسته شد

ایرج مسجدی٬ سفیر جمهوری اسلامی٬ در بغداد تاکید کرد که پرونده اربعین در عراق بسته شده است و این کشور به هیچ زائر خارجی از جمله ایرانی اجازه ورود به عراق برای انجام آیین اربعین را نمی دهد.

ایرج مسجدی به ایرنا گفت که متاسفانه امروز فیلم مصاحبه ای از استاندار کربلا در فضای مجازی و برخی رسانه های کشور منتشر شد که از سخنان وی سوء برداشت شده است.

به گفته مسجدی٬ نصیف الخطابی، استاندار کربلا٬ در این مصاحبه گفته بود: «امیدوار است ویروس کرونا از جامعه بشری رخت بربندد تا همه عاشقان امام حسین (ع) و اربعین بتوانند به زیارت اماکن مقدس در عراق مشرف شوند و اینجانب در خدمت آنان باشم.»

سفیر ایران در بغداد تاکید کرد که دولت مرکزی عراق با توجه به بحران همه گیر کرونا به ما اعلام کرده است که به هیچ وجه اجازه ورود زوار اربعین از ایران و دیگر کشورهای خارجی را نمی دهد و در عمل این به معنای آن است که پرونده اربعین ۹۹ و ورود زوار خارجی در این کشور بسته شده است.

وی گفت که دولت عراق مدت هاست که این تصمیم را اعلام کرده است و به هیچ عنوان اجازه ورود زائر خارجی اربعین به کشور را نمی دهد.



پیشنهاد نایب رییس مجلس برای حاکم شدن طولانی‌مدت نظام پارلمانی

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی٬ نایب رییس مجلس٬ خواستار آن شد که باید در ایران نظام پارلمانی برای مدتی طولانی حاکم شود زیرا مجلس اکنون نمی‌تواند از ابزار سوال و استیضاح برای پاسخگو کردن دولت استفاده کند.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی به ایسنا گفت که مجلس «اکنون نمی‌تواند بسیاری از برنامه‌های دولت را رصد کند، رئیس‌جمهوری نیز یک فرد برخاسته از آرای مردم است و نمی‌توان به راحتی سراغش رفت.»

او «ساقط کردن» کابینه را حسن نظام پارلمانی دانسته و در انتقاد از ساختار سیاسی در ایران گفته است: «ما نیاز داریم در موقع لزوم سریعا افراد را عوض کنیم، اما با شرایط کنونی اگر سراغ هرکسی برویم، بحران سیاسی ایجاد می‌شود.»



هامون آتش گرفت

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خبر از آن داد که ۱۰ هکتار از مراتع تالاب بین‌المللی هامون بر اثر عامل انسانی سوخته است.

وحید پورمردان، به ایرنا گفت که آتش سوزی در مسیر جاده زابل – نهبندان، کنار گوره آقاجان منطقه نیزار نخعی از ساعت سه بعد از ظهر دیروز آغاز و پس از چندین ساعت تلاش نیروهای آتش نشانی و محیط زیست خاموش شد.

او از شهروندان خواست که با توجه به خشک شدن تالاب بین‌المللی هامون و مستعد بودن مراتع برای آتش سوزی از روشن کردن آتش در نزدیکی مراتع خشک شده، خودداری کنند.

تالاب یا دریاچه بین‌المللی هامون از سه دریاچه کوچک به نام‌های هامون پوزک، هامون صابری و هامون هیرمند تشکیل شده‌ که در زمان فراوانی آب به هم می‌پیوندند و دریاچه مشترک هامون بین افغانستان و ایران را تشکیل می‌دهند.

به گفته پورمردان وسعت تالاب هامون در زمان پرآبی ۵۶۶۰ کیلومتر مربع است.


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »