افشاگری‌های فساد به پناهیان رسید

واعظان در خلوت

زیتون ـ یلدا امیری: «بچه حزب اللهی باید پولدار باشد اگر پول ندارید عرضه ندارید! باید عرضه داشته باشید». این پاسخ علیرضا پناهیان به دانشجویانی بود که در اردیبهشت ماه سال ۹۳ از او درباره اتوموبیل گران‌قیمتش و دلیل استفاده آن سئوال کردند. اما ظاهرا «عرضه» این روحانی و واعظ نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی که تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه را نیز در اختیار دارد، بیشتر از یک ماشین گرانقیمت است.

در هفته گذشته یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار و فعال فضای مجازی در کانال تلگرامی خود در مورد ماجرای شراکت پناهیان در ساخت و ساز ملکی در منطقه ۲ تهران با رضا مطلبی کاشانی مالک تک‌ماکارون نوشت. موضوعی که یاشار سلطانی مطرح کرد واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت. به فاصله کوتاهی سلطانی مطلب دومی منتشر کرد و در آن از پناهیان در مورد خوش‌نشین سعادت آباد سوال کرد.

مطرح شدن موضوع فساد سیاسی و اقتصادی در مورد کارگزاران جمهوری اسلامی موضوع جدیدی نیست، اما در سال‌های اخیر افشای این فسادها سیر صعودی به خود گرفته است. فارغ از فسادهای رو نشده، فقط پرونده‌هایی که به دادگاه رسیدند و پای سران حاکمیت از هر سه قوه تا نزدیکان رهبر را به  زندان باز کردند، خود نشان از  «سیستماتیک» بودن آن دارد. با وجود این آیت‌الله خامنه‌ای منکر وجود آن است.

سلطانی چه نوشت؟

یاشار سلطانی، مدیر مسئول سابق سایت معماری‌نیوز، در مطلبی خطاب به پناهیان با اشاره به سخنرانی‌ها و وعظ‌های او نوشت: «شنیدم عدالت‌خواهی را به مبارزه با فساد و دزدی تقلیل دادید و بدون دیدن تبعیض‌های ساختاری می‌گویید از این مرحله عبور کردیم و حالا در مرحله مواسات هستیم. جهنم برای عمامه‌داران کم سوادی است که برخلاف سخن علی(ع) عدالتخواهی را تحقیر می‌کنند. ما نمی‌خواهیم راه دینداری و اصلاح جامعه را به نکبت ثروتهای نامشروع و رانتهای بی‌حساب آلوده کنیم.»

او با اشاره به شراکت پناهیان با «سرمایه‌داران» افزود: «بهتر نیست راجع به ارتباط و شراکتی که با برخی از سرمایه‌داران دارید برای ما عوام هم توضیح دهید؟ ماجرای شراکت شما در ساخت و ساز ملک منطقه ۲ تهران با آقای رضا مطلبی کاشانی مالک تک ماکارون چیست؟»

این روزنامه‌نگار که پیش از این، در سال ۹۵ بر سر افشای پرونده املاک نجومی شهرداری بازداشت شده بود، در انتهای نامه‌ی خود به پناهیان با لحنی تهدید آمیز افزوده بود؛ «علی الحساب سند شراکت با مطلبی کاشانی را داشته باشید تا به سایر موارد هم برسیم.»

با هدیه رفقا زندگی می‌کنم

پناهیان در یکی از وعظ‌هایش در قالب ویدئویی که واکنش‌های زیادی  در پی داشت به مسائل مطرح شده پاسخ داد.

او در این ویدوئو سخنانی برای تبرئه خود بیان کرد که هیچ ربط و نسبتی با سخنان چند سال پیش نداشت، این واعظ گفت: «کسر شان جلسات امام حسین می‌دانم که بخواهم به دروغ‌های این‌ها درباره زندگی شخصی خودم و خانه‌ای که ۵ سال قرار بود با شریکی آن را بسازیم جواب بدهم. چرا این خانه ۵ سال طول کشید، چون شریکم پول داشت و من نداشتم و در نهایت یک بار زنگ زد گفت می‌خواهم بفروشم گفتم کمی صبر کن پولمان جور می‌شود گفت کمیته امداد که باز نکردیم.»

پناهیان: «من یک واحد آن خانه را بیشتر ندارم آن هم با هدیه رفقا؛ مانند امام خمینی که هدیه‌ای زندگی می‌کردند و مقام معظم رهبری که با هدیه رفقایش زندگی می‌کنند من هم اینگونه زندگی می‌کنم.»

پناهیان در ادامه می‌گوید که با مطلبی کاشانی، مالک تک ماکارون، شریک شده و خانه را ساخته است. او در بخش دیگری از سخنانش می‌گوید: «در پایان‌کار اسم ایشان (شریکم) هم آمده است بعد از آن بود که یک‌جور رذیلانه زدند شراکت فلان فرد با فلان کارخانه‌دار که هر کدام از رفقا زنگ زدند گفتند مگر برج ۱۰۰ میلیاردی نیست؟ می‌گویم من یک واحد آن خانه را بیشتر ندارم آن هم با هدیه رفقا؛ مانند امام خمینی که هدیه‌ای زندگی می‌کردند و مقام معظم رهبری که با هدیه رفقایش زندگی می‌کنند من هم اینگونه زندگی می‌کنم.»

پناهیان در نقض سخنران سال ۹۳ خود در جمع دانشجویان این بار گفت:«ما هیچ‌وقت دنبال پول درآوردن نبودیم من اگر قرار باشد همه جزئیات زندگیم را بگویند مردم برایم اعانه جمع می‌کنند.»

مطلبی کاشانی و منتقدان اصولگرا

سیدمهدی صدرالساداتی، یکی از روحانیون منتقد «اشرافی‌گری»، در اینستاگرام خود در مطلبی با اشاره به افشاگری یاشار سلطانی در مورد ارتباط پناهیان و کاشانی، مالک شرکت تک ماکارون  نوشت: «امروز اسنادی از شراکت آقای مطلبی کاشانی، مالک تک ماکارون و آقای پناهیان منتشر شد. آقای مطلبی هم چنین به گفته خود آقای ابوترابی، خانه‌ای در اختیار آقای ابوترابی امام جمعه تهران قرار داده است! آقای مطلبی کاشانی همان فردی بود که ۲۴۰۰۰ متر موقوفه را در لواسان برای ۱۰ سال ماهی ۲ میلیون تومان اجاره کرده بود. خانواده مطلبی ساکن کانادا هستند و ایشان اخیرا عضو هیات امنای حرم امام رضا هم شده اند.»

از نگاه صدرالساداتی یکی از شیوه‌های کسب امنیت سرمایه پوشش خیریه و کار فرهنگی و مقدس برای پیشبرد کارهای اقتصادی است و این کاری است که مطلبی در حال انجام آن است.  از نگاه او مثال‌های دیگر استفاده از این روش برای «کسب امنیت سرمایه» حسین رعیت و حسین هدایتی  هستند.

یکی از راه‌های کسب این «امنیت» برای افراد یا شرکت‌هایی که کار اقتصادی بزرگ می‌کنند، قرار گرفتن زیر سایه یک روحانی سرشناس، یک مقام سیاسی یا نظامی است و گاهی همه این موارد توامان.  تجمع ثروت و قدرت در یک جا امکان نظارت بر آن را تا حد ممکن کاهش می‌دهد و به کسب و کار مذکور مصونیت می‌دهد.

ماجرای خوش‌نشین سعادت آباد

یاشار سلطانی، به فاصله کمی مطلب دیگری خطاب به پناهیان منتشر کرد و از او سوالاتی پرسید که پرده از مساله جدیدی برداشت. او نوشت: نخست ضمن تشکر از تایید ماجرای شراکت شما با آقای مطلبی مالک تک ماکارون و توضیحاتی که دادید؛ سوال دوم را از شما می‌پرسم. امیدوارم مانند سوال اول برای افکار عمومی شفاف‌سازی کنید.

۱- ماجرای خرید زمین ۴۲۳ متری در منطقه خوش‌نشین سعادت‌آباد تهران از خانم لیلادممتحن در سال ۹۱ چیست؟

۲- آیا همانطور که در قولنامه آمده شما این زمین ۴۲۳ متری را به قیمت ۱۱میلیون و هشتصد هزار تومان خریداری کردید؟

۳- شما چگونه و به چه مناسبتی زمین سعادت آباد را متری ۴۳ هزار تومان خریداری کردید؟

۴- چرا خانواده ممتحن که زمان انقلاب از کشور خارج شده اند این ملک را به یک چندم قیمت واقعی و با واسطه گری مسگرزاده به شما فروخته اند؟

سوالاتی که هیچ جوابی تاکنون از سوی خود پناهیان به آنها داده نشده.

به ندرت اتفاق می‌افتد که روزنامه‌نگاری بتواند اینگونه یکی از وابستگان رهبر جمهوری اسلامی را زیر سوال ببرد. خبرنگاران به سختی می‌توانند به چنین اطلاعاتی دست پیدا کنند و موفق به انتشار آن شوند و در اغلب موارد در مرحله تحقیق متوقف می‌شوند و این خود یکی از دلایل دامن زدن به این وضعیت نابسامان است.

سرکوب گسترده مطبوعات مستقل، جامعه مدنی و اتحادیه‌های کارگری که ناظران عمومی قدرت سیاسی و اقتصادی هستند و ناکارآمدی دستگاه‌های نظارتی درون نظام مانند دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و قوه قضاییه باعث ایجاد مصونیت را برای بازیگران سیاسی و امنیتی منصوب رهبری و یا منتسب به او شده است.

زندگی یک بچه حزب‌الهی در خانه اجاره‌ای

هر چند پناهیانِ پدر هنوز به مطلب دوم و سوالات سلطانی واکنشی نشان نداده است اما پسر او رضا پناهیان در توییتر خود نوشته است: « فقط وسط ناسزاها و کنایه‌ها در جریان باشید من به عنوان پسر پناهیان تو یه خونه ۸۰ متری مستاجرم که الان نگران سرِ سالم…»

علیرضا پناهیان از وعاظ مورد علاقه رهبر جمهوری اسلامی است و بعید به نظر می رسد این افشاگری‌ها برای او مشکل‌ساز شود، حتی اگر گروهی از دوستان و پامنبری‌های پیشین و اصولگرایان «فساد ستیز» و ناراضی امروز هم با افشاگران همراه شوند و از او بپرسند «از کجا آوردی».

آیت‌الله خامنه‌ای به‌صراحت به موضوع سیستماتیک شدن فساد در جمهوری اسلامی پرداخته و وجود آن را به‌شدت رد کرده است. او دو سال پیش در این باره گفت: بعضی‌ها تعبیرات فرنگی هم به‌ کار می‌برند؛ فساد سیستمی؛ نه آقا! آن‌کسی که فساد را سیستمی می‌بیند، در مغز خودش فساد هست، در چشم خودش فساد هست. این‌همه مدیر پاک‌دست، این‌همه کارگزار مؤمن و پاک‌دست در سرتاسر کشور در همه‌ دستگا‌ه‌ها وجود دارند، دارند، زحمت می‌کشند؛ چرا به این‌ها ظلم می‌کنید؟ چرا خلاف می‌گویید؟ چرا به نظام اسلامی ظلم می‌کنید؟ بله! در نظام اسلامی یک نفر هم نباید فاسد باشد؛ اما آنچه وجود دارد، مثلا ده فاسد است، نه ده هزار فاسد؛ خب این‌ها خیلی تفاوت دارد.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

5 پاسخ

  1. درست است که فساد در سیستم حاکمیت سیستمی شده است. اما مواظب باشیم که در مبارزه با فساد, یک فساد دیگری مرتکب نشویم. مثل بعضی و بلکه خیلی ها خودی و غیر خودی نکنیم. و راست و مستند سخن بگوئیم. و غوغا سالاری بد است. از مخالفان اغوا و قربانیان غوغا, بدنر.

  2. آقای پناهیان یک جمله ماندگار در تاریخ ایران بیان داشت که از نظر من بسیار ارزشمند بود. و آن اینکه گفت: من همچون خمینی و خامنه ای با هدیه دوستان زندگی می کنم. اما این دوستان زمان شناس… مصداق ضرب المثل هیچ روباهی به خیر باباش صید نمی کند!!!!

  3. غالب این آقایان قرآن را برای تزیین و رنگ آمیزی عقاید خود بکار میبرند:

    وَإِنَّ مِنْهُمْ لَفَرِیقًا یَلْوُونَ أَلْسِنَتَهُمْ بِالْکِتَابِ لِتَحْسَبُوهُ مِنَ الْکِتَابِ وَمَا هُوَ مِنَ الْکِتَابِ وَیَقُولُونَ هُوَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ وَمَا هُوَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ وَیَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ الْکَذِبَ وَهُمْ یَعْلَمُونَ ﴿۷۸﴾ آل عمران

    تا جایی که میشناسیم از این جماعت فقط آقایان طالقانی و طباطبایی (…و بیشتر طالقانی) بودند که سعی میکردند در تفسیر خود از قرآن اتصال آیات سوره را رعایت کنند …که اولین ایشان به تفسیر تمام سور موفق نشد و دیگری از ایشان در مواضع حساس یا از اتصال آیات حرفی نمیزند و یا فراموش میکند و یا توجیه میفرماید…

    جماعتی که بگویند چیدمان قرآن صحیح و معتبر نیست …جماعتی که بگویند مثلا در سوره مائده (آیه اکمال دین) صدر و ذیل آیه یک چیز میگویند ولی قسمت میانی چیزی دیگر…معلوم است در میان گروههایی از ایشان که به مراتب انس و حشر و نحشر کمتری با قرآن دارند با نیروهای ضعیف الایمان و فاسد (البته نه از نظر خودشان…خودشان را تنها مصلحین جامعه میدانند) مواجه خواهیم شد….

  4. با سلام . “اگر دین ندارید، لا آقل آزاده باشید”. جمله بسیار زیبایی است اما جای سوال دارد. آیا برای ازادگی باید حتما دین داشت؟ اقایان روحانییون حاکم در نظام مقدس اسلامی همگی دیندار، قران دان و قران خوان، مطلع و آگاه از احادیث و روایات هستند. پس چرا، اعدام، زن ستیزی، دست بری، سنگسار و حالا اینگونه فساد داریم. برخی میگویند این‌ها هیچکدام ربطی به دین ندارد. این آقایان با استناد به همین کتب سوار ملت شده ا‌ند و جنایت و فساد میکنند. هیچ کس نمیتواند که بگوید تفسیر این آقایان از این کتب و دین غلط است، تفسیر خودش درست است.
    واعظان کاین جلوه در محراب و منبر می‌کنند. چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند.
    خوبی وأعظان دیندار و آزاده ما این است که دیگر نیازی به خلوت رفتن هم ندارند.

  5. وای به روزی که بگندد نمک!
    وقتی فساد به امثال پناهیان میرسد ببین آن بالا بالاها چه خبره؟
    البته آقای پناهیان یه روحانی در ردیف ۳-۴ قرار دارد ونه سخنرانی هایش خریدار آنچنانی دارد ونه نویسنده قهار و فعالی است !
    اسم رسم اش هم تبلیغاتی است…

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

افشاگری‌های فساد به پناهیان رسید

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »